Forum » Strojna oprema » RAM itd...
RAM itd...
Gr0unD Zer0 ::
najprej kratka zgodbica:
(za tiste ki se vam ne da brati, je spodaj samo dejansko vprasanje in razlog zakaj sem odprl temo)
imam kompjuter(nekak logično ne? )ki me je pač nekaj zajebaval...
in kot je nakljucje naneslo, je crknil ravno dva dni prej, kot je prisel materin kolega na obisk. ki baje pozna nekega računalničarja, ki bi vse to porihtal:windowse naložil, kaki antivirus pa tak dalje...(kar sicer ni neki blazen problem naredit, ampak ker ma budalo od očima to stvar za neko blazno znanost(na rangu nuklearne fizike/ možganske kirurguje) jaz pač za to opravilo nisem "sposoben", in mora mašina za to na "servis".
kot da še to ni dovolj, se tip ponudi, da bo računalnik malce "posodobil".
že ko sem to slišal, mi je nohte na nogah trikrat zavihalo navzdol ter enkrat navzgor.
no, ko sem vceraj priklopl mlinček, sem se odpravil najprej v bios, šnofat po teh "nadgradnjah". in prvo kaj mi pade v oči je pomanjkanje dveh ploščic pomnilnika(2* 256 mb). bebavemu izrazu na faci navkljub ugotovim, da je vse ostalo do pikice enako kot je zapustilo bajto.
razkurjen najdem načečkan listek(napisan s strani človeka, ki je računalnik peljal k zgoraj omenjenemu serviserju, menda po nareku slednjega) da je teh mizernih 256MB (prej 3x toliko) maksimum za mojo mašino(1,8ghz R9700 itd...) in da niti v sanjah naj ne dodajam več...
ker je to nekak skregano z mojo logiko(mozno da je moja cist napačna) me sedaj res zanima če sem imel "preveč rama v mašini"??(torej 786 MB pri procesorju z 1.8 ghz ter radeonom 9700
(za tiste ki se vam ne da brati, je spodaj samo dejansko vprasanje in razlog zakaj sem odprl temo)
imam kompjuter(nekak logično ne? )ki me je pač nekaj zajebaval...
in kot je nakljucje naneslo, je crknil ravno dva dni prej, kot je prisel materin kolega na obisk. ki baje pozna nekega računalničarja, ki bi vse to porihtal:windowse naložil, kaki antivirus pa tak dalje...(kar sicer ni neki blazen problem naredit, ampak ker ma budalo od očima to stvar za neko blazno znanost(na rangu nuklearne fizike/ možganske kirurguje) jaz pač za to opravilo nisem "sposoben", in mora mašina za to na "servis".
kot da še to ni dovolj, se tip ponudi, da bo računalnik malce "posodobil".
že ko sem to slišal, mi je nohte na nogah trikrat zavihalo navzdol ter enkrat navzgor.
no, ko sem vceraj priklopl mlinček, sem se odpravil najprej v bios, šnofat po teh "nadgradnjah". in prvo kaj mi pade v oči je pomanjkanje dveh ploščic pomnilnika(2* 256 mb). bebavemu izrazu na faci navkljub ugotovim, da je vse ostalo do pikice enako kot je zapustilo bajto.
razkurjen najdem načečkan listek(napisan s strani človeka, ki je računalnik peljal k zgoraj omenjenemu serviserju, menda po nareku slednjega) da je teh mizernih 256MB (prej 3x toliko) maksimum za mojo mašino(1,8ghz R9700 itd...) in da niti v sanjah naj ne dodajam več...
ker je to nekak skregano z mojo logiko(mozno da je moja cist napačna) me sedaj res zanima če sem imel "preveč rama v mašini"??(torej 786 MB pri procesorju z 1.8 ghz ter radeonom 9700
- spremenil: Gr0unD Zer0 ()
zee ::
rama ne mores imeti nikoli prevec...ce ga imas prevec, ga pac maticna ne zazna, vendar do tega pride samo, ce imas krepko cez GB rama.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
kupola ::
Če sem te prav razumel ti je tip vzel dve ploščici rama.
Ram naj ti vrne, oz. naj ti kupi novega, da boš imel vsaj toliko kot prej.
Podrobno razlago ti je zelo dobro opisal zee.
Ram naj ti vrne, oz. naj ti kupi novega, da boš imel vsaj toliko kot prej.
Podrobno razlago ti je zelo dobro opisal zee.
naj se dodam, da bi tvoja masina 100% prebavila tudi 1 GB rama (pred leti sem imel podoben sistem, ki je z 1 GB rama letel).
zee
opeter ::
Tipu povej, naj ti da tvoj RAM nazaj, ali pa ti anj kupi novega, ker drugače ga boš prijavil policiji.
Pred leti sem mašino 2x PIII Tualatin 1,3 GHz in 2 GB RAM-a (4x512 MB). Zadeva je bila nadmočna v Winsih 2000.
RAM-a nikoli ni dovolj (so že drugi napisali).
Pred leti sem mašino 2x PIII Tualatin 1,3 GHz in 2 GB RAM-a (4x512 MB). Zadeva je bila nadmočna v Winsih 2000.
RAM-a nikoli ni dovolj (so že drugi napisali).
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
kupola, točno tako
"serviser" mi je "upgrade-al" kompjuter tako, da mi je ven zmontiral 2 ploščici rama(proti čemu ne bi imel ravno veliko, če jih ne bi "pozabil" vrnit lastniku(se pravi meni)
"serviser" mi je "upgrade-al" kompjuter tako, da mi je ven zmontiral 2 ploščici rama(proti čemu ne bi imel ravno veliko, če jih ne bi "pozabil" vrnit lastniku(se pravi meni)
recimo bobu-bob: ukradel ti je 512 MB rama, kar je kraja in ga lahko povsem legalno prijavis policiji, ako ti odtujenih modulov ne vrne.
zee
kupola ::
Vrnit ti mora istega ali pa
novega + garancija (tako da sigurno dela).
Pred časom sem imel 256MB in sem nadgradil z +512MB. Razlika je bila opazna. Najbolj zanimivo je to, da sedaj porabi manj rama za tekoče delo kot prej.
novega + garancija (tako da sigurno dela).
Pred časom sem imel 256MB in sem nadgradil z +512MB. Razlika je bila opazna. Najbolj zanimivo je to, da sedaj porabi manj rama za tekoče delo kot prej.
NOLF 2 mi dlje nalaga kot FEAR pol leta nazaj...
in temu ded pravi "upgrade". jutri ga grem osebno zgrabit menda...
in temu ded pravi "upgrade". jutri ga grem osebno zgrabit menda...
Maggio ::
dobr te je našponal
tudi če bi bilo res tako kot on pravi (pa ni) bi lahko ploščice rama prinesel s seboj in ti jih dal
lp
tudi če bi bilo res tako kot on pravi (pa ni) bi lahko ploščice rama prinesel s seboj in ti jih dal
lp
JIM22 ::
To ne moreš vrjet.
Digitalni marketing, nastop na spletu v naročnikovem imenu.
Vsi na FB pridružite se itVision :)
amigo_no1 ::
P3 matične podpirajo tam do 1.5 GB rama
P4 do 2 GB ?
Poglej v cpu-z katero matično pl. imaš ter nato poišči navodila na proizvajalčevi strani.
P4 do 2 GB ?
Poglej v cpu-z katero matično pl. imaš ter nato poišči navodila na proizvajalčevi strani.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: amigo_no1 ()
krneki0001 ::
P3 matične podpirajo tam do 1.5 GB rama
P4 do 2 GB?
Kaj???????????
BX chipset je podpiral do 4Gb čist normalno, GX pa do 2Gb za pentium 3. P4 plate podpirajo do 4Gb čist brez problemov.
amigo_no1 ::
Ko boš kje staknil 1024 MB SDrama v enem kosu (po možnosti obojestranskega) za normalno ceno (da ne bo ram stal več kot cela kišta) ...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: amigo_no1 ()
Ground kaj si rešo z tipom? Ko bi se le men kej tazga zgodil. Bi kar uprašo tipa, kaj mu je lažje požret, prijavo na policijo al zlomleno nogo. Zdej odvisno kok si star. Sam zajebavat se ne dat.
krneki0001 ::
jeje997 Imam doma 4 module po 1Gb sdrama in to ECC. pa kr nekaj 512Mb ECC rama. Ni problem v samem ramu, bolj je problem v tem ali je proizvajalec dovolil tok rama dat na plato. Chipseti že lahko obvladajo tok rama, pa če je plata skonstruirana s samo dvema slotoma, vsak pa podpira lahko samo 512Mb ali še manj - pol ti tut ogromno rama nič ne pomaga.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: krneki0001 ()
No, le zmen se z tipom.
Fallen ::
No, si dobil RAM nazaj ali kaj? Ne moreš kar tako razlagat zanimivih prigod, pa nas za konec prikrajšat
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Dodajanje ramaOddelek: Strojna oprema | 2798 (2451) | mtosev |
» | Kakšno računalniško konfiguracijo imate? (nasplošno vaš hardware) (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 7709 (6157) | ialexxb |
» | 4x1gb ddr2 ali 2(kit)x2gb ddr2 ? (4gb ddr2 rama)Oddelek: Strojna oprema | 2290 (1718) | CheapShit |
» | 4 GB (4x1 GB) pomnilnika v PC-juOddelek: Strojna oprema | 2522 (1555) | krneki0001 |
» | Plata,rami in procesor (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 3336 (2777) | C_maniak |