» »

Kaj dati med disk in kovinsko ohišje ?

Kaj dati med disk in kovinsko ohišje ?

KontraCepec ::

Imam ohišje za 2.5" disk in moj disk je zanj malenkost predebel.

Da sem ga stlačil v ohišje, sem moral iz ohišja odstraniti plastiko, ki je ločevala spodnji del diska od alu ohišja. Na spodnjem delu diska je razgaljeno elektronsko vezje in verjetno ni dobro, da pride v stik s čem kar je prevodno (npr alu).

Med disk in ohišje moram vstaviti torej neko neprevodno plast. Kaj bi to bilo in kje to dobit?

Razmišljal sem o tistih antistatičnih vrečkah v katerih dobimo zapakirane elektronske naprave (tiste svetleče astronavtske vrečke), vendar ideja mogoče ni najboljša, če upoštevamo da se disk precej greje, polivinil pa vročine ne prenaša najbolje...
Krijejtiv

bluefish ::

vse, kar boš tlačil med disk in ohišje, bo negativno vplivalo na pretok toplote in bo posledično privedlo do višjih temperatur. Tista vrečka sicer lahko prenese tudi malo višjo T, vendar pa je tudi dokaj dober izolator, kot vsaka druga plastika pač.
Morda bo na dolgi rok še najbolje, da to ohišje prodaš in kupiš nekaj drugega in bolj ustreznega.

mihec87 ::

Saj ni potrebno da je po celi površini podloženo lahko bi dal samo po robovih diska vmes nekakšen distančnik oz neki podobnega in bi lepo naredil malo prostora vmes..

A ni vezje pomanjeno malo v disk tako da se prej okvir diska dotika kot pa vezje?

KontraCepec ::

Sem zrihtal ja. Plastika je potekala samo ob strani, 3mm od roba ohišja, po dnu. In bila je del ohišja, ki je bilo vstavljeno v alu ohišje. Večino sem jo porezal stran, pustil pa sem jo na 4 vogalih, kjer sem jo primerno stanjšal.
Disk je sedaj disk varno v ohišju. Sicer popolnoma stlačen, vendar ima luft pod sabo, na zgornji strani pa se stika z ALU ohišjem, ki ga bo primerno hladilo.

Hvala za vse nasvete.
Krijejtiv

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako ohladit in utišat disk

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
132030 (1310) egomez
»

Zunanji trdi diski, kaj je bolje?

Oddelek: Kaj kupiti