Forum » Elektrotehnika in elektronika » motor iz printerja
motor iz printerja
mktech ::
razstavil sem star printer epson stylus 200. ven sem pobral, kar se mi je zdelo zanimivo. meddrugim tudi tale motorcek:
ima kdo kaksno idejo kako bi ga usposobil? sklepam, da deluje na 50V, ker ima printerjev napajalnik samo take izhode in nic ne kaze, da bi se vmes napetost kje spremenila. probal sem dat rdeco na plus, modro na minus ampak motor se nikakor ni zavrtel.
ima kdo kaksno idejo kako bi ga usposobil? sklepam, da deluje na 50V, ker ima printerjev napajalnik samo take izhode in nic ne kaze, da bi se vmes napetost kje spremenila. probal sem dat rdeco na plus, modro na minus ampak motor se nikakor ni zavrtel.
- zavaroval slike: Azrael ()
Azrael ::
To je koračni motor in rabi priklop preko krmilnika, več..
Če pa iščeš istosmerne kolektrorske motorčke v tiskalnikih, pa moraš razmonztirati današnja jajčka od tiskalnikov za enkratno uporabo.
Če pa iščeš istosmerne kolektrorske motorčke v tiskalnikih, pa moraš razmonztirati današnja jajčka od tiskalnikov za enkratno uporabo.
Nekoč je bil Slo-tech.
mktech ::
sem rabil "samo" potrditev, da je to koracni motor.
naprej se bom ze znasel. hvala za odgovora in povezavo!
naprej se bom ze znasel. hvala za odgovora in povezavo!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Arduino - krmiljenje stepper motorjevOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 3710 (2889) | steling |
» | cncOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 3693 (3241) | brez-imenko |
» | Kje kupiti koračni motor ?Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 12196 (8930) | taubekVAP |
» | Katero elektronko naj uporabimOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2244 (1755) | neoto |
» | Kje dobit elektromotorcek, ki se pocasi vrti...Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 5226 (4664) | madboy |