» »

Kvadratne luknje v pločevino

Kvadratne luknje v pločevino

zcetrt ::

Ve kdo za koga, ki ugodno in lepo "napravi" po CAD risbi kvadratne in okrogle luknje v pločevino, po možnosti še natisne želeno s sitotiskom na ploščo?

Hvala.
4.

krneki0001 ::

To pa tut mene zanima, ker rabim ploščo za med mašino in menjalnik (distančnik, ker bo druga mašina na obstoječem menjalniku)

#000000 ::

Vsak ki ima vodni rez ti nardi to za šalo. Na Vrhniki ga imajo v industrijski coni za Ljubljano pa ne vem.

Si že dal komu delat? Pa verjetno ni ravno za šalo. Me zanima vsaj okvirna cena. Saj ne mislim do evra skoparit, ampak pri velikosti cca 70x40 cm in mnogokterih luknjah bi znala biti kar razlika. Zato bi mi veliko pomenil podatek, če kdo ve, kdo te ne odere. Konec koncev rabim za diplomski izdelek, ki ne bo prodan naprej.

Nekateri delajo z izbijanjem, kar mi ni najbolj všeč, saj se pri pravokotnih luknjah vidi, da je izbita postopoma. Omenjeni vodni rez sem pričakoval, da je bistveno dražji.

Vem, da to naredi Mali (z izbijanjem), ampak je relativno drag.

Hvala za odgovore.
4.

Tole sem našel. Zgleda kar spodbudno. Pa še z SP se je po mojem lažje zmenit. Žal nisem zasledil, da bi imel sitotisk...
4.

Vodni rez naredi tole res brez kakega problema kje je v Ljubljani pa ne vem, baje je tisti na Vrhniki in Brčičevi propadel, v Lj pa naj bi ga imeli na strojnem faksu.

Drugače pa tukaj tukaj ali laser tukaj

Za več info pa nebi blo slabo mal povprašat na strojništvo.net

MiHec ::

To je delo za prebijalko - išči pod prebijanje pločevine ali pod krivljenje pločevine
PaintBall rules!

AndrejS ::

Ali pa laserski razrez kovin.

Laser se bo po robovih poznal na kovini, prebijalka tud pušča sled, voda ga ne. Zdej vse odvisno od cene.

Je kdo s strojnega faksa tule in ve povedati, če lahko človek iz Fakultete za elektrotehniko pride prosit na Strojno fakulteto za izdelavo plošče? Verjetno jim tudi mi kaj naredimo :) Se bom pa pozanimal tudi na našem faksu, začenši pri mentorju.
4.

LeXani ::

Najbolje bi blo da daš enmu, ki hod ke..in ti bo naredu. Kolk stane ura na stroju pa ne vem točn..
Čas prve prijave 04.11.2005

Loki ::

vprasaj tele strice. http://www.fs.uni-lj.si/lat/
sicer ima pa mogoce kaj tudi firma KIG iz iga, oni se tudi z plocevino ukvarjajo.
I left my wallet in El Segundo

Dr_M ::

Najboljsi rez je z zico, potem pa z vodo, stanca, najslabsi je pa laser.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Laser je primeren za nižje tolerance ter za debelejše materiale..

Dr_M ::

Heh, pr nas v sluzbi ma 6kW laser precej tezav z 10mm debelim nerjavecim jeklom :)
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Macketina ::

Za take stvari bi bilo IMO najbolje voda.

Storitve ponuja Waltech International, Vrhnika in ta vodni rez, k so dali link (http://www.vodnirez.com/page.php?8).

Vse je odvisno od materiala, trdote, debeline in ostalega. Vodni rez (voda+abraziv) bi po moje bila najbolj ustrezna, za cene pa ne vem.

BTW, kolikor vem INOTEH in recimo REMER ( www.remer.si) ponujajo STROJE, ne storitev. Storitve laserja in plazme nudi pa polno ljudi...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Macketina ()

Najlepša hvala za odgovore! Bom zrisal načrt in povprašal najprej na faksu nato pa še privatnike. Šlo bi pa za aluminij debeline 1,5mm.
4.

To ti bodo uštimal na strojni z waterjetom brezproblema, pa še cenejš boš prišel skoz. Ti sam u cadu nariš in je.

cevamok ::

Mogoče bi poskusil pri podjetju VirTeK:

vodnirez.virtek.si

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Vrtanje v železo (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6915212 (12954) dzinks63
»

Vrtanje v kovino