Forum » Loža » Patria naj bi podkupila premiera Janšo
Patria naj bi podkupila premiera Janšo
Temo vidijo: vsi
T-h-o-r ::
brezveze, janša je brezmadežen, zato nobeno sodišče in nič v vesolju ne bo pomagalo, vse je in bo konstrukt komunistov, ki vodijo svet
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?
Double_J ::
Nekomu so pač zaprli cesto, ko je hotel opozarjati na stvari okoli Jankoviča.
Jaz nimam čisto nič, je pa marsikdo imel, vendar se vložene zadeve niso nikoli obravnavale v 20letih.
A vi mislite, da Jankovič nima "grehov" kot Popovič, ki ga stalno vlačijo po sodiščih, celo zaradi nekih banalnosti iz leta 1991?
Jaz nimam čisto nič, je pa marsikdo imel, vendar se vložene zadeve niso nikoli obravnavale v 20letih.
A vi mislite, da Jankovič nima "grehov" kot Popovič, ki ga stalno vlačijo po sodiščih, celo zaradi nekih banalnosti iz leta 1991?
Dve šivanki...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Double_J ()
matter ::
Mondeo: Jaz to vprašam tiste, ki apriori Janšo obtožujejo kaznivega dejanja.Verjetno je nakaj morali biti v zameno, ali je naredil zato, da je zajebal Sistemsko tehniko ? Serious!
Brane2: Ok. Potem je pa sigurno kriv, ker je 100% vedel za kaj se gre in ni ukrepal. Meni to ne pije vode, je bilo vmes veliko oseb. In dvomim, da je Cekuta kakšen kolega Janše. To je čista stvar osebne interpetacije, na katero vpliva preveč nerazumskih dejavnikov.
T-h-o-r: Jaz ne zagovarjam Janše, ampak sem proti obsojanju na podlagi insinuacij ter proti načelu kriv, dokler ne dokažeš nasprotno! Sem že povedal, da bi v primeru pravnomočne obtožbe moral politično kariero zaključiti. Mogoče si rad tako predstavljaš Janševe ovčke, da se bolje (ali bolj veličastno) počutiš.
Brane2: Ok. Potem je pa sigurno kriv, ker je 100% vedel za kaj se gre in ni ukrepal. Meni to ne pije vode, je bilo vmes veliko oseb. In dvomim, da je Cekuta kakšen kolega Janše. To je čista stvar osebne interpetacije, na katero vpliva preveč nerazumskih dejavnikov.
T-h-o-r: Jaz ne zagovarjam Janše, ampak sem proti obsojanju na podlagi insinuacij ter proti načelu kriv, dokler ne dokažeš nasprotno! Sem že povedal, da bi v primeru pravnomočne obtožbe moral politično kariero zaključiti. Mogoče si rad tako predstavljaš Janševe ovčke, da se bolje (ali bolj veličastno) počutiš.
Grem basket pa bom neloke metal
Zgodovina sprememb…
- spremenil: matter ()
Brane2 ::
Brane2: Ok. Potem je pa sigurno kriv, ker je 100% vedel za kaj se gre in ni ukrepal. Meni to ne pije vode, je bilo vmes veliko oseb. In dvomim, da je Cekuta kakšen kolega Janše.
Pa saj to je to. ZAKAJ je bilo "nekaj oseb vmes" ? Tebi to ni nič sumljivo ?
Evo, meni je smrdelo do neba, čim sem to slišal. Ravno tako praktično vsem ostalim. Pa nismo ne predsedniki ne ministri za obrambo.
JJ pa kar nekako "ni nič vedel"...
On the journey of life, I chose the psycho path.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Brane2 ()
Brane2: Ok. Potem je pa sigurno kriv, ker je 100% vedel za kaj se gre in ni ukrepal. Meni to ne pije vode, je bilo vmes veliko oseb. In dvomim, da je Cekuta kakšen kolega Janše.
Pa saj to je to. ZAKAJ je bilo "nekaj oseb vmes" ? Tebi to ni nič sumljivo ?
Evo, meni je smrdelo do neba, čim sem to slišal. Ravno tako praktično vsem ostalim. Pa nismo ne predsedniki ne ministri za obrambo.
JJ pa kar nekako "ni nič vedel"...
Tu se razlikujeva. Obema je jasno, da so bili posredniki, ok.
Vendar moja interpetacija pravi, da so bili posredniki najeti (ter plačani) s strani Patrije z namenom pridobivanja informacij ter poskusa političnega pritiska, tvoja pa očitno takšna, da so ta politični pritiski uspeli, če se ne motim.
Mondeo: Jaz to vprašam tiste, ki apriori Janšo obtožujejo kaznivega dejanja.Verjetno je nakaj morali biti v zameno, ali je naredil zato, da je zajebal Sistemsko tehniko ? Serious!
kje pa je obtoževanje na podlagi insinuacij? če je zoper njega vložena obtožnica, bi se moral v sekundi dvajset pobrati iz politike
Fajn. Naj so bili plačani s strani Patrie ( malo morgen, ampak naj bo). Pa kaj ?
Tebi ne bi bilo nič sumljivo, ko bi drek začel lesti izpod preproge na vse strani ?
Bi reku "Aaaaa, tole pa plačuje Patria. Nisem vedu. No, pol pa fajn.", čeprav veš,d a to lahko plača samo iz tvojega denarja, na kakršenkoli način že ?
ALi je mogoče predsednik "nove, poštene koalicije, ki je zamenjala rdečo drhal" premalo plačan za taka mentalna procesiranja ?
To vse če seveda privzamemo, da JJ ni videl niti cekina...
Tebi ne bi bilo nič sumljivo, ko bi drek začel lesti izpod preproge na vse strani ?
Bi reku "Aaaaa, tole pa plačuje Patria. Nisem vedu. No, pol pa fajn.", čeprav veš,d a to lahko plača samo iz tvojega denarja, na kakršenkoli način že ?
ALi je mogoče predsednik "nove, poštene koalicije, ki je zamenjala rdečo drhal" premalo plačan za taka mentalna procesiranja ?
T-h-o-r: beri par postov višje kaj sem rekel glede obtožnice.
Sicer pa ni na nobenem državnem položaju. S kje naj pa odstopi ? Kot predsednik stranke ? UU res velika povezava s Patrijo ja.
Kot poslanec ? Žal pri nas ni take politične kulture.
Sicer pa ni na nobenem državnem položaju. S kje naj pa odstopi ? Kot predsednik stranke ? UU res velika povezava s Patrijo ja.
Pšenični ::
Glede na to, da so npr. Popoviča za dokazanih 6000 evrov obsodili na dvajset mesecev, na dve leti pogojno, bi rekel da je vse možno. Da je J.J. kriv in da ni. Pač država v kateri so prioriteta kurji tatovi po moje ne funkcinira normalno. Še zdaleč ne. Medtem pa tisti, ki so ogrozili ekonomski obstoj Slovenije gradijo hiše in kupujejo delnice. To ni normalno.
Zdej ma Janša v bistvu dva problema:
- prvi je Bavčar, ki bi se "rad družil" z njim - torej se predpostavlja da "veliko ve - mogoče tud o Patriji" in ga mogoče drži za j....
- drugi velik problem je Jankovič, kateremu predstavlja edino oviro da bi prišel do premierskega položaja. (Tukaj lahko vidimo, da ima afera tudi pomen). Da se J.J. dokončno odstrani iz politike in odpre prosto pot nekomu drugemu, morda Jankoviču, morda.
Zdej ma Janša v bistvu dva problema:
- prvi je Bavčar, ki bi se "rad družil" z njim - torej se predpostavlja da "veliko ve - mogoče tud o Patriji" in ga mogoče drži za j....
- drugi velik problem je Jankovič, kateremu predstavlja edino oviro da bi prišel do premierskega položaja. (Tukaj lahko vidimo, da ima afera tudi pomen). Da se J.J. dokončno odstrani iz politike in odpre prosto pot nekomu drugemu, morda Jankoviču, morda.
Fajn. Naj so bili plačani s strani Patrie ( malo morgen, ampak naj bo). Pa kaj ?
DA. Če je to Patrija počela z osebami, ki niso na vladnih položajih. Cena Patrij ni pomembna, ker je bila za nas cenejša kot konkurenca. Četudi je zato bila višja kot bi lahko bila. To je riziko Patrije.
Jaz gledam na stvar takole: Cekuta itd. so izvajali tržno ter interno raziskavo za javni razpis.To pa se plača.
Korupcija pa je, če so vplivali na razpisne pogoje, pridobivali zaupne podatke, ter kakorkoli vplivali na izbor tako, da bi osebe, ki imajo moč odločanja vplivale na posel.
Pravila pri javnem naročanju so drugačna.
Zgodovina sprememb…
DA. Če je to Patrija počela z osebami, ki niso na vladnih položajih. Cena Patrij ni pomembna, ker je bila za nas cenejša kot konkurenca. Četudi je zato bila višja kot bi lahko bila. To je riziko Patrije.
Saj nisi resen. Ravno taki pogldei so najboljši indic, da mogoče države ne rabimo. Nije žvaka za seljaka.
Jaz gledam na stvar takole: Cekuta itd. so izvajali tržno ter interno raziskavo za javni razpis.To pa se plača.
Plača se tudi phone sex. Kar pa ne pomeni, da mi moraš plačat vsakč ko ti omenim matko v spolni konotaciji ali te pošljem u 3PM recimo.
"Tržno raziskavo" za deal, kjer je itak samo par ponudnikov na svetu so za nas izvajali woudbe naftar, slikar in podobna druščina.
Ti to resno ?
Korupcija pa je, če so vplivali na razpisne pogoje, pridobivali zaupne podatke, ter kakorkoli vplivali na izbor tako, da bi osebe, ki imajo moč odločanja vplivale na posel.
Pa saj se je dogajalo vse opisano. Me osebno niti ne zanima toliko, kdo je počel kaj. Kot davkoplačevalec ne rabim nobenega od njih.
T-h-o-r: beri par postov višje kaj sem rekel glede obtožnice.
kot poslanec, kot predsenik stranke, da
Brane2: Kar pišem, pišem resno.
Ali bi ti kot tuje podjetje deloval drugače v tako velikem poslu ? Pomembno je kaj je bilo koruptivnega. Zakaj potem ne rabimo države ?
Ne razumem poante.
Omenjeni že imajo izkušnje z orožarskimi posli, vsaj tako novinarji. Tu ne rabiš akademikov.
Ali imaš potem raje nekaj mio. dražjo sistemsko tehniko ?
T-h-o-r : Dvomim v objektivnost odgovorov :) Sicer pa obtožnica še ni uradna, morda bo pa res odstopil. Vsaj kot poslanec bi lahko.
Saj nisi resen. Ravno taki pogldei so najboljši indic, da mogoče države ne rabimo. Nije žvaka za seljaka.
Ali bi ti kot tuje podjetje deloval drugače v tako velikem poslu ? Pomembno je kaj je bilo koruptivnega. Zakaj potem ne rabimo države ?
Plača se tudi phone sex. Kar pa ne pomeni, da mi moraš plačat vsakč ko ti omenim matko v spolni konotaciji ali te pošljem u 3PM recimo.
Ne razumem poante.
"Tržno raziskavo" za deal, kjer je itak samo par ponudnikov na svetu so za nas izvajali woudbe naftar, slikar in podobna druščina.
Omenjeni že imajo izkušnje z orožarskimi posli, vsaj tako novinarji. Tu ne rabiš akademikov.
Pa saj se je dogajalo vse opisano. Me osebno niti ne zanima toliko, kdo je počel kaj. Kot davkoplačevalec ne rabim nobenega od njih.
T-h-o-r : Dvomim v objektivnost odgovorov :) Sicer pa obtožnica še ni uradna, morda bo pa res odstopil. Vsaj kot poslanec bi lahko.
WarpedGone ::
Se že veselim dneva, ko se bo pokazalo da iz tele moke ne bo kruha. Svetujem vam veliko zalogo persena. Raje kaj močnejšega.
Zbogom in hvala za vse ribe
Meni osebno je izid vseen. Še vedno bo življenje potekalo kot sedaj.
Ali bi ti kot tuje podjetje deloval drugače v tako velikem poslu ?
Mogoče ne. Odvisno od okoliščin- ki pa niso znane.
Pomembno je kaj je bilo koruptivnega.
Če posluješ netransparentno in stalno nekaj mutiš, potem nikoli ne bo nič koruptivnega, ker ti ne bodo nikoli nič dokazali.
Pomembno je "kaj je tu transparentno" ? Odgovor- praktično nič...
Zakaj potem ne rabimo države ?
Zato, ker se obnašamo ko kekci. Zato, ker ne znamo zastopat državnih interesov in so naši posredniki slikarji itd.
Ne razumem poante.
Tudi posreduje lahko pravi posrednik v situaciji ki to zahteva, lahko pa to opravi slikar&co s tipi, s katerimi se v bistvu ne želiš osebno srečat- recimo da iz neznanih razlogov.
Res ? Kaj lahko v tem smislu navede slikar pod svoje reference ? IN zakaj jih rabiš ? Podan je bil razpis, javili so se kandidati. Državni strokovnjaki so ocenili ponudbe. Med njimi tudi s strani vojske. Zakaj rabiš slikarja ?
Če to pomeni skozi čist deal, brez posrednikov in podobnih trikov, ja. Sploh, ker s tem pmagaš domači industriji, kar je BISTVEN faktor vsepovsod, ne samo pri nas.
Če to pomeni skozi čist deal, brez posrednikov in podobnih trikov, ja. Sploh, ker s tem pmagaš domači industriji, kar je BISTVEN faktor vsepovsod, ne samo pri nas.
Odločilni faktor je cena oz. določbe v javnem razpisu. Ti strelaš kar nekaj pavšalno. Če bi želeli slo proizvajalca, se ti ne zdi, da potem ne bi bil mednarodni razpis ?
Če posluješ netransparentno in stalno nekaj mutiš, potem nikoli ne bo nič koruptivnega, ker ti ne bodo nikoli nič dokazali.
Pomembno je "kaj je tu transparentno" ? Odgovor- praktično nič...
Država je delovala transparentno. Še najbolj do sedaj pri orožarskih poslih (me zanima tvoje mnenje pri nakupu 6x6). Kaj so mutili posredniki med sabo pa nima veze s transparentnostjo.
BTW: bivši minister sedanje vlade se je večkrat pohvalil o transparentnosti posla.
Res ? Kaj lahko v tem smislu navede slikar pod svoje reference ? IN zakaj jih rabiš ? Podan je bil razpis, javili so se kandidati. Državni strokovnjaki so ocenili ponudbe. Med njimi tudi s strani vojske. Zakaj rabiš slikarja ?
Se ti ne zdi, da je odločitev o posrednikih stvar Patrije in res nima NOBENE VEZE tu. Koga izberejo za posrednika nima veze. Gre za PRIVATNO poslovanje Patrije. Zaradi mene lahko najamejo sosedovega klavca.
Zato, ker se obnašamo ko kekci. Zato, ker ne znamo zastopat državnih interesov in so naši posredniki slikarji itd.
Kaj ima veze slikar? Ali te skrbi ugled države ? Kaj pa so tu državni interesi ?
Kot razumem te pri poslu moti:
1. da so bili vmes posredniki, ker zato kot državljan več plačuješ (čeprav je cena stvar in riziko ponudnika - Patrije). Pa še kljub posrednikom so bili cenejši od SLO ponudnika (kar pomeni bolje za tvojo zadolženost).
2. da je bilo posredovanje posrednikov nezakonito. In to je, po tvojem prepričanju, DEJSTVO (čeprav imamo zato sodstvo in policijo, ki se s tem ukvarjata).
3. Posredniki niso bili neki uveljavljeni strokovnjaki, temveč nestrokovnjaki. Čeprav je to stvar Patrije.
4. Ni bilo izbrano SLO podjetje. Zakaj potem mednarodni javni razpis ?
5. Javno naročilo je bilo, pazi, ne-transparentno in zato škodi interesom države. Zopet po tvoje DEJSTVO. Zakaj potem še ni bilo razveljavljeno ?
Žal ti postavljam več vprašanj kot odgovorov. Sorry :)
Prosim, da imaš v mislih javno naročilo!
Saj ne pravim, da je vse čisto (vsaj tako mnenje so ustvarili novinarji), ampak ni pa zopet tako umazano kot želiš prikazati. Ob dejstvu, da kažeš nerazumevanje javnega naročanja. Ti se preveč obremenjuješ s posredniki in ceno. Moraš vedeti, da si zato plačal manj, ne več.
Zgodovina sprememb…
Odločilni faktor je cena oz. določbe v javnem razpisu. Ti strelaš kar nekaj pavšalno. Če bi želeli slo proizvajalca, se ti ne zdi, da potem ne bi bil mednarodni razpis ?
Vprašal si me, ali bi bilo bolej sprejeti domačo ponudbo v takih pogojih ( se pravi sranje s posredniki), čeprav bi bila par €MIO dražja.
Im moj odgovor je, da bi to bilo povsem mogoče res. Kaj ti zdaj ni jasno ? Tu ne govorimo o primeru, kejr bi kupec od začetka insistiral na domačem proizvajalcu...
Država je delovala transparentno. Še najbolj do sedaj pri orožarskih poslih (me zanima tvoje mnenje pri nakupu 6x6). Kaj so mutili posredniki med sabo pa nima veze s transparentnostjo.
Kako nima ? Posredniki so bili MED državo in končnim podnudnikom, brez očitne vloge- oz dodane vrednosti.
Tako gledano, noben deal države ne more biti kriminalen, ker kdorkoli je že na drugi strani, sicer nima "veze z državo".
No, razen ko Zokijev sinko zrihta kromane jeklene stebre za mesto LJ. Ampak to, kot že rečeno, ni država. Aja, pa ker je sin. Če pa bi imel posrednika med seboj in njim, ja potem bi bilo pa to že malo drugače.
Se ti ne zdi, da je odločitev o posrednikih stvar Patrije in res nima NOBENE VEZE tu. Koga izberejo za posrednika nima veze. Gre za PRIVATNO poslovanje Patrije. Zaradi mene lahko najamejo sosedovega klavca.
Ne zdi se mi.
Kaj ima veze slikar? Ali te skrbi ugled države ? Kaj pa so tu državni interesi ?
Čimugodnejši deal ampak v transparetnih odnosih. Sam "ugoden deal" zase ne pomeni NIČ. Ti državi moraš biti sposoben verjeti. Bilo je ugodno, "ampak moraš mi verjeti na besedo" je najcenejši nateg.
KAko dela država, kjer se vse dela tako po domače in kjer vsi dilajo deale stoletja, vendar netransparentno, si lahko pogledaš v Beogradu.
1. da so bili vmes posredniki, ker zato kot državljan več plačuješ (čeprav je cena stvar in riziko ponudnika - Patrije). Pa še kljub posrednikom so bili cenejši od SLO ponudnika (kar pomeni bolje za tvojo zadolženost).
a. Patria je ponujala robo, ki je takrat sploh ni imela, za razliko od recimo General Dynamicsa.
b. maso stvari ni dobavila ali ni dobavila pravočasno
c. ne primerjat iz tujine dobavljene in doma razvite stvari 1:1 Pri tej cemni projekta bi komot požrli še teh par €MIO, če bi na ta način pomagali domači industriji. Če ne drugega, bi jih itako kmalu skozi davke dobili nazaj.
2. da je bilo posredovanje posrednikov nezakonito. In to je, po tvojem prepričanju, DEJSTVO (čeprav imamo zato sodstvo in policijo, ki se s tem ukvarjata).
a. bilo je NETRANSPARENTNO.
b. zato se s tem okvarjata tožilstvo in policija. Če bi bilo vse transparentno, se ne bi imeli s čim.
c. A lahko za policijo, ki za več ko leto in pol "založi" depešo resno rečeš,d a se je s tem ukvarjala ?
3. Posredniki niso bili neki uveljavljeni strokovnjaki, temveč nestrokovnjaki. Čeprav je to stvar Patrije.
TO NI stvar samo Patrie. Koneckoncev so to izjavili tudi njeni ljudje. Rečeno je bilo,d a so po Balkanu in podobnih državah bili prisiljeni delati preko vsiljenih posrednikov. Ker pa je te plačala država, se niso kaj dosti sekirali.
4. Ni bilo izbrano SLO podjetje. Zakaj potem mednarodni javni razpis ?
Tega ne razumem. Hočeš reči, da na mednarodnem razpisu moraš izbrati mednarodno podjetje ?
5. Javno naročilo je bilo, pazi, ne-transparentno in zato škodi interesom države. Zopet po tvoje DEJSTVO. Zakaj potem še ni bilo razveljavljeno ?
Mogoče zato, ker tega po pogodbi ne moremo brez neugodnih posledic ? Saj o tem je že bilo nekaj napisanega IIRC...
Saj ne pravim, da je vse čisto (vsaj tako mnenje so ustvarili novinarji), ampak ni pa zopet tako umazano kot želiš prikazati. Ob dejstvu, da kažeš nerazumevanje javnega naročanja. Ti se preveč obremenjuješ s posredniki in ceno. Moraš vedeti, da si zato plačal manj, ne več.
Seveda, seveda. Saj tako je vedno. Najcenejša je roba, ki gre skozi veliko rok od proizvajalca do tebe. Čimveč, tembolje. Po možnosti ljudi, ki veze nimajo ne s prodajalcem ne kupcem. Vešda.
Zgodovina sprememb…
nekateri pa kar mislijo, da se bo čas ustavil, ko pridejo do takšnega ali drugačnega zaključka (hint warped one)
je pa tako ali tako bivši direktor patrije lepo povedal, da so delovali v skladu z lokalnimi običaji
tako da konec koncev resnično ni bilo prav nič narobe
je pa tako ali tako bivši direktor patrije lepo povedal, da so delovali v skladu z lokalnimi običaji
tako da konec koncev resnično ni bilo prav nič narobe
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: T-h-o-r ()
Mr.B ::
Jah no Matthai, kaj je že čez Jankoviča ? Aja, imamo stadion, ok, nihče temu ne oporeka, ampak dej mi prosim razloži frazo ........ŠE. Ter njegovo vztrajanje na športno zabaviščni park Mecator ? A nebi bilo bolje, kot ga liberTarci (leve), hvalijo da bi raje rekel, veste zmanjkalo je denarja, pač kriza, ampak rabimo parkirna mesta, bomo razbremenili mesto,..... Nihče mu nebi nasprotoval. Sedaj pa obstaja utemeljeni sum, da nekdo vztraja pri projektu in črpanju državnega denarja (in MOL), saj občina ne more dobiti več kreditov. Glede na katastrofo "morda" neobstoječe finančne konstrukcije, se človek ne more vprašati, kot se temu reče, da morda njegovi dobri nameni, ravno niso ........ Ej morda bi pa proti njemu morali kaj vložiti. Pa Matthai, vedi volil ga bom, in volil ga bom še pri naslednjem mandatu, da pizdarijo, ki jo je skuhal, tudi sanira.
Enako lahko, če beremo mladino rečemo, da bi morali proti današnjemu PM-ju vložiti kazenski pregon, saj on tudi ve, in je dokazano da ve, da je in so njegovi ljudje imeli mošnjiček pri malo več kot 10% dolga v BDP-ju na račun DARSA. Torej J, kot pravijo je vedel za podkupnino drobiža, proti drobižu, ki se mu reče 10% BDP-ja. E sedaj pa Mondeo in Okapi in Brane2 ter ostali, me prepričajte, da to ni isto, kot česar je obtožen Janša...""Lahko. Lahko rečemo da bi tip na tej funkciji to komot MORAL VEDETI. Ravno tako kot se jaz kot voznik ne morem sklicevati na to, da ne vem, kaj pomeni znak za omejitev hitrosti ali da nisem vedel, da se na dani razdalji ne bom varno ustavil in sem recimo končal v kupu pamžev, ki so čakali na prehod ceste. Ti ne moreš kar tako ustreliti nekoga, potem se pa zagovarjati, da sploh nisi vedel, kaj pištola je, da si jo videl, pobral in po nesreči sprožil ravno tipu v glavo. "" Govorim pa iz dejstev, ki jih liberTarni mediji pošiljajo v svet, res pa da lahko nimajo kaj zveze z resnico, torej prepričajte me o vaši resnici, razen kot rečete liberTarci da sem brez argumentov, nešolan, itd pač debil....., in vse je šlo preko javnega razpisa, in glej ga bili so uspešni, razen če se mi pridružite, da so javni razpis smešnica za nategovanje transparentnosti poslov.
Kar se tiče Golobiča, da nihče ga ni povprašal, kolikšen delež pač predstavljal njegova delnica, smo pač transparentna država, kjer lahko šefov glas velja več, kot ostalih nadzornikov.
PS Matthai, če ne razumeš poante, da je plača politika, z visoko dodano vrednost, ti pač ne morem pomagati, ko napišeš kaj takega na temo : Janša pa valjda brezmadežen.
Kar se tiče prijatelja, sem pa tudi dejal Matthai, da obsodba ne bo na temo, da so g ujeli s tičem v roki, ampak vse prej drugo, sicer povezano, toda tam ko je začelo smrdeti, pa so kar preskočili....
Enako Matthai, nekateri ki me poznajo, vejo da se družim kdaj z zelo sumljivimi tiči, pa smatram da nisem avtomatično kriv, vem pa recimo koliko denarja ponavadi rezervirajo za plasiranje raznih intrig v medijih na osebo, vem pa tudi koliko stane poslanski sedež. Tako da res, včasih kaj direkt ne smem povedati, dam pa kamenček.
Pa če imate veselje, lahko začnete razmišljati koliko dolga je v BDP-ju pridelala liberTalrna vlada v dveh letih, in valda da je Janša kriv, kaj če bi začeli vrtati kaj takega, kot dela po paradigmi že dve leti Jankovič, ko država/MOL odkupuje stanovanja da nebi cena nepremičnin padla, na J pa ravno tisti ki živijo v njih, ne tisti ki so špekulirali. Hint namiga je v temi o nepremičnini dnevnikov link na koncu , kjer so številke... kjer 10k stanovanj po tržni vrednosti 200kEUR, verjetno odkupi 1/2 vsek stanovanj namenjenih za špekulacije....
Sicer pa, mora biti utopično da v primeru zgodbe Merkur, neko neznano d.o.o. podjetje dobi tako 150miEUR, kredita, a ni to super, tudi meni bi kak miljonček prov prišel. A misliš da je to bil tudi transparenten posle, skregan z vso ekonomsko logiko, razen za banko in prejemnika ?
Brane2, tudi če patrija ni imela niti vijaka ko je bil podpisan posel, verjetno obstajajo varovalke, ki najmanj finančno primejo po žepu ponudnika. No lahko pa si omisliš plačevanje študentskih bonov preko mobitela, ampak to sta čisto sigurno različni teme, eni prodajajo orožju, drugi pa provizije...Nimaš pojma o javnih razpisih, jaz pa sem kar pri nekaterih sodeloval, in vem kje je smešnica
Pa PS : Oprostite za moj pozni odgovor, človek ob manjši razvedritvi vreme rad malo na zrak kakšno gobo ubere .-).
PS: Jankoviča je dala gor LiberTarna stranka, sedaj so to člani vladnega trojčka, ki so ga na pol tudi odstavili, zato pa jim je Jankovič, lepo z vazelinom dal prst v rit pri teh županskih volitvah, saj če gre on, grejo tudi oni, saj so se tako lepo asociirali z njim.
Enako lahko, če beremo mladino rečemo, da bi morali proti današnjemu PM-ju vložiti kazenski pregon, saj on tudi ve, in je dokazano da ve, da je in so njegovi ljudje imeli mošnjiček pri malo več kot 10% dolga v BDP-ju na račun DARSA. Torej J, kot pravijo je vedel za podkupnino drobiža, proti drobižu, ki se mu reče 10% BDP-ja. E sedaj pa Mondeo in Okapi in Brane2 ter ostali, me prepričajte, da to ni isto, kot česar je obtožen Janša...""Lahko. Lahko rečemo da bi tip na tej funkciji to komot MORAL VEDETI. Ravno tako kot se jaz kot voznik ne morem sklicevati na to, da ne vem, kaj pomeni znak za omejitev hitrosti ali da nisem vedel, da se na dani razdalji ne bom varno ustavil in sem recimo končal v kupu pamžev, ki so čakali na prehod ceste. Ti ne moreš kar tako ustreliti nekoga, potem se pa zagovarjati, da sploh nisi vedel, kaj pištola je, da si jo videl, pobral in po nesreči sprožil ravno tipu v glavo. "" Govorim pa iz dejstev, ki jih liberTarni mediji pošiljajo v svet, res pa da lahko nimajo kaj zveze z resnico, torej prepričajte me o vaši resnici, razen kot rečete liberTarci da sem brez argumentov, nešolan, itd pač debil....., in vse je šlo preko javnega razpisa, in glej ga bili so uspešni, razen če se mi pridružite, da so javni razpis smešnica za nategovanje transparentnosti poslov.
Kar se tiče Golobiča, da nihče ga ni povprašal, kolikšen delež pač predstavljal njegova delnica, smo pač transparentna država, kjer lahko šefov glas velja več, kot ostalih nadzornikov.
PS Matthai, če ne razumeš poante, da je plača politika, z visoko dodano vrednost, ti pač ne morem pomagati, ko napišeš kaj takega na temo : Janša pa valjda brezmadežen.
Kar se tiče prijatelja, sem pa tudi dejal Matthai, da obsodba ne bo na temo, da so g ujeli s tičem v roki, ampak vse prej drugo, sicer povezano, toda tam ko je začelo smrdeti, pa so kar preskočili....
Enako Matthai, nekateri ki me poznajo, vejo da se družim kdaj z zelo sumljivimi tiči, pa smatram da nisem avtomatično kriv, vem pa recimo koliko denarja ponavadi rezervirajo za plasiranje raznih intrig v medijih na osebo, vem pa tudi koliko stane poslanski sedež. Tako da res, včasih kaj direkt ne smem povedati, dam pa kamenček.
Pa če imate veselje, lahko začnete razmišljati koliko dolga je v BDP-ju pridelala liberTalrna vlada v dveh letih, in valda da je Janša kriv, kaj če bi začeli vrtati kaj takega, kot dela po paradigmi že dve leti Jankovič, ko država/MOL odkupuje stanovanja da nebi cena nepremičnin padla, na J pa ravno tisti ki živijo v njih, ne tisti ki so špekulirali. Hint namiga je v temi o nepremičnini dnevnikov link na koncu , kjer so številke... kjer 10k stanovanj po tržni vrednosti 200kEUR, verjetno odkupi 1/2 vsek stanovanj namenjenih za špekulacije....
Sicer pa, mora biti utopično da v primeru zgodbe Merkur, neko neznano d.o.o. podjetje dobi tako 150miEUR, kredita, a ni to super, tudi meni bi kak miljonček prov prišel. A misliš da je to bil tudi transparenten posle, skregan z vso ekonomsko logiko, razen za banko in prejemnika ?
Brane2, tudi če patrija ni imela niti vijaka ko je bil podpisan posel, verjetno obstajajo varovalke, ki najmanj finančno primejo po žepu ponudnika. No lahko pa si omisliš plačevanje študentskih bonov preko mobitela, ampak to sta čisto sigurno različni teme, eni prodajajo orožju, drugi pa provizije...Nimaš pojma o javnih razpisih, jaz pa sem kar pri nekaterih sodeloval, in vem kje je smešnica
Pa PS : Oprostite za moj pozni odgovor, človek ob manjši razvedritvi vreme rad malo na zrak kakšno gobo ubere .-).
PS: Jankoviča je dala gor LiberTarna stranka, sedaj so to člani vladnega trojčka, ki so ga na pol tudi odstavili, zato pa jim je Jankovič, lepo z vazelinom dal prst v rit pri teh županskih volitvah, saj če gre on, grejo tudi oni, saj so se tako lepo asociirali z njim.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Mr.B ()
luli ::
Brane2 :
Bi lahko konkretneje razložil to svojo izjavo?
Patria je ponujala robo, ki je takrat sploh ni imela, za razliko od recimo General Dynamicsa.
Bi lahko konkretneje razložil to svojo izjavo?
Bilo je v članku. Imeli so neke probleme z materiali oklepa in drugimi podrobnostmi in to je bil razlog na njihovi strani nepravočasne dobave.
Bilo je objavljeno, da je takrat bila v dirki z General Dynamicsovim vozilom in da je dala ponudbo, ki je ta takrat ni mogel spremljati s svojo.
Pozneje se je izkazalo, da je obljubila preveč.
Sodeč po članku.
Bilo je objavljeno, da je takrat bila v dirki z General Dynamicsovim vozilom in da je dala ponudbo, ki je ta takrat ni mogel spremljati s svojo.
Sodeč po članku.
USS Liberty ::
Janša je kriv, tako je že zdavnaj po ukazu politike odločilo tistih 571 in drugače ne more biti. Medijska propaganda in gonja proti njemu v zadnjih 20 letih je bila tako sistematična in tako vseobsežna, da se pri nas velikemu delu populacije ob črki J zamegli um in nekateri levičarji bi zaradi Janše celo smrtno kazen pri nas nazaj uvedli. Če meni ne verjamete, da je tako, preberite komentarje na članek… recimo komentar, ki ga je napisal ''Anar Hija''
26. septembra ob 00:14
http://www.rtvslo.si/slovenija/jansa-im...
26. septembra ob 00:14
http://www.rtvslo.si/slovenija/jansa-im...
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29
Zgodovina sprememb…
- spremenil: USS Liberty ()
poweroff ::
Nehite že z Jankoviči ter Golobiči. Tema je o Patriji.
A res?
Ko smo pa dali določene linke, so pa nekateri hitro pripeljali noter še Merkur, pa srčne napade, pa povojno nasilje...
Kar pa hočem reči je tole: če pljuvate po Jankoviču z enako ali manjšo stopnjo dokazov kot so pri Janši, bodite dosledni in se obregnite tudi ob Vodjo.
In po isti logiki bi lahko kdo rekel, da se tako kot se nič ne zgodi Jankoviču, tudi Janši ni zgodilo nič, pa je švercal orožje, bil vpleten v rabote Morisa, itd... če se že spustimo na tak nivo, ne?
sudo poweroff
desničarji getting trolled over and over lol
Bilo je v članku. Imeli so neke probleme z materiali oklepa in drugimi podrobnostmi in to je bil razlog na njihovi strani nepravočasne dobave.
Sodeč po članku.
Glede na povedano vidim, da nimaš pojma.
Če mesece in mesece pišete propagando proti Janši po spletnih forumih vas čaka dobro plačana služba v stranki SD... Če meni ne verjamete, vprašajte Denisa Srakića...
Kar pa hočem reči je tole: če pljuvate po Jankoviču z enako ali manjšo stopnjo dokazov kot so pri Janši, bodite dosledni in se obregnite tudi ob Vodjo.
To sta z Miheljakom skup spesnila ali je tvoje delo? Kako lahko ti zahtevaš načelnost?
Brane2 :: danes, 08:31:18citiraj
No sej to bi lahko tudi na plačevanje preko mobitela, kot nadomestek študentskih bonov direkt impliciral, pa nisi, oziroma oba sta bila pri razpisu najboljša ponudnika ? Le zakaj, dej pvej.
Kaj Mondeo ti še vedno ne ločiš liberTarizem ot Kapitalizma ? proti argumenta pa nisi dal.
No sej to bi lahko tudi na plačevanje preko mobitela, kot nadomestek študentskih bonov direkt impliciral, pa nisi, oziroma oba sta bila pri razpisu najboljša ponudnika ? Le zakaj, dej pvej.
Kaj Mondeo ti še vedno ne ločiš liberTarizem ot Kapitalizma ? proti argumenta pa nisi dal.
Samuel ::
Nisem zato, ker to ni dilema tele teme.
Kolikor vem o mehanizmu se mi pederizem in nateg, namenjen predvsem polnjenju žepov nekaterih izvajalcev.
Sem bil na predavanju o tem v Portorožu, ko se je tip razkenjal o varnostnih mehanizmih in se hitro odločil, da je slišano treba čimprej pozabiti.
Škoda možganskih celic za tisto.
Sej res orožje, pa plačevanje bonov sta dve različni temi. Sicer v ozadju isti problem, samo penezev različnih baru in prepričanj ne moremo mešati, to pa bi bilo napačno, me stupid. Veš problem v obeh primerih skali vrjetno že pri papirju, ki so ga dobili preko razpisa....
Dobro, in ?
Če je tako, so cigani tudi tam.
Kaj s tem ?
Če je tako, so cigani tudi tam.
Kaj s tem ?
To sta z Miheljakom skup spesnila ali je tvoje delo? Kako lahko ti zahtevaš načelnost?
Ravno jaz jo lahko zahtevam, ker sem kritičen tudi do Golobiča in do Jankoviča.
Ti je pa res ne moreš.
sudo poweroff
Brane2, zato ker ti trdiš da je bila izbira neustrezna, jaz sem ti pa dal primer Plačevanja bonov, kejr se je oboje zavleklo, ker kot praviš eni niso imeli materialov, drug pa ne tehnologije. Isti problem drugo pakovanje. In oboje se kali v imenu flaskul najboljšega ponudnika...
Brane2, zato ker ti trdiš da je bila izbira neustrezna, jaz sem ti pa dal primer Plačevanja bonov, kejr se je oboje zavleklo, ker kot praviš eni niso imeli materialov, drug pa ne tehnologije.
Fajn, torej so cigani.
Ampak, a je tam tudi:
- posel začet v pisoarju med tipi, ki za to vrsto dejavnosti sploh niso posebej usposobljeni ( pa ne mislim na scanje, razen v veter )
- je šlo tudi za take denarje
- je bilo v poslu tudi vsaj ene par slikarsko nastrojenih posameznikov- v verigi posrednikov mislim
- je bila za vse napake kriva rdeča mafija
- policija efektivno zaščitila vse talente z izgubljanjem nalogov za preiskavo ?
Isti problem drugo pakovanje. In oboje se kali v imenu flaskul najboljšega ponudnika...
Ne. Isti problem, 100x večje pakovanje.
Ampak ja. Lepo bi bilo videti enako kazen za oba teama. Pri tem mislim solidno kazen v Kitajskem stilu, ne to, da se bodo komu po božji volji vnesli sečevodi in ga bo peklo med scanjem...
Zgodovina sprememb…
Ravno jaz jo lahko zahtevam, ker sem kritičen tudi do Golobiča in do Jankoviča.
Ti je pa res ne moreš.
Ne smeši se! Malo prej pa si pisal o Vodji
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: luli ()
Ja, ker se nekateri obnašate tako, kot da je Janša vodja z velikim V.
Da ne govorimo o takih budalaštinah, da si nekdo celo da nickname DoubleJ... ne vem no, meni ne bi prišlo na misel, da se poimenujem po svojem najljubšem politiku, tudi če bi ga imel...
Da ne govorimo o takih budalaštinah, da si nekdo celo da nickname DoubleJ... ne vem no, meni ne bi prišlo na misel, da se poimenujem po svojem najljubšem politiku, tudi če bi ga imel...
sudo poweroff
Brane2, torej se oba strinjava da se problem začne že pri uradničku, ki tak razpis pripravi, komisiji ki tak razpis sprejem, in na koncu komisiji, ki izbere najboljšega ponudnika, ki ustreza takemu razpisu. Torej če bi direkt komisija iz svojega žepa odgovarjala in enako po liniji še uradniček(-i) ki je(so) tak razpis naredili. Na koncu bi se zelo hitro losali problema visoko izšolanih magistrov in doktorjev na uradih, ki za tak denar nebi nosili glave napordaj, saj kljub svojim papirjem, nimajo pojma ali pa jih ne briga, kaj oziroma kako delajo.
Po drugi strani imamo pa tipičnega predstavnika LiberTarizma ak Mondeo, ki nima nikakršnih argumentov, razen svoje neargumentirane megle, kjer sedaj dodajam še besedo : se samo še smejem, ... samo to. Mondeo, Brane2 je naredil korak naprej, je ugotovil da tako desni klerofašisti, in LibeTarci so isti K, ko se začne pri denarju.
Po drugi strani imamo pa tipičnega predstavnika LiberTarizma ak Mondeo, ki nima nikakršnih argumentov, razen svoje neargumentirane megle, kjer sedaj dodajam še besedo : se samo še smejem, ... samo to. Mondeo, Brane2 je naredil korak naprej, je ugotovil da tako desni klerofašisti, in LibeTarci so isti K, ko se začne pri denarju.
Zgodovina sprememb…
Bi prosil, da me ne žališ, ker o ekonomiji tako ali tako nimaš pojma.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Samuel ()
Bi prosim argumentiral kateri del te žalim, res ne vem. Morda imaš žaljenje LiberTarizem, počutiš se, da si pa Liberalist ?
href="Brane2 je naredil korak naprej, je ugotovil da tako desni klerofašisti, in LibeTarci so isti K, ko se začne pri denarju.">
Saj ne, da je Braneta2 kaj sram delat "korake naprej" a tu ga je naredil pred mnogimi od vas. GG je ocenil kot nesposobnega in škodljivega birokrata v trenutku, ko se je zaposlil v Ultri. In da se na tem dela, je zvedel še veliko preden je tip dobil "job", da ne govorimo o tem, kdaj je bilo to uradno obznanjeno.
Vsekakor VELIKO pred Patrio.
Zgodovina sprememb…
>>>>>>>>>>>Ja, ker se nekateri obnašate tako, kot da je Janša vodja z velikim V.
Janša ni noben veliki vodja, je samo politik, ki vodi eno večjo stranko pri nas. Za velikega vodjo ga pa stalno dela levica in njenih 571 kričačev. Veliki vodje, katerim ljudstvo pri nas fanatično sledi, so pri nas bili vedno izključno na levici... nekoč Tito, danes Kučan, jutri Janković
Janša ni noben veliki vodja, je samo politik, ki vodi eno večjo stranko pri nas. Za velikega vodjo ga pa stalno dela levica in njenih 571 kričačev. Veliki vodje, katerim ljudstvo pri nas fanatično sledi, so pri nas bili vedno izključno na levici... nekoč Tito, danes Kučan, jutri Janković
Mondeo, No pa mi povej, katera je tvoja politična usmeritev, ali tvoja najlubša stranka. Tudi Forum21 lahko smatraš kot politično usmeritev, sicer rezultati niso najbolj spodbudni, da bi se spremenila v stranko, zato pa se šefe tega ne odloči.
Zgodovina sprememb…
Glej, kako ste kratkovidni. V enem threadu poveličujete uspešnost razvoja Kitajske (ki jo vodijo komunajzerski libertanci), po drugi strani pa obsojate libertanizem.
Osnov vam manjka, čistih osnov. Vse te teme tukaj na tem forumu so ena velika šala.
Aja, nimam nobene posebne usmerjenosti.. razen une streight not homo.
Osnov vam manjka, čistih osnov. Vse te teme tukaj na tem forumu so ena velika šala.
Aja, nimam nobene posebne usmerjenosti.. razen une streight not homo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Samuel ()
USS Liberty je izjavil:
>>>>>>>>>>>Ja, ker se nekateri obnašate tako, kot da je Janša vodja z velikim V.
Se strinjam. Tita so mitizirali in je bil kao brez napake.
Ampak isto delate vi z Janšo.
Ne vem no, nismo več v 70-tih, lahko začnete mal s svojo glavo razmišljat.
sudo poweroff