Forum » Pomoč in nasveti » MotherBoard in RAM problem
MotherBoard in RAM problem
EnergySi ::
Alo vsem!
Evo mam ADM 64 bit 3500+ na Asus A8V deluxe s939 in 2x512mb stick DDR400. w/e Včeri mi je crknu powersupply pa sm kupu tut memory stick za 1gb ki bi naj pasu not.
Zgodi pa se sledeče:
- sloti 1 blue 512mb 1 black 1gb 2 blue 512mb 2 black empty -> 512mb RAM
- sloti 1 blue 1gb 1 black 512 2 blue empty 2 black 512mb -> 512 mb RAM
če iz teh dveh odstranim 1gb ram dobim 1gb iz 2x512mb
- če dam sam 1gb stick noter... ne zalaufa kompa oz sam procesor w/e
- če dam not 1gb stick pa 512x2 skupej pri slotih dobim 1gb
U trgovini mi je reku da naj updatam biose pa bi naj delal pa se spet pojavi problem:
- update ne piše da bi naj to odpravu in je novejši sam za 1 mesec od moja biosa (razen bete seveda)
- ko hočem updatat s floppyem mi kao napiše Remove discs and press any key to restart
Ma kdo kj idej al pa rešitev kako in kaj? Upam da je dost razumlivo če ne bom pa dopisu.
Hvala in LP!
Borut
Evo mam ADM 64 bit 3500+ na Asus A8V deluxe s939 in 2x512mb stick DDR400. w/e Včeri mi je crknu powersupply pa sm kupu tut memory stick za 1gb ki bi naj pasu not.
Zgodi pa se sledeče:
- sloti 1 blue 512mb 1 black 1gb 2 blue 512mb 2 black empty -> 512mb RAM
- sloti 1 blue 1gb 1 black 512 2 blue empty 2 black 512mb -> 512 mb RAM
če iz teh dveh odstranim 1gb ram dobim 1gb iz 2x512mb
- če dam sam 1gb stick noter... ne zalaufa kompa oz sam procesor w/e
- če dam not 1gb stick pa 512x2 skupej pri slotih dobim 1gb
U trgovini mi je reku da naj updatam biose pa bi naj delal pa se spet pojavi problem:
- update ne piše da bi naj to odpravu in je novejši sam za 1 mesec od moja biosa (razen bete seveda)
- ko hočem updatat s floppyem mi kao napiše Remove discs and press any key to restart
Ma kdo kj idej al pa rešitev kako in kaj? Upam da je dost razumlivo če ne bom pa dopisu.
Hvala in LP!
Borut
- spremenil: EnergySi ()
DustWolf ::
Tisti števec za RAM ni samo števec ampak RAMe tudi testira. Če mu ne uspe, piše manj.
Poglej v BIOSu nastavitve. Naredi si Memtest disketo in poženi. Poizkusi z po eno RAM kartico naenkrat.
Glede BIOSa... mislim da je izredno slaba ideja updatat BIOS ko računalnik ne dela v redu. Sicer pa:
- Na update velikokrat ne napišejo prov dost, to še ne pomeni da tega niso popravili
- Če ti piše tisto si pozabil na disketo dat kak operacijski sistem, npr... za updatanje BIOSa je navadno super FreeDOS, ali pa tole
LP
Poglej v BIOSu nastavitve. Naredi si Memtest disketo in poženi. Poizkusi z po eno RAM kartico naenkrat.
Glede BIOSa... mislim da je izredno slaba ideja updatat BIOS ko računalnik ne dela v redu. Sicer pa:
- Na update velikokrat ne napišejo prov dost, to še ne pomeni da tega niso popravili
- Če ti piše tisto si pozabil na disketo dat kak operacijski sistem, npr... za updatanje BIOSa je navadno super FreeDOS, ali pa tole
LP
logout ::
V navodilih tvoje osnovne plošče na strani 2-11 je točno opisano vse v zvezi z RAMom. Če na kratko povzamem:
ta plošča podpira samo tri kombinacije RAM ploščic in sicer:
1) Ena ploščica RAMa v modrem slotu B1
2) Dve ploščici RAMa v modrih slotih
3) Štiri ploščice RAMa
L.p., Kloko
ta plošča podpira samo tri kombinacije RAM ploščic in sicer:
1) Ena ploščica RAMa v modrem slotu B1
2) Dve ploščici RAMa v modrih slotih
3) Štiri ploščice RAMa
L.p., Kloko
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Problem z rami !Oddelek: Pomoč in nasveti | 1445 (1091) | Klemenn |
» | Dodajanje RAMa v laptopOddelek: Strojna oprema | 3305 (1970) | jukoz |
» | RAM itd...Oddelek: Strojna oprema | 1183 (863) | Fallen |
» | Abit NF7-S v2.0 ; kako izklopiti dual ddr?Oddelek: Strojna oprema | 903 (799) | glinik |
» | Dual chanel s 3x 256 MB rama na NF7 Rev 1.2Oddelek: Navijanje | 1675 (1320) | MEDENA |