Forum » Pomoč in nasveti » Težave z napajalnikom ??
Težave z napajalnikom ??
nikolas ::
Imam 400W napajalnik za računalnik, na katerem sem imel priklopljen DVD in 160 Gb hard disk (in vse ostalo kar gre zraven :-)). Pred kratkim sem kupil še en 320 Gb hard, ampak ko sta oba harda priklopljena se napajalnik zažene sekundu-dve in izklopi.
320Gb + DVD in 160Gb + DVD gre brez problemov, ampak oba diska skupaj ne gresta.
Če slučajno dvig računalnika gre mimo teh dveh sekund potem računalnik nemoteno dela dokler ga ne izklopim. Zdi se, da se neka varovalka pri napajalniku izklopi, pri začetku dvigovanja računalnika vsakič, ko sta oba diska priključena.
Poskusil sem isto kombinacijo tudi pri prijatelju in problem ni bil tak izrazit (5 krat od 6 poskusov ni izklapljalo). Pri meni doma je vedno ista zgodba.
Ali kdo ima kakšno idejo kaj bi bil vzrok? In kaj bi se dalo naredit, da se problem reši?
Lep pozdrav,
Nikola
320Gb + DVD in 160Gb + DVD gre brez problemov, ampak oba diska skupaj ne gresta.
Če slučajno dvig računalnika gre mimo teh dveh sekund potem računalnik nemoteno dela dokler ga ne izklopim. Zdi se, da se neka varovalka pri napajalniku izklopi, pri začetku dvigovanja računalnika vsakič, ko sta oba diska priključena.
Poskusil sem isto kombinacijo tudi pri prijatelju in problem ni bil tak izrazit (5 krat od 6 poskusov ni izklapljalo). Pri meni doma je vedno ista zgodba.
Ali kdo ima kakšno idejo kaj bi bil vzrok? In kaj bi se dalo naredit, da se problem reši?
Lep pozdrav,
Nikola
DustWolf ::
Verjetno disk cukne več napajalnja ko se prižiga. Rešitev bi bla videt -- močnejši napajalnik.
400W je sicer velik ampak... kera znamka? Ker je moč različno porazdeljena med kable, lahko imaš pač večino od tvojih 400W tam kjer jih ne rabiš.
400W je sicer velik ampak... kera znamka? Ker je moč različno porazdeljena med kable, lahko imaš pač večino od tvojih 400W tam kjer jih ne rabiš.
logout ::
Nekateri SATA diski so imeli dva priključka za napajanje, klasičnega in novega. Če na takšnem disku pomotoma priključiš oba napajalna kabla, se pojavijo čudni simptomi. Kako je priključen tvoj disk?
L.p., Kloko
L.p., Kloko
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Sestavimo najcenejši komp (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 16371 (12184) | VelikiTun |
» | koliko je vreden sledeci racunalnik (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 6324 (4496) | vinkl25 |
» | Gaming pc za 450€Oddelek: Kaj kupiti | 1112 (1032) | bond007 |
» | AGP or PCI??Oddelek: Kaj kupiti | 2094 (1533) | Meizu |
» | RAID 0 in izgube podatkovOddelek: Strojna oprema | 1851 (1197) | Vlady |