» »

Omejitev ramov v XPjih+vprašanje o procesorjih

Omejitev ramov v XPjih+vprašanje o procesorjih

DGajse ::

Kupujem si notebooka, seveda so vsi zej z 64bitnimi procesorji, v ožjem izboru mam dva. Zej pa: prvi ma 4GB rama, drugi "samo" 3, jz pa mislim definitivno na računalniku imeti xpje, 32 bitne.
ali je res omejitev ramov na 32 bitnih winsih 3GB?

drugo: Turion TL-60 proti Intelu T8100? razlika v čem? ko gledam mal po netu ma kao T8100 3MB L2 spomina, na tej strani pa pravjo, da je to kao sharan? je to res? kr mam zej problem, če 32bitni winsi ne podpirajo več kot tri GB rama bom kupu turiona, pa pač ne bi rad zej bil zelo zelo na slabšem (ker notebook z enim GB več in z intelom je za 150€ dražji). turion je tudi narejen v 65nanometrski tehnoklogiji, napram intelu, ki je v 45... se to kej ornk pozna? tako za photoshop, nobenih igrc ne bo nikoli...
Življenje ni potica!!!
  • spremenil: DGajse ()

x45 ::

poznalo se ti ne bo navidez kaj dosti opazil ne boš nič. AMD ni odvisen od cacha ket ima HTT in IMC - modernejšo tehnologijo in bo bolj tekoče delal. Boš pa mel tud boljšo grafiko pr amd ju če je govora o integriranih.

sem pričakoval takšen odgovor... :) pa mi tut ustreza :) grafična je v obeh Geforce 8600. če bo crknla (ker nej bi bla neka težavna) pa naj, sej je garancija...
Življenje ni potica!!!

in pa...kar se tiče xpjev in podpiranja ramov:
ja, res je da so omejitve, skupnega podpre 4GB, kamor spada tudi ram grafične kartice.
evo, odločitev je padla, mam notebooka zbranega :)
hvala za odgovor, x45.
Življenje ni potica!!!

jest10 ::

AMD ni odvisen od cacha ket ima HTT in IMC - modernejšo tehnologijo in bo bolj tekoče delal.

Nehaj že kotaliti buče!

Blinder ::

Maksimalno porabo imajo isto. vir: wikipedia
intel uradna stran

T8100 ima 2.1 ghz proti 2.0. clock_to_clock naj bi imel hitrejsi intel?
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

Tako je. Intel je hitrejši od AMDja ob enaki frekvenci.

Blinder ::

Samo kaj ti rabi procesorska moc na prenosniku? Aja ce mas loceno grafiko bos kaksno igro pognal..
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

Je eni jo potrebujejo, drugi ne. Odvisno ali je nekomu prenosnik premična pisarna ali ga ima tudi za zahtevnejše delo/igre.

delu bom s photoshopom, igrice so me že davno nazaj minile. mogoče tudi autoCad tu in tam.
zej kupujem notebooka, ki bo zdržal naslednjih 5 let in bo obeenem povsem kompetenten še tudi takrat. drugega ne mislim preveč delat, razn kakih mini programiranj.

ne gre se toliko za moč kot za to, da ne bo čez tri leta kakih nepotrebnih težav s premalo procesorja. mam pa nekako cenovni okvir, ki ga ne mislim presečt in sem sedaj omejen s to močjo.
Življenje ni potica!!!

x45 ::

sem pričakoval takšen odgovor... :) pa mi tut ustreza :) grafična je v obeh Geforce 8600. če bo crknla (ker nej bi bla neka težavna) pa naj, sej je garancija...

prosim, boš zelo zadovoljen Z turionom . Intel ma pač zastarelo FSB arhitekturo .

prosim, boš zelo zadovoljen Z turionom . Intel ma pač zastarelo FSB arhitekturo .

Ampak je klub temu so Inteli opazno hitrejši od AMDjev...
2GHz Turion pogori proti T8100(2,1GHz Core2Duo). Kdor trdi drugače pač nima vsega ok v glavi.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Koliko je vredno?

Oddelek: Kaj kupiti
363387 (1878) bluefish
»

Kateri procesor za HP Compaq 6720s

Oddelek: Kaj kupiti
151718 (1536) Massacra
»

AMD in nedelovanje nekaterih aplikacij