Forum » Strojna oprema » Pentium M Vs AMD Turion M
Pentium M Vs AMD Turion M
MaCoFaCo ::
Pred nakupom prenosnika me zanimajo primerjave glede hitrosti obeh tipov procesorjev. Osebno me nekako bolj mika AMD, ker ima podporo za 64 bitno okolje, tako da se mi zdi to dolgoročno boljša naložba v primeru da proizvajalci programske opreme počasi začnejo opuščati 32 bitne verzije.
Je recimo Turion M, 1.8 GHz performančno približno primerljiv z 1.8 GHz Pentium M (recimo da oba primerjamo v 32 bitnem okolju)?
Hvala za informacije.
Je recimo Turion M, 1.8 GHz performančno približno primerljiv z 1.8 GHz Pentium M (recimo da oba primerjamo v 32 bitnem okolju)?
Hvala za informacije.
Good Guy ::
pentim m je trenutno najhitrejši kar se tiče prenosnikov ne glede na to ali podpira 64bit ali ne
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^
OwcA ::
Malo poglej teste, Turion je razočaranje. Poleg tega imajo z njim opremljeni prenosniki načeloma krajšno avtonomijo.
Otroška radovednost - gonilo napredka.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: OwcA ()
CCfly ::
Zakaj veliko razočaranje ? Lahko bi izboljšali Cool'n Quiet, vendar je cenovno in performančno zadeva zelo ugodna.
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev
Aja, sem pozabil prej napisat. Če ma kdo kak pameten link do kakih testov, bi prosil da tu prilepi.
jurre ::
nekaj primerjav imas tukaj - kar 13 strani, prikazana je tudi poraba, ki je sploh pri full load dosti manjsa (za pentium m seveda)
se mi pa zdijo bol primerni pentium..tudi zaradi porabe, sploh ce vzames centrino, 64bitov pa itak ne rabis se
se mi pa zdijo bol primerni pentium..tudi zaradi porabe, sploh ce vzames centrino, 64bitov pa itak ne rabis se
Zgodovina sprememb…
- spremenil: jurre ()
TribesMan ::
Turion ni nic drugega kot "downclockan" A64 na S754 podnozju... pač nič šokantnega... Ni pa "veliko razočaranje" kot nekateri tukaj pravijo. Zadeva je definitivno veliko boljša kot prejšnji AXP-M... In trenutno so Turioni edini x86-64 CPUji za prenosnike... tudi to nekaj šteje...
LP
TribesMan
LP
TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)
OldSkul ::
Pa kaj če so 64 bitni. Kolikor sem videl te rezultate, lahko vsak vidi kdo je tle boljši. In Pentium je res kar PRECEJ boljši procesor.
jst bi pentiuma vzel že zarad tega ker kur full mal štroma in se tako poveča sam čas delovanja
jype ::
Za uporabnike nekega zastarelega operacijskega sistema 64 bitni procesor res ne prinasa bistvene prednosti.
Ce bos poganjal Windows in pisarniske programe, potem se ti definitivno splaca kupit Pentium M.
Ce bos encodal video iz firewire in ga streamal v internet v real-time, potem kupis 64 bitni cpu in namestis gor ustrezen OS in opremo.
Ce bos poganjal Windows in pisarniske programe, potem se ti definitivno splaca kupit Pentium M.
Ce bos encodal video iz firewire in ga streamal v internet v real-time, potem kupis 64 bitni cpu in namestis gor ustrezen OS in opremo.
Stvar bi večinoma uporabljal za programiranje. Glede 64-bitnosti pač razmišljam malo bolj dolgoročno.
V glavnem, sem naredil eno statistiko iz tistih testov in prišel do približno naslednjih zaključkov.
1.8 GHz AMD Turion naj bi bil približno enakovreden 1.66 GHz Pentiumu-M.
Turion pokuri 20-30% več štroma.
Zdaj torej dilema: 64-bitnost, da ali ne?
Aja, ima Turion integriran WLAN podobno kot Pentium-M?
V glavnem, sem naredil eno statistiko iz tistih testov in prišel do približno naslednjih zaključkov.
1.8 GHz AMD Turion naj bi bil približno enakovreden 1.66 GHz Pentiumu-M.
Turion pokuri 20-30% več štroma.
Zdaj torej dilema: 64-bitnost, da ali ne?
ne ker programiranje vzame zeloo veliko procesorja in ker je na tem področju bolši intel...
Dr_M ::
ne ker programiranje vzame zeloo veliko procesorja
seveda, tipkanje texta je zelo obremenjujoce za cpu...
seveda, tipkanje texta je zelo obremenjujoce za cpu...
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
WarpedGone ::
Počak kak mesec, da se začne poznat učinek tožbe proti Intelu.
Cene Intela bojo zrasle, cene AMDja pa padle.
Cene Intela bojo zrasle, cene AMDja pa padle.
Zbogom in hvala za vse ribe
Dr_M ~ kot zgleda še nisi programiral kr požen dev c++ pojdi poskusit pognat karkoli pa boš videl kako lepo ti bo delalo, sicer ne vem kok drugi programi žrejo sam vem da za c++ požre ogromno
Dr_M ::
rovtar: ti si pa zgleda samo od delec gledu...
The reason why most of society hates conservatives and
Tudi P-M ga nima, to je stvar matične plošče.
rovtar seveda bluzi. 90 % programiranja ni nič kaj bolj zahtevno kot pisanje v Wordu, tako da je topogledno vseeno. Najpomembnejše vprašanje je, kako ga boš uporabljal. Če boš veliko delal na baterije, je verjetno boljše P-M (najpočasnejši, torej 1,6 GHz, seveda ne škodi če so tudi ostale komponente varčne), takisto če ga nameravaš imeti veliko v naročju (sicer se po oddani toploti ne razlikujeta zelo, ampak pri Turoinu je vse skoncentrirano v eni točki, pri Intelu pa razdeljeno med vezni čip in procesor ter kot takšno kanček bolj prijazno do hladilnega sistema).
Pojdi pogledat par prenosnikov z enim in drugim, kar se mene tiče je konfiguracija šele na tretjem mestu, daleč za zaslonom in tipkovnico. Morda potem sploh ne boš več imel te dileme.
Zgodovina sprememb…
ne ker programiranje vzame zeloo veliko procesorja in ker je na tem področju bolši intel...
Seveda poleg tega ima Intel še male dolgobrade palčke v aritmetičnih enotah, ki ti ponoči klofajo programe v zbirniku.
Seveda poleg tega ima Intel še male dolgobrade palčke v aritmetičnih enotah, ki ti ponoči klofajo programe v zbirniku.
pa kva vi bluzite ....
a vi programirate v wordu sej to ni htmlm,php... razn če sta took pametna da znata vse na pamet vse ukaze in ga šele pol scompilata sam jst to vse drgač delam prosim ne me zdej zbombat tle jst sm napisu kako to jst delam ne vem kako ap misle on delat :D
a vi programirate v wordu sej to ni htmlm,php... razn če sta took pametna da znata vse na pamet vse ukaze in ga šele pol scompilata sam jst to vse drgač delam prosim ne me zdej zbombat tle jst sm napisu kako to jst delam ne vem kako ap misle on delat :D
@rovtar: nauči se uporabljati orodja.
Zelo poredko je treba prevajati in povezovati cel projekt.
In še vseeno, če ravno ne programiraš hello world več časa pišeš kot prevajaš (dobro kakšni debug sessioni so izjema, ampak tam je porabljen čas bolj ali manj konstanta in imaš med čakanjem vsaj več časa za razmislek ).
P.S. in ja, čisto lepo se da pisati C++ tudi v UltraEditu
Zelo poredko je treba prevajati in povezovati cel projekt.
In še vseeno, če ravno ne programiraš hello world več časa pišeš kot prevajaš (dobro kakšni debug sessioni so izjema, ampak tam je porabljen čas bolj ali manj konstanta in imaš med čakanjem vsaj več časa za razmislek ).
P.S. in ja, čisto lepo se da pisati C++ tudi v UltraEditu
Zgodovina sprememb…
ronaldo ::
jaz bi raje mel 64-bit suport, se posebej ker imam pcje dosti let...
glede hitrosti pa ni res da je Intel hitrejsi pri kompiliranju...ampak lih obratno in to ne majhna razlika ampak kr velika...
tle je test:
http://www.anandtech.com/cpuchipsets/sh...
in tle test z Pentium M
seveda sta Turion in Pentium M tam nekje po hitrosti pri tem testu...
glede hitrosti pa ni res da je Intel hitrejsi pri kompiliranju...ampak lih obratno in to ne majhna razlika ampak kr velika...
tle je test:
in tle test z Pentium M
seveda sta Turion in Pentium M tam nekje po hitrosti pri tem testu...
Zgodovina sprememb…
- spremenila: ronaldo ()
Eddy ::
Dejte mi povedat kok se tile Pentiumi M kaj grejejo.
Sam imam iskušnjo, da ima en kolega A XP-M in je ful tih, vsake toliko se malo oglasi.
Drug kolega pa je slučajno prinesel okoli svojega Pentiuma M pa se je ves čas tako obupno drl da jest s takim računalnikom nebi zdržov...
Sam imam iskušnjo, da ima en kolega A XP-M in je ful tih, vsake toliko se malo oglasi.
Drug kolega pa je slučajno prinesel okoli svojega Pentiuma M pa se je ves čas tako obupno drl da jest s takim računalnikom nebi zdržov...
www.ekwaterblocks.com
|_CoBrA_| ::
@ronaldo
testi, če se ne motim zajemajo Athlone 64 ne Mobile oz. Turione, in pa Pentiume in Mobile izvedenke. Tako da ne moreš kar primerjat Mobile verzijo z desktop.
@Eddy
Sam imam Acer 2304LC. Že že, da je Celeron 1,3GHz, vendar se zelo poredkoma oglaša edini ventič pod hladilnimi rebri in še takrat ravno tol,k da se ga sliši.
Za Notebooke bi priporočal Pentium M (Centrino). Popolne 64 bitne podpore itak ne bo še kako leto , 32 bitna arhitektura pa ne bo tako hitro zamrla
testi, če se ne motim zajemajo Athlone 64 ne Mobile oz. Turione, in pa Pentiume in Mobile izvedenke. Tako da ne moreš kar primerjat Mobile verzijo z desktop.
@Eddy
Sam imam Acer 2304LC. Že že, da je Celeron 1,3GHz, vendar se zelo poredkoma oglaša edini ventič pod hladilnimi rebri in še takrat ravno tol,k da se ga sliši.
Za Notebooke bi priporočal Pentium M (Centrino). Popolne 64 bitne podpore itak ne bo še kako leto , 32 bitna arhitektura pa ne bo tako hitro zamrla
AMD Athlon (BArton core) 2600+@11,5*185, Abit NF7-S, 2x 256MiB Samsung TCCC,
Gigabyte Maya Radeon 9000Pro 275/550@325/640, Maxtor 160GiB SATA,
Nec 3500, LiteOn DVD, Plextor 52/24/52A, all in Chieftec Midi Tower Black
Gigabyte Maya Radeon 9000Pro 275/550@325/640, Maxtor 160GiB SATA,
Nec 3500, LiteOn DVD, Plextor 52/24/52A, all in Chieftec Midi Tower Black
Eddy ::
@cobra
Tudi sam sem imel priliko imeti tega Acerja, in je bil res dost tih, samo moti me tisti P-M od kolega ki se je drl kot sraka...
Ima kdo takšnega in kakšne so kaj temperature.. Tnx
Tudi sam sem imel priliko imeti tega Acerja, in je bil res dost tih, samo moti me tisti P-M od kolega ki se je drl kot sraka...
Ima kdo takšnega in kakšne so kaj temperature.. Tnx
www.ekwaterblocks.com
Nič ti ne pomaga Centrino, če je prenosnik sestavljen iz odpadkov.
Caligula ::
Ma kar kupi AMD, ker laptopov ne menjas vsako leto, 64bitna podpora pa ti bo mogoce se zelo prav prisla pa se ceno bo bolje drzal. Ce je bolj pozresen res predvsem pri full loadu to sploh ni pomembno. Manj kot 5% casa uporabe je laptop na full loadu.
Bolj kot baterija naj te skrbi se disk. Kupi takega z 7200 RPM, ki bo sicer malo bolj pozresen samo je razlika nepopisna. Diski so pri laptopih ozko grlo in so zelo pocasni. Mogoce vec porabi samo pa tudi hitreje vse koncas in naredis. Pa se pri zivcih prisparas.
Za razliko v ceni pa itak lahko kupis se kako rezervno baterijo in jo jemljes s sabo le kadar ves, da jo bos potreboval kar pa bos videl bo zelo poredko. Na zacetku vsi mislijo koliko da bodo delali na prostem,... na koncu so pa vsi za mizo na strom priklopljeni.
A64 podpora je bolj pomembna kot razlika pri full loadu. Pa itak mas tko za Pentium M kot za AMDje programcke s katerimi se voltaza in hitrost procesorja sproti prilagajata obremenjenosti.
Kupi laptop z kvalitetnim ohisjem, 512Mb RAMa, 7200 RPM 60 giga disk ker je to bestbuy disk pri laptopih in pa glej na dober zaslon.
Tudi graficna bi morala bit solidna-mogoce kaka 9700 npr... ker znajo bit naslednji Windowsi ze sami po sebi precej zahtevni do graficne kartice, ker bodo precej animirani in graficni.... ce se tako izrazimo.
Pa se ceno bo laptop bolje drzal in se prodal ga bos lazje, ce bo podpiral tudi nove OSe. Pa 80% vseh laptopov po nakupu skoraj nikoli ne zapusti domace mize oz stanovanja.
Kolegom sem do sedaj rihtal Centrinote samo zdajle je pa ze res pocasi cajt za saltanje na podporo za 64 bitov.
Pa pri vseh kolegij je najbolj neizkoriscena stvar na laptopu ravno procesor, ker se minimalno obremenjuje, vsi pa so bili veseli ,da sem jih prisilil, da so vzeli 7200 RPM diske, ker je se to komaj dosti in umrejo vsakic, ko kaj delajo na laptopih z 4200 ali 5400 RPM.
Bolj kot baterija naj te skrbi se disk. Kupi takega z 7200 RPM, ki bo sicer malo bolj pozresen samo je razlika nepopisna. Diski so pri laptopih ozko grlo in so zelo pocasni. Mogoce vec porabi samo pa tudi hitreje vse koncas in naredis. Pa se pri zivcih prisparas.
Za razliko v ceni pa itak lahko kupis se kako rezervno baterijo in jo jemljes s sabo le kadar ves, da jo bos potreboval kar pa bos videl bo zelo poredko. Na zacetku vsi mislijo koliko da bodo delali na prostem,... na koncu so pa vsi za mizo na strom priklopljeni.
A64 podpora je bolj pomembna kot razlika pri full loadu. Pa itak mas tko za Pentium M kot za AMDje programcke s katerimi se voltaza in hitrost procesorja sproti prilagajata obremenjenosti.
Kupi laptop z kvalitetnim ohisjem, 512Mb RAMa, 7200 RPM 60 giga disk ker je to bestbuy disk pri laptopih in pa glej na dober zaslon.
Tudi graficna bi morala bit solidna-mogoce kaka 9700 npr... ker znajo bit naslednji Windowsi ze sami po sebi precej zahtevni do graficne kartice, ker bodo precej animirani in graficni.... ce se tako izrazimo.
Pa se ceno bo laptop bolje drzal in se prodal ga bos lazje, ce bo podpiral tudi nove OSe. Pa 80% vseh laptopov po nakupu skoraj nikoli ne zapusti domace mize oz stanovanja.
Kolegom sem do sedaj rihtal Centrinote samo zdajle je pa ze res pocasi cajt za saltanje na podporo za 64 bitov.
Pa pri vseh kolegij je najbolj neizkoriscena stvar na laptopu ravno procesor, ker se minimalno obremenjuje, vsi pa so bili veseli ,da sem jih prisilil, da so vzeli 7200 RPM diske, ker je se to komaj dosti in umrejo vsakic, ko kaj delajo na laptopih z 4200 ali 5400 RPM.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Caligula ()
Problem zaenkrat s Turioni je ta, da ni veliko takih modelov (res da gledam samo po slovenskih trgovinah). Zaenkrat sem našel tole:
Gericom Supersonic
HP NX9105 (verjetno ni Turion)
Če kdo najde še kaj drugega naj prosim prilepi link.
Gericom Supersonic
HP NX9105 (verjetno ni Turion)
Če kdo najde še kaj drugega naj prosim prilepi link.
@eddy pentium m se greje zelo malo saj odaja najmočnejši model samo 27W
tiborrr ::
Rovtar, problem zna biti slabo zasnovano ohisje. Fotrov Compaq NW8000 ima P-M 2GHz, pa se mu ventilator oglasi res samo pri full loadu v stress prime 2004, medtem ko kolegov SoloNOTE tuli ze ko pozenes Winamp (ze nasploh je precej bolj 'vroc', sploh ga ne mores drzati na kolenih med delom, ker je oddana toplota neprijetna).
Don't test the captain's validity or his vulnerability!
@eddy pentium m se greje zelo malo saj odaja najmočnejši model samo 27W
No saj Turion pa ima TDP max 25W in 35W. Pentium M se greje manj, ker je Speedstep precej agresivnejši od AMD-jevega PowerNow (Cool'n Quiet).
Kar se mene tiče je AMD64 (ni rečeno Turion) v prenosniku odlična izbira če ne potrebuješ 6 ur avtonomije, drugače pa pač Centrino. Ne z enim ne z drugim ne morete kaj dosti zgrešiti. Samo Celeron M je nekako neugodna rešitev, ker je praktično v istem cenovnem razredu, kot AMD64.
Avtonomija Turion vs Pentium M pa je sedaj očitno nekje okoli 3h vs 5h relativno !?
No saj Turion pa ima TDP max 25W in 35W. Pentium M se greje manj, ker je Speedstep precej agresivnejši od AMD-jevega PowerNow (Cool'n Quiet).
Kar se mene tiče je AMD64 (ni rečeno Turion) v prenosniku odlična izbira če ne potrebuješ 6 ur avtonomije, drugače pa pač Centrino. Ne z enim ne z drugim ne morete kaj dosti zgrešiti. Samo Celeron M je nekako neugodna rešitev, ker je praktično v istem cenovnem razredu, kot AMD64.
Avtonomija Turion vs Pentium M pa je sedaj očitno nekje okoli 3h vs 5h relativno !?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nakup prenosnika do 300.000 SIT!Oddelek: Kaj kupiti | 2999 (2558) | unkn0wn |
» | Centrino ali Turion? To je zdaj vprašanje?!Oddelek: Kaj kupiti | 1825 (1742) | WarpedGone |
» | kaksn laptop?Oddelek: Kaj kupiti | 2156 (1541) | Simon123 |
» | dothan+adapter+plataOddelek: Kaj kupiti | 1402 (1201) | Spajky |
» | Prenosnik s Turion procesorjemOddelek: Kaj kupiti | 2222 (1853) | nurmaln |