» »

Patria naj bi podkupila premiera Janšo

Patria naj bi podkupila premiera Janšo

Temo vidijo: vsi
««
19 / 139
»»

djordjevic ::

Reče se: Pa take fore. ;)
No grave is deep enough to keep us in chains.

poweroff ::

Od koga si ti: od mamice pa očita.
Od koga pa ti: od ta rdečih.

Tolk hudo je že? :D
sudo poweroff

oldguy ::

glede na to, da janšo imenuješ jajček, potem je jasno, katere vsrste ovca si ti in katere cejtunge bi jaz moral po tvoje brati, da bi bil pravilno informiran, v skladu s tvojo politično opcijo, ki je v sloveniji edina pravilna in legitimna...

No, nekaj imaš prav. Janše ne maram. Predvsem zato, ker manipulira in zavaja točno toliko, kot opcija, ki po njegovem mnenju to počne "njegovim". Oportunist in pritlehnež, pač. A tu se pravilnost tvojega sklepanja ustavi. Kar pa ni čudno, ker iz tvojih nebuloz že precej dobro sklepam, da tebi način razmišljanja ne dopušča odstopanja od naši-vaši koncepta.

Da pa bo jasno tudi ovcam, ki ne vidijo izpod tvojih plašnic, bom povedal še enkrat: po mojem v sloveniji ni ene same samcate parlamentarne politične stranke, ki bi bila vredna zaupanja. Vsi so se že prevečkrat izkazali kot nesposobni vodenja države zunaj spon strankarske usmeritve. Nepotizem, korupcija, laži, so bolj ali manj domači vsem. Vgrajeni v sistem, takorekoč. Politična kultura je na psu, etike ni, strokovnost je pri odločitvah večinoma daleč za politično primernostjo. Tvoj jajček bo pa, če bo potrebno, prav tako kot barbika pozabil na "delovno ljudstvo" tisti trenutek, ko bo to ustrezalo njegovi opciji. Ne si delat utvar, no...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: oldguy ()

Podpis pod tole.

urban99 ::

+1

Tole z Erjavcem je po mojem še en šolski primer slovenske politične higiene. Njenega neobstoja pravzaprav. Tip ima ovadbo na glavi pa je že vnaprej rekel, da ne bo odstopil. Seveda obstaja verjetnost, da gre za politični konstrukt in tako dalje - da je tip nedolžen, v 'sodni zmoti', karkoli... Ampak kar me moti je ta 'nezamenljivost' in to na vseh ravneh, zato pa gledamo vedno iste face, ki se pač samo menjajo pri koritu.

Isto je na strankarskem nivoju. Praktično vse stranke so že spušile na volitvah pa zaradi tega ni odstopilo prav veliko predsednikov. Popravite me, če se motim.

Gregor P ::

Kot sem že prej enkrat rekel; za mene je največji problem ker je velika verjetnost, da tudi v tej aferi prav nobeden ne bo odgovarjal za nič. Torej, če je resnično šlo za korupcijo, jim to ne bodo uspeli dokazati, in zato ne bodo odgovarjali ne osumljeni in ne preiskovalni, sodni organi; če ni šlo, tisti ki so to zakuhali ne bodo odgovarjali itd.:8)
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gregor P ()

Zheegec ::

prej ste govorili, da je vse samo pollitična igrica in da ovadb ne bo. Sedaj je ovadbo vložilo celo naše nesposobno tožilstvo, je pa naenkrat vse politična igrica "levice".

Če bo prišlo do obsodbe bo pa spet nekaj drugega.

Ali bi lahko samo sprejeli dejstvo, da je tukaj ALI kriv ALI pa nedolžen in da očitno morajo biti vsaj neki dokazi, da je šlo tole naprej? Torej se držimo nivoja dokazov in spremljamo zadevo dalje?
Drugače lahko čisto za vsako temo rečemo, da se gre za politično spletko "naših" proti "vašim", kot počnejo naše politične stranke. Ali samo lahko vsaj malo boljši od njih?
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Mr.B ::

Dokaj za ovadbo, je da je oškodoval državo za 10milEUR. Torej morajo imeti v roki papirje, ki bi to dokazovali, drugače je to subjektivno mnenje. Torej drugi strokovnjak lahko trdi, da je prišparal 10milEUR. Dejstvo je da je to superiornost tožilstva, ali so zadevo uspeli narediti v treh tednih, ali pa so izpod kupa potegnili, ker je bil nekdo užaljen. Fantje, računajte, pet let je minilo od tega in Erjavec je kompletni posel speljal v enem letu, ko je prišel na ministrstvo. Priden minister, da je začel na prvi dan delati, in lobirati, ni kej, sploh pri tako velikem poslu.

Zgodba bo nekako tako, kot na temo komisije o oškodovanju premoženja zaradi tajkunov. In kakšna kazen, lahko doleti uradnika. Pisana ugotovitev, da ni delal dobro. Pa še na to se lahko pritoži, ker se nekdo počuti užaljeno.
Me zanima, kako je bil, če je bil Erjavec vabljen na zaslišanje, pri obisku Fincev. In danes nič več ne govorimo o Janši, SDS-u, njenemu podmladku. Hm, čudno, pa naj bi bil Janša, tisti, ki je dobil podmazano,.....

Zame je to še ena megla.

PS : Volil bom tistega, ki bo ustanovil finančno policijo, s pravicami, da potrka na vrata, dober dan, kako ste pa zaslužili za tisto vilo. Prosim papirje.
Lol se Hutiji delajo Facpalm USA:
A Navy fighter jet fell overboard Monday when the USS Harry S. Truman
aircraft carrier veered to avoid fire from the Houthis

drvo ::

Za vse tiste, ki ste se smejali tistim, ki so trdili da je bila afera sproducirana v Sloveniji.
http://www.rtvslo.si/slovenija/kos-spis...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: drvo ()

Vsi že vedo, da je osnovna informacija o zadevi Patria prišla iz Avstrije, kjer so avstrijski policisti zaznali sumljive finančne transakcije, poudarja Kos. Na informacijo iz Avstrije so se nato odzvali finski policisti, naši policisti pa so molčali kar 15 mesecev, opozarja.

http://www.rtvslo.si/slovenija/kos-spis...

Sicer pa - pred kratkim ste nekateri v tej temi pisali, da Karbi, DELU in drugim komunajzarskim medijem v Sloveniji in na Finskem ni verjeti. Le kako to, da jim kar naenkrat verjamete sedaj, ko objavljajo izjavo Kosa?

Pa ne, da ste spet dvolični?
sudo poweroff

Ne, tokrat je Kos tudi sam povedal da je nesel podatke na Finsko.

Zgodovina sprememb…

Kos, tisti kos, za katerega ste trdili, da itak laže? :D
sudo poweroff

Glej, meni je vseeno kaj ti verjameš ali ne. Dejstvo pa je, da je bil Drago Kos vpleten v vse večje afere pri nas. Vse od Depale vasi, Vič-Holmca, prisluškovanja novinarjem do Patrije, vsak ima pravico do svojega mnenja po mojem pa vsak, ki zda sešteti 2+2 vidi da tukaj mora biti neka povezava, če pa je ne vidi pa je to negova stvar. Tudi sedaj se vedno bolj izkazuje za resnično, da je imel prste vmes tudi pri aferi Patrija. Če pa so vse to zgolj naključja pa naj presodi vsak sam.

Zgodovina sprememb…

Hja, saj je bil tudi Janša vpleten v vse večje afere pri nas. Vse od Depale vasi, Vič-Holmca, zatiranja novinarjev do Patrije, vsak ima pravico do svojega mnenja po mojem pa vsak, ki zda sešteti 2+2 vidi da tukaj mora biti neka povezava, če pa je ne vidi pa je to njegova stvar. Tudi sedaj se vedno bolj izkazuje za resnično, da je imel prste vmes tudi pri aferi Patrija. Če pa so vse to zgolj naključja pa naj presodi vsak sam.

Recimo, ne?
sudo poweroff

Resnično, ampak dokaza za to pa ni še nobenega? Za Kosa pa obstajajo posnetki, ki kažejo njegovo vpletenost v vse afere v povezavi z Janšo, to se meni zdi najbolj zanimivo, ali je Kos nek super duper kriminalist(no, očitno je, ko je predsednik protikorupcijske komisije) ali pa je njegova naloga pač produciranje afer, kot bi lahko sklepali iz audio posnetka ko se je predstavljal kot Peter iz Sove. Za to da mu tudi delo izven regelcev ni tuje pa dokazuje tudi sodba o protipravni pridobitvi izpiskov novinarja. Se pa je očitno zdaj pokazalo, da je nekako povezan tudi z zadnjo afero. Če pa je vse skupaj naključje pa je odločitev posameznika. Vendar se mi zdi, da je vseeno vse skupaj preveč očitno da bi lahko bilo naključje.

Sicer pa vsakemu svoje, še dobro da različno razmišljamo drugače bi bilo življenje preveč pusto.

Zgodovina sprememb…

Balandeque ::

Če je Drago Kos res kriv, je kriv samo grdega političnega nagajanja. Faše naj krivo ovadbo in gre magari sedet.

Samo, a so potem v parlamentu z ukinjanjem komisije, pa na policiji z izgubljanjem depeš ščitili rit Erjavcu? Rajt. Pa nacionalna TV, ki vsakič skoraj izdihne od napora, da bi dokazala, da so skorumpirani vsi okrog, samo patrijevci pa ne? Dada, to bo to.

Od Janše, oziroma SDS pa kot tihoten in naiven predstavnik javnosti pričakujem vsaj razlago glede brezplačnikov. Oziroma, od kje je prišel denar.Po ocenah 1-1,5 mio, kar je še enkrat toliko, kot je stranka porabila za kampanjo.

No, saj ni nujno da je res Janša zadaj. Vsekakor naj že nekdo, bodisi davkarija, bodisi tako želena bodoča finančna policija, najde tistega človeka, ki je bil pripravljen financirat trobila SDS in ga vpraša, s kakim interesom in od kje mu denar. Tudi tako navijanje, kot so ga zganjali, bi se moralo šteti kot donacija strankam.

To je po mojem prioriteta, da se spuca svinjarija iz politike. Potem pa sprejet čisto nov zakon o financiranju strank. Pa da vidimo.

Drvo: Ne bodi lesen. Če je Brezigarca - ko je zavrgla ovadbo v Depali vasi - prepričala vse novinarčke in javnost, da policija ne sme preiskovati vojske, če sumi, da kontrabantajo z orožjem, medtem ko vojska lahko v tej preiskavi podtika dokaze in jo ovira.... potem zažgem ono usnjeno ustavo, ki jo drajsam že od 1991. Drago Kos je takrat kot kriminalist po mojem tajno deloval povsem legalno. Čeprav morda politično. Takrat se je trgovalo z orožjem, ugrabljalo ljudi po Avstriji in še kaj.
Involvement and commitment is like an eggs-and-ham:
the chicken was involved - the pig was committed.

krneki0001 ::

Vse stranke razpustit, vse strankarske veljake v zapore in jih nikol več blizu parlamenta pustit, v vlado pa postavit ljudi, ki bodo že enkrat naredili red v tej državi.
Sem zato, da se vse strankarske veljake postreli in vrže v kako jamo (sej eno smo zdej spucal).

Hja, saj tudi za Janšo obstajajo "dokumenti", izjave, itd. Če verjameš. Hočem ti pokazati, da razmišljaš pristransko. Iste stvari vidimo za Janšo in Kosa. Ampak ti trajbaš, da je en barabam drugi pa nedolžen. Na podlagi istih podatkov.

A razumeš kje je tvoj problem?
sudo poweroff

Razumem kaj hočeš povedati, mislim pa da ti ne razumeš kar hočem povedati jaz. Jaz ne trdim da Janša ni kriv, vendar pa moraš priznati da mu je bilo že marsikaj očitanega in malo oziroma nič dokazanega. V nasprotju z Kosom, za katerega pa imamo neizpodbitne dokaze za nekatera njegova dejanja. V tem je razlika.

Aja, kateri dokumenti?

Zgodovina sprememb…

Razumem kaj hočeš povedati, mislim pa da ti ne razumeš kar hočem povedati jaz. Jaz ne trdim da Janša ni kriv, vendar pa moraš priznati da mu je bilo že marsikaj očitanega in malo oziroma nič dokazanega.

Teoretik zarote bi rekel, da je to zato, ker zna vse dovolj spretno prikriti.
Sem pa enkrat že rekel, pa bom ponovno. Zame je Janša nedolžen, dokler mu ni s pravnomočno sodbo dokazano nasprotno.

V nasprotju z Kosom, za katerega pa imamo neizpodbitne dokaze za nekatera njegova dejanja. V tem je razlika.

Lahko navedeš te dokaze? S fotkami prosim.

Aja, kateri dokumenti?

Ja famozni "J" vendar. :D
sudo poweroff

Balandeque ::

Sem pa enkrat že rekel, pa bom ponovno. Zame je Janša nedolžen, dokler mu ni s pravnomočno sodbo dokazano nasprotno.

Če je on ukazal ali bil hierarhično odgovoren za napad na Smolnikarja, potem je zame kriv. Čeprav ni bil obsojen nihče. Zakaj ni bil, ne vem. Verjetno bananarepublik poslovanje.

Države, kjer vojska napade človeka, stolče njega in avto s kopiti od pušk, se je za bati. Tudi če je ta človek za sabo vozil prikolico zlatih palic in državnih skrivnosti in ga zraven vlekel mladoletniku. Tudi vojaki bi takrat preprosto morali - tako kot vi in jaz - klicati policijo.

Aha, zdaj boste rekli, kako klicati policijo, če je bil Smolnikar z njimi povezan? Hja, tu smo pri onem gornjem. Policija sme preiskovati, če kje kaj smrdi. Za razliko od vojske, ki lahko nastopi le če je vojna ali naravna nesreča. Pa nikoli proti lastnemu državljanu, razen vojaška policija proti vojaku. Basta.

Natanko takrat bi moral JJ leteti iz politike.
Involvement and commitment is like an eggs-and-ham:
the chicken was involved - the pig was committed.

Matthai :: danes, 22:30:03citiraj #Hja, saj tudi za Janšo obstajajo "dokumenti", izjave, itd.

E i ja bi rad videl dokumente. Zaenkrat obstajajo izjave, takih in drugačnih branjevk...

Isto za Kosa. Kar se tiče objektivne odgovornosti Janše je pa že Balandeque vse povedal. Pa to ni edina stvar.
sudo poweroff

Matthai :: danes, 08:09:58citiraj #Isto za Kosa. Kar se tiče objektivne odgovornosti Janše je pa že Balandeque vse povedal. Pa to ni edina stvar.

PRosim daj mi link, kaj je o Janši : Balandeque vse povedal

PRosim daj mi link, kaj je o Janši : Balandeque vse povedal

Tule:
https://slo-tech.com/forum/t323890/p256...
sudo poweroff

kopernik ::

A ni za vojsko hierarhično odgovoren predsednik RS ? Čist tko, malo za zobati. Drugače se pa glede objektivne odgovornosti strinjam, ampak pri nas še ni take politične kulture, poleg tega tudi ljudje nismo tako ozaveščeni, da takih nikoli več ne bi volili.

Beli_Zajcek ::

A ni za vojsko hierarhično odgovoren predsednik RS ? Čist tko, malo za zobati. Drugače se pa glede objektivne odgovornosti strinjam, ampak pri nas še ni take politične kulture, poleg tega tudi ljudje nismo tako ozaveščeni, da takih nikoli več ne bi volili.

Samo v vojni. V mirnem stanju predsednik RS nima glih nekih pooblastil.

Icematxyz ::

Zadnje čase so zadeve kar burne z medsebojnimi obtoževanji. Kot kaže pa spet prihaja nov val informacij. Pa nova imena se dodajajo spet in pomikajo v javnost. Kryžanowsk in Pavček?

Je že vsa Slovenija vpletena v to zadevo ali še ni? Je morda prav vsaka Patrija posebej imela svojega posrednika v tem poslu?

Sicer je pa tako vseeno. Na koncu tako ne bo nič. Kdorkoli je lagal je pač lagal in to je to. Pa če je zraven še kdo zaslužil. Pa kaj. Je pač zaslužil. Saj pa tako se dela.

Zgodovina sprememb…

tsh2 ::

meni je zanimivo naključje, da so se zdaj spravili na erjavca, potem ko je nagnal žnidaršiča. ni kaj, komunisti so strogi pri kaznovanju "izdajstva", so že večkrat dokazali. :)

Thomas ::

Bi reku, da pretiravaš, če ne bi danes Pahor tega pravzaprav potrdil. Misli se znebiti Erjavca zgleda.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Double_J ::

Zdej ga lahko odslovi, ker sta dva člana izstopila in ima z njihovo podporo 47glasov.
Dve šivanki...

USS Liberty ::

Kos tudi toži....

ne vem, a bodo zdej njega tudi pljuvali kot janšo, samo zato, ker je pač izkoristil pravico, ki jo ima vsak državljan, da najame odvetnika in toži nekoga, za katerega misli, da ga je klevetal...
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

Kos mora dati papirje, torej dokaze, preko katerih je vpleten Janša. Tu pa ne bo mogel reči nekaj na temo : naj bi

Saj tega vas je strah, ne?
sudo poweroff

tsh2 ::

lol @ zgornji post

Morda nova podkupovalna afera?
Kos je šel še dlje in dejal celo: "Ko je postalo jasno, da so bili nekateri rezultati testiranja konkurenčnih oklepnikov spremenjeni (v prid Patrii), je Sistemska tehnika testnim voznikom Patrie - vsi so zaposleni v Slovenski vojski - ponudila vse, da bi dobila njihove prvotne ocene s testiranj. Celo službe.

Ampak verjetno ne, ker Kos to že očitno ve pa se mu ne zdi dovolj zanimivo.

Hum, hum - DELO je objavilo dokumente: http://www.delo.si/clanek/95469

Nagradno vprašanje: so dokumenti verodostojni ali pa se bo zapletlo podobno, kot se je z Bjorkvistom?

Če so dokumenti verodostojni, pa je treba še dokazati kaj pomeni "organisation" in "J" oz. "Jn". In potem seveda če morda to ni bil račun brez krčmarja (se pravi ali je omenjeni "J" dejansko bil vpleten ali pa so njegovo ime le po nemarnem omenjali).

Se pa zgodba razkriva. Vsekakor pa me zanima komentar tistih, ki so trdili, da finski novinar laže.

Zlasti me zanima komentar MR.B-ja, ki je par postov prej prosil za papirje. Sedaj jih (vsaj nekaj) ima, hihihi. :D
sudo poweroff

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: poweroff ()

Okapi ::

Jaz že od vsega začetka mislim, da sta Walter W. in Jurček C. nategnila Patrio. Fincem sta se širokoustila, da lahko podkupita J, denar sta pa kar zase obdržala.

O.

Patrije smo pa vseeno dobili? :D
sudo poweroff

Neodvisno od podkupovanja. Oziroma je bilo dovolj podkupit nekaj nižjekategornih birokratov na obrambnem ministrstvu, modelom pri Patriji pa sta razlagala, da potrebujeta milijone za J.

O.

Tudi če ta teorija drži, je podkupovanje bilo. In če je temu tako, mora nekdo odgovarjati, ne?
sudo poweroff

ivanuscha ::

Pa zakaj bi blo treba kogarkoli sploh podkupovat, če pa Sistemska tehnika sploh ni bila nobena konkurenca. Brez podkupovanja je bila očitna izbira samo Patria.

No, če je tako enostavno, pa razloži, kako da pri Patriji tega niso vedeli?
sudo poweroff

borchi ::

lahko, da sta onadva samo izkoristila "očitno izbiro". čudno pa je, da tega ni vedela patria... se je bala, da bo sistemska tehnika bolje podkupila?
l'jga

In če je temu tako, mora nekdo odgovarjati, ne?
Seveda. Ampak je manjša razlika, če se izkaže, da je podkupnino dobilo par birokratov, ki so sestavljali razpis in ocenjevali testno vožnjo (in za to ni vedel niti Erjavec, niti kdo drug), ali pa je podkupnino dobil J za penzijo in SDS za propagandne brezplačnike.

O.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

Apropo brezplačniki - če so se financirali iz podkupnin ali ne, nekdo jih je moral plačati. Bi bil čas, da se razišče tudi ta zgodba.

čudno pa je, da tega ni vedela patria...
Čisto mogoče je, da sta Walter in Jurček (ali kdo tretji) lagala Patriji, da se na obrambnem ministrstvu nagibajo k Sistemski tehniki, ker je domača, ampak da lahko za primerno plačilo poskusita zrihtat posel.

O.

Bi bil čas, da se razišče tudi ta zgodba.
Vsekakor. Tudi tu je možno, da je bil v ozadju dejansko Patrijin denar, ampak tega J ni vedel, ker mu posrednik pri poslu (recimo Jurček) tega ni povedal, saj je lahko upravičeno sklepal, da bi J zadevo takoj ustavil. J so pač posredniki rekli, da je to denar argentinskih domoljubov ali iz nekega drugega podobnega vira, in v žepe pobasali provizijo.

Vse te moje teorije slonijo na domnevi, da ima J sicer sto napak (in bi bilo za vse najbolje, da bi res dobil par milijonov in šel v penzijo), ni pa podkupljiv, ali vsaj ni tako neumen, da bi sprejel takšno podkupnino.

O.

Ja, ampak dokumenti sedaj so, Mr.B pa kar molči. :D
sudo poweroff

JanK ::

Pa zakaj bi blo treba kogarkoli sploh podkupovat, če pa Sistemska tehnika sploh ni bila nobena konkurenca. Brez podkupovanja je bila očitna izbira samo Patria.

In zato je bilo treba domnevno vohuniti v ST?
««
19 / 139
»»