Forum » Programiranje » [SQL] načrtovanje baze za izdelke
[SQL] načrtovanje baze za izdelke
snow ::
Na strani bom imel različne izdelke: koledarje, rokovnike, zvezke, itd. Sem razmišljal, da bi imel eno glavno bazo v kateri bi bili vsi izdelki in tista polja(vsebine), ki se pojavljajo pri vsakem izdelku, npr. kataloška številka, cena, opis, naslov. Pa verjetno skupina? Potem pa ima vsak tip izdelka še neke unikatne lastnosti in se ne morem odločit kako bi se lotil zadeve. Na začetku bodo neki definirani izdelki, kaj lahko pa se zgodi, da bo potrebno dodat nov tip izdelka. Željo po skupni tabeli 'Products' imam zaradi naročanja izdelkov...
Sem študiral, da bi bila baza nekaj v tej smeri:
Products
*id
*title, description,...
*group_id
Groups
*id
*title
Groupdetails
*id
*group_id
*field
Products_Groupdetails
*id
*product_id
*groupdetail_id
*value
Mnenja? Predlogi? Sem poizkušal z iskanjem po googlu, ampak nisem našel nič pametnega. Mogoče kakšen search hint ali kakšna knjiga na to temo?
Sem študiral, da bi bila baza nekaj v tej smeri:
Products
*id
*title, description,...
*group_id
Groups
*id
*title
Groupdetails
*id
*group_id
*field
Products_Groupdetails
*id
*product_id
*groupdetail_id
*value
Mnenja? Predlogi? Sem poizkušal z iskanjem po googlu, ampak nisem našel nič pametnega. Mogoče kakšen search hint ali kakšna knjiga na to temo?
Random mutation plus nonrandom cumulative natural selection - Richard Dawkins
Ziga Dolhar ::
Naredis tabelo s seznamom vseh moznih atributov, in nato many-to-many tabelo, v kateri povezujes productid, attributeid, in dodas attributeValue?
https://dolhar.si/
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | pretvornik iz 12 v enosmernega toka v 220 izmeničnega in obratnoOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 968 (826) | francek1 |
» | HTPCOddelek: Kaj kupiti | 1319 (914) | bedak |
» | Kateri projektor za gledanje tekem SPjaOddelek: Kaj kupiti | 2378 (1958) | Opkow |
» | PHPBB FORUM (strani: 1 2 3 )Oddelek: Izdelava spletišč | 15912 (11394) | mmorph |
» | enostaven vnos v bazo MySQLOddelek: Izdelava spletišč | 1700 (1603) | Borci |