Forum » Loža » Patria naj bi podkupila premiera Janšo
Patria naj bi podkupila premiera Janšo
Temo vidijo: vsi

poweroff ::
Kaj pa vem. Kolikor sem bral razne zgodovinske knjige so se Finci SZ kar precej upirali. Komunizmu tudi.
Vem da sem nekje naletel na nek zapis, da je levičarska internacionala (salonski del levice na Zahodu) pred 2WW zagnala hudo kampanjo proti "mali fašistični Finski".
Normalno - ko se pa niso pustili spraviti pod Sovjetski vpliv.
Tako da bi rekel, da niso ravno slepo sledili komunizmu.
Vem da sem nekje naletel na nek zapis, da je levičarska internacionala (salonski del levice na Zahodu) pred 2WW zagnala hudo kampanjo proti "mali fašistični Finski".
Normalno - ko se pa niso pustili spraviti pod Sovjetski vpliv.
Tako da bi rekel, da niso ravno slepo sledili komunizmu.
sudo poweroff

Thomas ::
Še danes niso v NATO. Ne ker bi bili taki pacifisti, ampak ker se finlandizacija še pozna. Vedno so lahko znotraj države počeli kar so hoteli, zunanjepolitične poteze so bile pa kontrolirane s strani Rusov (Sovjetov).
In so še vedno, vsaj kar se tiče njihovega članstva v NATO.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Icematxyz ::
Koga se farba? Walter Wolf trdi da razen tega da je srečal nekoga na benciski črpalki in ga napotil k nekomu drugemu s tem poslom ni imel nič.
Walter Wolf trdi:
Ok vem da slovenci veljamo za stereotipno zavistne ampak za dejasnko ali stereotipno neumne koliko vem še ne veljamo?
Nadalje:
Ja pa jade.
Ampak recimo da sem naiven in neumen in vrjamem da je WW žrtev. Kako lahko pa potem spregledam kljub naivnosti in neumnosti to:
Zakaj točno bi WW to zanimalo? Nenazadnje je le na benciski črpalki nekoga nekje srečal in ga napotil nekomu drugemu. Sam pa s tem ni imel nič več?
Vir:
http://24ur.com/novice/slovenija/afero-...
Resnici na ljubo me tema Patria ne zanima preveč. Ampak norcapa se tudi ni treba delati iz naše inteligence?
Walter Wolf trdi:
Kot navaja, mu je bilo 6. februarja 2007 res nakazanih 2.323.276 evrov, vendar je dan kasneje (7. februarja 2007) celotno vsoto vrnil plačniku, saj mu je bila ta, kot trdi, nakazana po pomoti.
Ok vem da slovenci veljamo za stereotipno zavistne ampak za dejasnko ali stereotipno neumne koliko vem še ne veljamo?
Nadalje:
Pri tožbah zoper Slovenijo, Avstrijo in Finsko se Wolf sklicuje na 6. člen Evropske konvencije o človekovih pravicah. Kot navaja, je utrpel materialno in nematerialno škodo. "Obveza vsake države podpisnice konvencije je, da poskrbi za to, da se kazenski postopek, predvsem takrat, ko so sumi neznatni, čim prej konča," je zapisal Wolf, ki je prepričan, da so omenjene tri države to obvezo kršile.
Ja pa jade.
Ampak recimo da sem naiven in neumen in vrjamem da je WW žrtev. Kako lahko pa potem spregledam kljub naivnosti in neumnosti to:
Patria ni plačala provizije
Wolf pa navaja, da je škoda nastala tudi, ker je Patria odpovedala pogodbo s podjetjem RGH (Riedl Handelsgesellschaft), zaradi česar je prišlo do neizplačila provizije v znatni višini.
Zakaj točno bi WW to zanimalo? Nenazadnje je le na benciski črpalki nekoga nekje srečal in ga napotil nekomu drugemu. Sam pa s tem ni imel nič več?
Vir:
http://24ur.com/novice/slovenija/afero-...
Resnici na ljubo me tema Patria ne zanima preveč. Ampak norcapa se tudi ni treba delati iz naše inteligence?

Dopuščam pa možnost da gre za medijske konstrukte velikih razšeznosti v teh zadevah. Ker zadnje čase se poleg opredeljevanja televizijskih hiš in osebno novinarjev še kaj hujšega dogaja. In novinarji mislijo da bo njihova beseda obveljala. In se gredo te igrice.
Ampak novinarji so si zadnjih nekaj let zapravili ves ugled. Mislim pa da bo jih to še prekleto teplo. Če ne druga vrjamem da je marsikdo že politiku začel bolj vrjeti kot novinarju. Dna od dna. Ampak še vedno ostaja upanje da je vsaj kakšna informacija delno objektivna. In vsaj te zadeve kjer nekdo osebno nekaj izreče in ga citirajo. Vsaj to še jemljem za verodostojno. Pa še tukaj za verodostojno samo z tega vidika da je nekdo nekaj rekel in zatrdil. Ne kot resnico. Ampak vsaj vem da je to res nekdo rekel. Da si ni novinar nekaj preprosto izmislil.
Novinarji so včasih bili tretja sila družbe. Zdaj so enaki tisti sili ko se napenjaš na wc-ju.
Ampak novinarji so si zadnjih nekaj let zapravili ves ugled. Mislim pa da bo jih to še prekleto teplo. Če ne druga vrjamem da je marsikdo že politiku začel bolj vrjeti kot novinarju. Dna od dna. Ampak še vedno ostaja upanje da je vsaj kakšna informacija delno objektivna. In vsaj te zadeve kjer nekdo osebno nekaj izreče in ga citirajo. Vsaj to še jemljem za verodostojno. Pa še tukaj za verodostojno samo z tega vidika da je nekdo nekaj rekel in zatrdil. Ne kot resnico. Ampak vsaj vem da je to res nekdo rekel. Da si ni novinar nekaj preprosto izmislil.
Novinarji so včasih bili tretja sila družbe. Zdaj so enaki tisti sili ko se napenjaš na wc-ju.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Icematxyz ()

AndrejS ::
Poznam par novinarjev... in lahko rečem da sploh pojma nimajo o stvareh ki jih pišejo....

mojsterleo ::
wolfova tozba na evropskem sodiscu za clovekove pravice bo sigurno zavrnjena, ker v sloveniji se niso bila izkoriscena vsa pravna sredstva (bolje receno: niso bila izkoriscena NOBENA pravna sredstva).

Zheegec ::
No, počasi spet Patria prihaja v ospredje. Finski novinar je že izjavil, da še vedno 100% trdi za svojimi navedbami, Janševe tožbe proti sodelujočim v oddaji "Resnica o patriji" so bile zavrnjene (odločbo se čaka samo še v zvezi s finskim novinarjem), finski preiskovalci pa so dali naši policiji seznam številk/imen, s katerimi naj bi kontaktirali tisti iz Patrije, ki so dajali podkupnine. Med njimi NAJ bi bila tudi številka Brezigarjeve...
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014

koyotee ::
jp, to že vemo glede BARABE BREZIGAR :D
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Poldi112 ::
>Med njimi NAJ bi bila tudi številka Brezigarjeve...
Za katero kaže da ima Ruplov "jaz sem nad zakoni" sindrom - vsaj glede na njeno reakcijo.
Za katero kaže da ima Ruplov "jaz sem nad zakoni" sindrom - vsaj glede na njeno reakcijo.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

djordjevic ::
Kaj zdaj to? Glede na to, da afera očitno (končno) dobiva pravi epilog, ste mi nekam tiho, teoretiki kominternske zarote.
No grave is deep enough to keep us in chains.

Some of us have been sayin' it all along ...

Ted ::
Kakšen epilog neki? Zakaj niso preiskali Janše? Sedaj delati preiskavo je smešno, tudi če vse kar trdi finski novinar drži sedaj dokazov več ni. Zakaj se policija ni zganila prej, če je že prejšnja vlada zavirala preiskavo, zakaj je trajalo pod novo vlado 5 mesecev za vpogled v dokumente na vpletenih firmah?
Sedaj se govori da bo postopek na sodišču na finskem stekel še letos...
Iz te afere ne bo nič drugega kot nova politična zgodba tipa depala vas za naslednje desetletje, enemu taboru bo služila za demonizacijo Janše, drugemu pa za demonizacijo levice, ki je afero preko podrepnih novinarjev sprožila. Sodnega epiloga pa tukaj ne bo, to si upam garantirati. Novih dokazov ne bo, starih pa očitno tudi ni dovolj.
Sedaj se govori da bo postopek na sodišču na finskem stekel še letos...
Iz te afere ne bo nič drugega kot nova politična zgodba tipa depala vas za naslednje desetletje, enemu taboru bo služila za demonizacijo Janše, drugemu pa za demonizacijo levice, ki je afero preko podrepnih novinarjev sprožila. Sodnega epiloga pa tukaj ne bo, to si upam garantirati. Novih dokazov ne bo, starih pa očitno tudi ni dovolj.
Mah...

Kakšen epilog neki? Zakaj niso preiskali Janše? Sedaj delati preiskavo je smešno, tudi če vse kar trdi finski novinar drži sedaj dokazov več ni. Zakaj se policija ni zganila prej, če je že prejšnja vlada zavirala preiskavo, zakaj je trajalo pod novo vlado 5 mesecev za vpogled v dokumente na vpletenih firmah?
In kje imaš kakšne dokaze, da je Janša dobil podkupnine? Kdo je rekel, da je Janša dobil podkupnine... Kolikor vem se tukaj vsi strinjamo, da za Janšo ni dokazov v javnosti.
Če je res vpletena tudi Brezigarca, je po mojem očitno, zakaj se ni nič premaknilo

Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014

Utk ::
Ja vprašaj finskega novinarja kje ima dokaze. Rečeno je bilo, da bo letos spomladi vse jasno. A je komu kaj več jasno? Vse je potihnilo. Še Cvikel je nehal cvilit.

USS Liberty ::
Vlada je za direktorja Slovenske tiskovne agencije (STA) imenovala Bojana Veselinoviča.
Ta človek je bil do sedaj urednik notranje politične redakcije Dnevnika. Vladajoči so očitno nagradili svojega zvestega novinarskega vojščaka iz levičarskega trobila Dnevnik za brilijantnto izvedeno medijsko predvolilno operacijo Patria.
Najbolje, da sedaj vladajoči še Roka Praprotnika postavijo za direktorja RTV.
Ta človek je bil do sedaj urednik notranje politične redakcije Dnevnika. Vladajoči so očitno nagradili svojega zvestega novinarskega vojščaka iz levičarskega trobila Dnevnik za brilijantnto izvedeno medijsko predvolilno operacijo Patria.
Najbolje, da sedaj vladajoči še Roka Praprotnika postavijo za direktorja RTV.
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29
Zgodovina sprememb…
- spremenil: USS Liberty ()

Poldi112 ::
Neverjetno, kakšna svinjarija se dogaja. Zamenjati neodvisno in od politike odmaknjeno in nevtralno STA z tes urednikom Dnevnika, ki v življenju ni delal drugega kot pel hvalospeve komunistom.
Hvala bogu imamo še take ljudi kot so USS Nimitz, ki vidi preko tančic, s katerimi nam levičarska komunistična zalega slepi pogled, in nam servira to resnico. Odprite že oči, to kar se dogaja je vendar nedopustno.
Hvala bogu imamo še take ljudi kot so USS Nimitz, ki vidi preko tančic, s katerimi nam levičarska komunistična zalega slepi pogled, in nam servira to resnico. Odprite že oči, to kar se dogaja je vendar nedopustno.
Where all think alike, no one thinks very much.

Tarzan ::
Neverjetno, kakšna svinjarija se dogaja. Zamenjati neodvisno in od politike odmaknjeno in nevtralno STA z tes urednikom Dnevnika, ki v življenju ni delal drugega kot pel hvalospeve komunistom.
In Paulinova je bila nevtralna, odmaknjena in s politiko popolnoma nepovezana?

Hvala bogu imamo še take ljudi kot so USS Nimitz, ki vidi preko tančic, s
Hehe. To je važno ja. Brez zamere samo to si tako nekak srčno povedal da je prav simpatično.
Zamenjati neodvisno in od politike odmaknjeno in nevtralno STA z tes urednikom Dnevnika
Jaz bom samo tako rekel. Ali zmaga Janša ali Pahor saj vseeno. Zamenjuje se vse po vrsti. In bolše da počasi začemo to sprejemati kot nekaj normalnega ker če ne res imamo skozi občutek da nas nekdo nateguje. :)
Treba bo v sloveniji se malo zamislit in si nalit čistega vina. Ali Janša ali Kučan ali Drnovšek ali Tito ali Bush ali Putin ali Merklova...
Če zmagaš pač počistiš in nastaviš svoje. :) Dejansko bo to treba sprejeti kot dejstvo in se ne smešit več z neko strokovnostjo. Tam kjer je potrebna strokovnost tiste firme in tiskovne agencije in vse kaj spada zraven se pa naj umakne stran od države. Samo kaj ko pač vsak rabi ko pride na oblast svoj propagandi stroj kako je dober in uspešen. ;)
To kaj pa si o novinarih mislim pa sem že tako večkrat povedal na slo-tech. Če so ali niso ni neke razlike.
Jaz še tako samo po TV poslušam kaj izustijo politiki osebno v časopisih pa preberem tisto pod kar se podpišejo politiki kot avtorji. Zaupati novinarju pač danes več ne gre.
Zgodovina sprememb…

Heh, Pavlinova je priletela direkt iz kabineta predsednika vlade. Ampak ne, saj njej pa res ne moremo očitati pristranskosti. Kje pa.
edit: Ubežal mi je predsednik.
edit: Ubežal mi je predsednik.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: djordjevic ()

hmmm, nekateri vidimo zaroto zaradi utemeljenega suma, drugi pa ne rabijo ničesar drugega, kot izjave VelikeVodje o "zarotah" in "temnih silah iz ozadja".
Kaj je pa STA drugače počela? Servirala javnosti izjave tiskovnih predstavnikov vlade, sedaj ne bo pa nič drugače.
Raziskovalno novinarstvo je tisto, ki je važno in je tudi veliko pripomoglo k preiskavi o Patriji.
Policija pa se je zganila "že" eno leto po prejetih treh nujnih depašah, na katere je potrebno odgovoriti v enem dnevu. Čestitke.
Kaj je pa STA drugače počela? Servirala javnosti izjave tiskovnih predstavnikov vlade, sedaj ne bo pa nič drugače.
Raziskovalno novinarstvo je tisto, ki je važno in je tudi veliko pripomoglo k preiskavi o Patriji.
Policija pa se je zganila "že" eno leto po prejetih treh nujnih depašah, na katere je potrebno odgovoriti v enem dnevu. Čestitke.
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014

Zgodba se razvija dalje:
http://24ur.com/novice/slovenija/dokazi...
Vsekakor ne spreglejte nadaljevanja, pričakujemo lahko specialne efekte in posebne goste. Film ni več nizkoproračunski.
http://24ur.com/novice/slovenija/dokazi...
Vodja finskih preiskovalcev Björqvist pravi: Dokazi proti Janši so tako trdni, da smo ga morali zaslišati. Janša to zanika in dodaja: Björqvist mi je postavil le dve vprašanji, med zaslišanjem pa je pisal sporočila.
Vsekakor ne spreglejte nadaljevanja, pričakujemo lahko specialne efekte in posebne goste. Film ni več nizkoproračunski.

sudo poweroff

mtosev ::
haha. simpatizer trenutne oblasti obuja temo. ne skrbet bo Jansa golazen kot so: Golob, Cvikl, Rop in drugi pocistil ko pride nazaj.

Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mtosev ()

tsh2 ::
kdo je tegale Björqvista postavil? sigurno kakšen levičar. ker take pristranske izjave daje.

kdo je tegale Björqvista postavil? sigurno kakšen levičar. ker take pristranske izjave daje.
Zaenkrat se mi ne zdijo pristranske. Pač povedal je, da imajo dokaze in da so ga zaradi tega zaslišali. Konec koncev tudi zakon zahteva nek utemeljen sum, da se ga lahko pripelje kot osumljenca in ne samo pričo. Pa zakaj bi dajal pristranske izjave? Fince prav nič ne briga slovenska politika.
Dokazov pa zaenkrat v javnosti še nismo videli, to pa še počakajmo, da vidimo če so trdni, ali pa samo posredni.
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014

luli ::
Mislim, da Janša ne bo rabil čistit.
Novembra bo počistila ulica. Tudi s Semuličem. Oz. kot bi rekel največji lopov in izdajalec v zgodovini Slovenije : "Pričakujte pok, ki pa tokrat n bo prišel s Finske."
Novembra bo počistila ulica. Tudi s Semuličem. Oz. kot bi rekel največji lopov in izdajalec v zgodovini Slovenije : "Pričakujte pok, ki pa tokrat n bo prišel s Finske."

Vajenc ::
Janša je glede na svojo preteklost in kriminalnim potezam obraza navkljub nedolžen dokler se ne dokaže drugače.
Nek finski preiskovalec poda izjavo (takoj po zaslišanju) HRT-ju namesto našim novinarjem, katerim je bila to glavna včerajšnja tema - naslovnica. V izjavi ta finski kekec pove, da imajo trdne dokaze proti Janši! Janša pa, da imajo le Cekutovo izjavo. Nekdo naj končno odgovarja za take blamaže! Če imajo resnično tako trdne dokaze, naj Janšo priprejo, da ne pobegne, v nasprotnem pa "obglavijo" finske preiskovalce.
Nek finski preiskovalec poda izjavo (takoj po zaslišanju) HRT-ju namesto našim novinarjem, katerim je bila to glavna včerajšnja tema - naslovnica. V izjavi ta finski kekec pove, da imajo trdne dokaze proti Janši! Janša pa, da imajo le Cekutovo izjavo. Nekdo naj končno odgovarja za take blamaže! Če imajo resnično tako trdne dokaze, naj Janšo priprejo, da ne pobegne, v nasprotnem pa "obglavijo" finske preiskovalce.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen
Woody Allen
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Vajenc ()

tsh2 ::
V izjavi ta finski kekec pove, da imajo trdne dokaze proti Janši!
On sploh ni rekel, da imajo trdne dokaze PROTI Janši, ampak da so dokazi v zadevi tako trdni, da so morali Janšo zaslišati. Trden dokaz je za njega mogoče že to, da jim je nek kekec rekel, da je Janša prejel podkupnino. Pa je vedel, kako bo to izjavo javnost narobe razumela. To je tista pristranskost, o kateri sem govoril.

donfilipo ::
Le zlobni imajo moč veščine obrekovanja:) Ali pa stare babe:) Bomo videli, če se bo ideal hladnih fincev, ki trdno čistijo s korupcijo, kakorkoli pokazal za realnega. Po moje, še niso jemali vseh dimenzij balkana, in ne bodo razen grdih čudno žlobudrajočih fac, pokazali nič pametnegs:) Obsoditi znajo Jurčeka, ki bo krivdo zvalil na splošno vzdušje:), janša bo zaradi neverjetno spretnih sodelavcev, požel glavnino suma, Kučan pa bo moral bremzati svoje junkerje, naj ne jurišajo preveč očitno, na eno butasto finto in prevaro, ki v temno luč ne meče toliko posameznikov, kot našega balkanstva:) Če Patrija ne bi menila, da smo cigani 1.stopnje, bi posel izvedla normalno. Ker jim je nekdo pokazal kako gre, so poizkusili our way:) Brez, da bi zato JJ sploh vedel. In ko so konkurenti zašumeli bučno, se je sprožil strog nadzor in glej hudiča:)
Že od Depale vasi naprej se sprašujem, ali JJ je neke sorte prekucnik. Ali mu jugoCIA:) to zmeraj spretno podtakne, ker se bojijo 'fašizma', stanja, ko balkan gre in zavlada nek 'švabski' red. Glede na cvetke, ki ga obdajajo že od bitke naprej, je to kar zelo verjetno. Ampak na drugi strani mu kaj veliko izbire ni ostalo. Večina je dejansko politično slepih, kar pomeni, niso sposobni strankarske discipline, s katero se dosežejo spremembe take korenite sorte, na drugi strani ima za nasprotnike hardcore komuniste (brez skrbi, nimajo več pointa, samo določeni rituali so ostali:), ki so zdaj še močnejši z obilico kapitala in moči in se nikdar ne bodo odrekli balkana. Pa se slikaj potem:)
Že od Depale vasi naprej se sprašujem, ali JJ je neke sorte prekucnik. Ali mu jugoCIA:) to zmeraj spretno podtakne, ker se bojijo 'fašizma', stanja, ko balkan gre in zavlada nek 'švabski' red. Glede na cvetke, ki ga obdajajo že od bitke naprej, je to kar zelo verjetno. Ampak na drugi strani mu kaj veliko izbire ni ostalo. Večina je dejansko politično slepih, kar pomeni, niso sposobni strankarske discipline, s katero se dosežejo spremembe take korenite sorte, na drugi strani ima za nasprotnike hardcore komuniste (brez skrbi, nimajo več pointa, samo določeni rituali so ostali:), ki so zdaj še močnejši z obilico kapitala in moči in se nikdar ne bodo odrekli balkana. Pa se slikaj potem:)
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Vajenc ::
On sploh ni rekel, da imajo trdne dokaze PROTI Janši, ampak da so dokazi v zadevi tako trdni, da so morali Janšo zaslišati.V izjavi za hrvaško tv kekec pove, da ima trdne dokaze za pojav korupcije in tudi dokaze PROTI Janši! Na 24ur so naredili en kratek povzetek, da imajo trdne dokaze proti Janši ;) Hehe, kakšna zmešnjava!
Že od Depale vasi naprej se sprašujem, ali JJ je neke sorte prekucnik. Ali mu jugoCIA:) to zmeraj spretno podtakne, ker se bojijo 'fašizma', stanjaSumljiv je že od prej. Vse od švercanja orožja naprej. Eden od nedotakljivih?
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen
Woody Allen

Švercanje? Mah klinc, da ima kup premoženja bi rekel. Poznam majhne švercerje, ki so nabrali veliko več od njega. On bi tako lahko sodil kvečjemu med multimiljonarje v EUR. Če pa greš v tujino po orožje, ker ti ga je okupator pobral, to ni klasičen šverc. Če neoboroženemu pomagaš v boju zoper skupnega sovraga, tudi ne. In ni bil sam, ki bi o tem odločal. Verjamem, da je rabil štempel tudi od Janeza večjega in Milana največjega, nek 'ne vem' vsaj;)
.... Zato pa menim: sledi viziji Pučnika, ki je pod nemško šolo sprevidel, da morda Slovencem ne manjka veliko, da se izpulimo iz objema fevdalizma po imenu socializem in da na drugi strani imamo dovolj avtroogrske mentalitete, da se odrečemo balkanstvu. Zadeva pa še zdaleč ni enostavna. Obkrožen je z balkansko mentaliteto, ki najde zaveznike tudi v švici, avstriji, zda in uberall celo v bundesnachrichten dienst, med sodelavci, prijatelji:) Zdaj bo obsojan za vsak drek, ki so ga naštimali soborci, prijatelji, znanci in sovragi??? Ni ravno pošteno. Velja pa o tej zadevi razmišljati. Ali ni v tej grčeviti borbi res preveč otrdel tako osebno, kot v metodah? E to pa ne vem:)
.... Zato pa menim: sledi viziji Pučnika, ki je pod nemško šolo sprevidel, da morda Slovencem ne manjka veliko, da se izpulimo iz objema fevdalizma po imenu socializem in da na drugi strani imamo dovolj avtroogrske mentalitete, da se odrečemo balkanstvu. Zadeva pa še zdaleč ni enostavna. Obkrožen je z balkansko mentaliteto, ki najde zaveznike tudi v švici, avstriji, zda in uberall celo v bundesnachrichten dienst, med sodelavci, prijatelji:) Zdaj bo obsojan za vsak drek, ki so ga naštimali soborci, prijatelji, znanci in sovragi??? Ni ravno pošteno. Velja pa o tej zadevi razmišljati. Ali ni v tej grčeviti borbi res preveč otrdel tako osebno, kot v metodah? E to pa ne vem:)

MadMicka ::
donfilipo, a Janša sledi Pučnikovi viziji? A zato je Janša Pučnika zbrcal iz stranke? In o kakšnih korenitih spremembah ti govoriš? Sodobna država ne rabi korenite spremembe. Rabi majhne spremembe (zato da se prilagaja spremembam v času). Kar se pa Patrie tiče, je bilo pa že vse povedano. Pri takih poslih organi pregona in sodišča zadevi do dna redko kdaj pridejo. Takšne so izkušnje tudi iz Zahodnih držav. Ampak, stvari so v osnovi preproste. Če so bile podkupnine in Finci pravijo, da so bile, gredo običajno v roke tistih, ki o poslu odločajo. Razen, če ga je dobila Fata na MORS-u, ki puca skrete.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MadMicka ()

On sploh ni rekel, da imajo trdne dokaze PROTI Janši, ampak da so dokazi v zadevi tako trdni, da so morali Janšo zaslišati.
Samo meni se zdi, da v posnetku govori, da so ga zaslišali kot osumljenca, ne pričo.
Sicer pa kot rečeno - neskončna nadaljevanka. Kot španske limonade. Vedno novi zapleti in razpleti.
sudo poweroff

Se meni zdi ali zadnje dni zadeve na to temo eskalirajo in niso nič kaj nedolžne več?
V smislu da so se začeli neki notranji razkoli in obtoževanja domnevnih akterjev? In pa seveda če neko trditev postavi novinar zlahka rečemo da je morda deloval politično. Neki preiskovalec druge države pa verjetno ne bi na glas dajal izjav kot jih daje brez utemeljitve in neke odgovornosti za izrečene besede?
V smislu da so se začeli neki notranji razkoli in obtoževanja domnevnih akterjev? In pa seveda če neko trditev postavi novinar zlahka rečemo da je morda deloval politično. Neki preiskovalec druge države pa verjetno ne bi na glas dajal izjav kot jih daje brez utemeljitve in neke odgovornosti za izrečene besede?
Zgodovina sprememb…

BlueKnight8 ::
Še danes niso v NATO. Ne ker bi bili taki pacifisti, ampak ker se finlandizacija še pozna. Vedno so lahko znotraj države počeli kar so hoteli, zunanjepolitične poteze so bile pa kontrolirane s strani Rusov (Sovjetov).
Morda so sam bolj pametni kot mi. Lih kar sm pri poročilih slišal da sedaj naš zračni prostor pred teroristi varuje le peščica pilatusov... Pa sej ne da bi pričakoval teroriste, samo tukaj izgine še zadnji razlog zakaj naj bi bil NATO dober. Ali še vedno pričakujete napad Hrvaške? Tudi v tem primeru pomoč NATA odpade...

Okapi ::
Jaz že ves čas mislim, da sta glavna krivca Walter in Jurček, ki sta nategnila Patrio, da lahko zrihtata biznis. Jurček se je širokoustil, da pozna vse prave faktorje in da ni problem, se bo zmenil z JJ, samo malce maziva potrebuje, Finci so mu pa nasedli. Jurček je bil seveda prepričan, da ne bo nihče nikoli preverjal, a je res koga podmazal.
O.
O.

A res Okapi? A Finci so pa neumni pa vsakemu nasedejo? Praksa podjetja v določenih delih sveta je bila po besedah bivšega predsednika uprave takšna. Niso tega prvič počeli. So že vedeli kaj in kako.
Pa še to. Se nobenemu ne zdi čudno, da Finci, ki so dali podkupnino in so dobili posel, ki prinaša velik zaslužek, preiskujejo zadevo, naši, kjer je lahko prišlo do oškodovanja proračuna, pa dokler je bil Janša na oblasti, niso naredili nič. Sedaj, ko ga ni več, pa brezma zadeve Brezigarjeva. Sploh mi ni jasno, kaj ta spolitizirana baba še počne na vrhu tožilstva.
Pa še to. Se nobenemu ne zdi čudno, da Finci, ki so dali podkupnino in so dobili posel, ki prinaša velik zaslužek, preiskujejo zadevo, naši, kjer je lahko prišlo do oškodovanja proračuna, pa dokler je bil Janša na oblasti, niso naredili nič. Sedaj, ko ga ni več, pa brezma zadeve Brezigarjeva. Sploh mi ni jasno, kaj ta spolitizirana baba še počne na vrhu tožilstva.

MadMicka>> A zato je Janša Pučnika zbrcal iz stranke? In o kakšnih korenitih spremembah ti govoriš?
Ni Janša Pučnika zbrcal. Pučnik je po izgubljeni tekmi za predsednika pametno ugotovil, da ima kurbarije v politiki dovolj in zaužil še par mirnih in poštenih let, kar mu jih je pač preostalo. Zelo modra odločitev! Kurbarija v naši politiki ni zaradi majhnosti nič manjša od kozlarij v velikih državah. Ker so vsi skoraj sosedi, je kvečjemu še večja:) In spremembe? Majhna stopicljanja. Da bo banda na tajkunski in lopovski način pobrala vse? Ljudje, ki jim je kot Al Coponeju dobro poznan posel, samo inovacija, izzum in poštenost ne? Za take tiče, ki so se lepo zvrstili okoli korita, je potrebna korenita sprememba!
Okapi se strinjam!
MadMicka Finci so kar se Patrie tiče, kar se bo pokazalo, toliko neumni, da so posegli v naš predvolilni boj. Čeprav preverjajo zadeve po regelcih, od začetka vedo, za kaj gre. In vsi naši policaji, politiki in Okapi tudi:) Ampak postopek mora biti pravilen, nosi dnevnice in edino pravilnost postopka prinese rezultate:)
Ni Janša Pučnika zbrcal. Pučnik je po izgubljeni tekmi za predsednika pametno ugotovil, da ima kurbarije v politiki dovolj in zaužil še par mirnih in poštenih let, kar mu jih je pač preostalo. Zelo modra odločitev! Kurbarija v naši politiki ni zaradi majhnosti nič manjša od kozlarij v velikih državah. Ker so vsi skoraj sosedi, je kvečjemu še večja:) In spremembe? Majhna stopicljanja. Da bo banda na tajkunski in lopovski način pobrala vse? Ljudje, ki jim je kot Al Coponeju dobro poznan posel, samo inovacija, izzum in poštenost ne? Za take tiče, ki so se lepo zvrstili okoli korita, je potrebna korenita sprememba!
Okapi se strinjam!
MadMicka Finci so kar se Patrie tiče, kar se bo pokazalo, toliko neumni, da so posegli v naš predvolilni boj. Čeprav preverjajo zadeve po regelcih, od začetka vedo, za kaj gre. In vsi naši policaji, politiki in Okapi tudi:) Ampak postopek mora biti pravilen, nosi dnevnice in edino pravilnost postopka prinese rezultate:)

Aja, Finska policija je toliko neumna, da je posegla v naš boj? Al pa je mogoče to, da oni opravljajo svoje delo, naša policija ga pa ni?
Kaj se ti zdi bolj logično?
Ampak, pri vsej stvari je takole: če bi bil predsednik prejšne vlade Pahor, bi jaz še vedno pisal enako, tj. zoper vlado. Se pa bojim, da tisti, ki danes zagovarjate prešnjo oblast, bi na ves glas kričali "korupcija, korupcija". To je problem. Bo kr držala tista, če se trije desničarji dobijo, se začnejo pogovarjati o barvi uniforme, če pa se trije levičarji, pa vsak ustanovi svojo stranko :)
Kaj se ti zdi bolj logično?
Ampak, pri vsej stvari je takole: če bi bil predsednik prejšne vlade Pahor, bi jaz še vedno pisal enako, tj. zoper vlado. Se pa bojim, da tisti, ki danes zagovarjate prešnjo oblast, bi na ves glas kričali "korupcija, korupcija". To je problem. Bo kr držala tista, če se trije desničarji dobijo, se začnejo pogovarjati o barvi uniforme, če pa se trije levičarji, pa vsak ustanovi svojo stranko :)

krneki0001 ::
Mah, levi al pa desni, vsi so skorumpirani! Korupcija je v naši državi na vsakem koraku, pa ni nič važno s katere strani je stranka, al pa če sploh ni stranka. Tudi zdravniki so pokvarjeni do konca, še bolj pa firme.

Kot sem že rekel, Janša bo in naj pade, če je bil podkupljen. Kaj pa če ni bil? Potem je čas, da se KONČNO zastavijo vprašanja o nordijskem fašizmu. Kjer sme policija kar mau pripirat, z diskrecijsko pravico, s kakršno se pri nas sme policaj odločit, če bo šel gledat tvojo "prvo pomoč" v avtomobilski prtljažnik ali je ne bo šel.
Meni njihova policija smrdi na KGB.
Meni njihova policija smrdi na KGB.

Mr.B ::
Mah, enostavneje :
Aha politik ste v aktivni vlogi : poslanec, odbori, predsednik, tak in drugačen uradnik). Aha tu imam vaše plačilne liste od osamosvojitve. Aha tu so vaši prihodki.lastnina, zlate skrinje pred osamosvojitvijo. Aha danes imate pa eno vilo tu, tamle eno veleposestvo, dve firmi v tujini, tri slamlata, zanimive avtomobile. Aha, vaše delovno(a) mesto(a) ima pa velik doprinos
. Zato pa ni nobene NE-politične ustanove, z dovolj visokimi pooblastili, da lahko postavi taka vprašanja, pa si lahko Informacijska pooblaščenka ali pa Kos, sej veste kam gresta.
Aha politik ste v aktivni vlogi : poslanec, odbori, predsednik, tak in drugačen uradnik). Aha tu imam vaše plačilne liste od osamosvojitve. Aha tu so vaši prihodki.lastnina, zlate skrinje pred osamosvojitvijo. Aha danes imate pa eno vilo tu, tamle eno veleposestvo, dve firmi v tujini, tri slamlata, zanimive avtomobile. Aha, vaše delovno(a) mesto(a) ima pa velik doprinos

Lol se Hutiji delajo Facpalm USA:
A Navy fighter jet fell overboard Monday when the USS Harry S. Truman
aircraft carrier veered to avoid fire from the Houthis
A Navy fighter jet fell overboard Monday when the USS Harry S. Truman
aircraft carrier veered to avoid fire from the Houthis

MadMicka>> Aja, Finska policija je toliko neumna, da je posegla v naš boj? Al pa je mogoče to, da oni opravljajo svoje delo, naša policija ga pa ni?
Bomo videli potem, ko bodo podali obtožbe. Če bo obtožnica samo zoper Jurčka, ali še zoper tega ne, s strani Finske policije, upam, da ne boš rekel, da ga ščitijo mednarodni slikarji:) Torej obtožnica, in videlo se bo, koga je sumila policija dejansko. In potem ko Janša ne bo niti osumljen, se bo videlo, kaj se je kuhalo. Niti ni nikjer rečeno, da je Finska policija neumna. Ampak sumijo pač vse, kar kdo omeni. In ko to potem preverijo, vidijo za kaj gre. Medtem pa novinarji in televizije iz izsekov zgodb blebetajočih policijskih hodnikov in kvazi -CIA-NED internacionale naredijo čuda:)
KO bo Janša osumljen, da je plešast in čisto nič več, boš lahko videl, da si bil toliko naiven, da si tudi sam nasedel!
In Finsko policijo boli patka za naš predvolilni boj, ker NI mehanizma, da bi ga upoštevala. Tako tudi jaz lahko zlahka oblatim koga iz njihove volilne kampanje in naša policija začne zasliševati Anneli Jäätteenmäki kandidata FCP, za sum proti NATO špionaže. Kar se tega tiče, bi veljalo, uvesti mehanizem, ki bi take sestrske manipulacije preprečil! Vkolikor ga poizkuša oblatiti Finec, so policist nevejretno hitri in 100x bolj učinkoviti, pa za to ni kriva Slovenija! Interpol sodelovanje je pač mnogo bolj neučinkovito, kot bi v vasi Evropa brez meja moralo biti:)
Bomo videli potem, ko bodo podali obtožbe. Če bo obtožnica samo zoper Jurčka, ali še zoper tega ne, s strani Finske policije, upam, da ne boš rekel, da ga ščitijo mednarodni slikarji:) Torej obtožnica, in videlo se bo, koga je sumila policija dejansko. In potem ko Janša ne bo niti osumljen, se bo videlo, kaj se je kuhalo. Niti ni nikjer rečeno, da je Finska policija neumna. Ampak sumijo pač vse, kar kdo omeni. In ko to potem preverijo, vidijo za kaj gre. Medtem pa novinarji in televizije iz izsekov zgodb blebetajočih policijskih hodnikov in kvazi -CIA-NED internacionale naredijo čuda:)
KO bo Janša osumljen, da je plešast in čisto nič več, boš lahko videl, da si bil toliko naiven, da si tudi sam nasedel!
In Finsko policijo boli patka za naš predvolilni boj, ker NI mehanizma, da bi ga upoštevala. Tako tudi jaz lahko zlahka oblatim koga iz njihove volilne kampanje in naša policija začne zasliševati Anneli Jäätteenmäki kandidata FCP, za sum proti NATO špionaže. Kar se tega tiče, bi veljalo, uvesti mehanizem, ki bi take sestrske manipulacije preprečil! Vkolikor ga poizkuša oblatiti Finec, so policist nevejretno hitri in 100x bolj učinkoviti, pa za to ni kriva Slovenija! Interpol sodelovanje je pač mnogo bolj neučinkovito, kot bi v vasi Evropa brez meja moralo biti:)

Jaz srčno upam, da bo Klaus zdržal do britanskega referenduma. Da se ubije tale Lizbonska pogodba, ki (agre)sivnežem s Severa Evrope daje eno de facto pravico soljenja pameti po celi Evropi.
Ali pa naj se Evropska ustava še zategne, tudi s tem se strinjam in naj se nordijske hinavce tudi prišpona glede marsičesa. Ker niso nobeni angeli, svojevrstni beli cigani so.
Nordija ni noben raj, nordija je v nekaterih pogledih slabša kot Balkan.
Seveda pa slovenski hlapci tega povečini ne vidijo. Gledajo tujca brezveze navzgor.
Ali pa naj se Evropska ustava še zategne, tudi s tem se strinjam in naj se nordijske hinavce tudi prišpona glede marsičesa. Ker niso nobeni angeli, svojevrstni beli cigani so.
Nordija ni noben raj, nordija je v nekaterih pogledih slabša kot Balkan.
Seveda pa slovenski hlapci tega povečini ne vidijo. Gledajo tujca brezveze navzgor.

Phil ::
Jaz že ves čas mislim, da sta glavna krivca Walter in Jurček, ki sta nategnila Patrio, da lahko zrihtata biznis.
Zanimiva in IMO povsem verjetna teorija.

kako je lahko finska policija posegla v naš predvolilni boj, če pa so depeše na naš Interpol prispele več kot eno leto pred volitvami?
Torej je preiskava tam potekala že več kot eno leto pred našimi volitvami...
Kaj bi morali za čas volitev prenehati s preiskavo? Mediji so pa seveda vse skupaj napihnili takrat, ko je bilo za to največ interesa - med volitvami.
Torej je preiskava tam potekala že več kot eno leto pred našimi volitvami...
Kaj bi morali za čas volitev prenehati s preiskavo? Mediji so pa seveda vse skupaj napihnili takrat, ko je bilo za to največ interesa - med volitvami.
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014

Eno leto pred volitvami depeše...ultrabrzi fimski milicajci eno leto hodijo...in potem imamo premier kandidata na stanici milicije, med volitvami za 'sum korupcije'. Ker JJ ni ravno bedak in ima veze v bundenachrichten radio dienst in glas ljubljana, je depeša 'vgreznila', ker so vsi vedeli, kam cilja. In so poslali še par njih vsem državljanom skoraj:) No in rezervno novinarsko orodje, se sproži odmah:) Laurus Finhston je za 2345EUR napisal članek, ki je razkrinkal našega JJ popolnoma. Plešast je. Lahko bi bil tudi bogat, če bi hotel...in ja, spozna se na orožje...a mu je prioriteta nora:
....rad bi povedel, kolikor toliko pošteno RS, mimo banana stadta, do uspešne države. In bi dobil eno veliko kolajno in bi bil srečen. To je posle partizana skoraj nemogoče ne??? E pa ni! Idealistov je še veliko. Nekaterim se tudi kak miljonček zalepi, a večini ne. Dovolj je spoštovanje navadnih zadovoljnih ljudi, ki jim lahko mirno pogledaš v oči!
....rad bi povedel, kolikor toliko pošteno RS, mimo banana stadta, do uspešne države. In bi dobil eno veliko kolajno in bi bil srečen. To je posle partizana skoraj nemogoče ne??? E pa ni! Idealistov je še veliko. Nekaterim se tudi kak miljonček zalepi, a večini ne. Dovolj je spoštovanje navadnih zadovoljnih ljudi, ki jim lahko mirno pogledaš v oči!

Lahko poskusiš pisati vsaj približno razumljivo in povezano?
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014

....Ni Finska policija posegla v naš predvolilni boj. Oni opravljajo dolgo in rutinsko preiskavo. Posegli so Finski mediji, naši mediji. Naša policija je izpadla neučinkovita in deloma osumljena tudi korupcije...a vse skupaj se bo končalo z obtožnico, ki ne bo bremenila JJ. Pomeni, da po preverjajnju res dober Finski ali naš policist, ni bi mogel resno osumiti JJ! In pojavi se vprašanje kako lahko tak mednarodni plot, nekdo, ki deluje na bazi ugleda, lahko sploh prepreči. Očitno ga niti ne more.
In če po enem letu preiskave niso mogli ugotoviti, da JJ pač pri tem poslu ni pokasiral, to nekaj pomeni. Menim, da so naši kriminalisti sume vzeli na znanje. Da so odgovorili, da gre verjetno za nek hoax, in naj finci preverijo, če ni denar slučajno končal ves v žepih fincev. In so ti rekli, da ne. In potem...se preiskava nadaljuje na naših tleh. JJ je jezen, ker je videl kaj se dogaja in je to podlo, a ne more storiti nič. Ugled se mu načenja in blati, ne glede na to, da mu niso niti enkrat dokazali, da je v svojem interesu trgoval z orožjem, organiziral državni udar, bil koruptiven, diktatorski, ali kakorkoli nedemokratičen. Očitno se ne uspe dovolj 'sproščeno' braniti:) Vedno krivdo zvali na vrtnega palčka in s tem priliva ogenj na zarote zoper sebe, ki pa jih krmari nekdo drug. Neka sila, ki ji je prej boter kak Soros. In obenem dobiva ugled pri hard leftyhaterjih, ki pa mu ne morejo biti ravno zanesljiv patner:) No res pa je, da MK ni ravno pripadnik Janševe opcije. To pa drži. A toliko odlično organiziranih plotov po moje ni sposoben!
In če po enem letu preiskave niso mogli ugotoviti, da JJ pač pri tem poslu ni pokasiral, to nekaj pomeni. Menim, da so naši kriminalisti sume vzeli na znanje. Da so odgovorili, da gre verjetno za nek hoax, in naj finci preverijo, če ni denar slučajno končal ves v žepih fincev. In so ti rekli, da ne. In potem...se preiskava nadaljuje na naših tleh. JJ je jezen, ker je videl kaj se dogaja in je to podlo, a ne more storiti nič. Ugled se mu načenja in blati, ne glede na to, da mu niso niti enkrat dokazali, da je v svojem interesu trgoval z orožjem, organiziral državni udar, bil koruptiven, diktatorski, ali kakorkoli nedemokratičen. Očitno se ne uspe dovolj 'sproščeno' braniti:) Vedno krivdo zvali na vrtnega palčka in s tem priliva ogenj na zarote zoper sebe, ki pa jih krmari nekdo drug. Neka sila, ki ji je prej boter kak Soros. In obenem dobiva ugled pri hard leftyhaterjih, ki pa mu ne morejo biti ravno zanesljiv patner:) No res pa je, da MK ni ravno pripadnik Janševe opcije. To pa drži. A toliko odlično organiziranih plotov po moje ni sposoben!

Jaz že ves čas mislim, da sta glavna krivca Walter in Jurček, ki sta nategnila Patrio, da lahko zrihtata biznis. Jurček se je širokoustil, da pozna vse prave faktorje in da ni problem, se bo zmenil z JJ, samo malce maziva potrebuje, Finci so mu pa nasedli. Jurček je bil seveda prepričan, da ne bo nihče nikoli preverjal, a je res koga podmazal.
Hmm, ti bi nekomu zaupal milijon ali kolk denarja kar tako, ker bi se malo poširokoustil?
sudo poweroff