Forum » Loža » Patria naj bi podkupila premiera Janšo
Patria naj bi podkupila premiera Janšo
Temo vidijo: vsi

djordjevic ::
2,7%, po dvigu trošarin na alkohol in tobake. Ne bi bil povišan primanjkljaj sicer nič novega. Že lani ga je izkazalo lepo število držav evro-območja, letos jih bo še več. Ne pravim, da je to dobro ali prav, ampak če že strašimo s podatki, strašimo, kot se spodobi.
No grave is deep enough to keep us in chains.

Karaya 52 ::
Se bom raje držal standardov, ki jih je uporabljal bivši finančni minister:
Gasparijevi kuhinji ne zaupam.
Ob upoštevanju vseh štirih blagajn javnega sektorja naj bi javnofinančni primanjkljaj dosegel 3,4 odstotka BDP-ja oz. po metodologiji ESA, po kateri se presoja izpolnjevanje maastrichtskih kriterijev, med 3,5 in štirimi odstotki BDP-ja, je razložila Kamnarjeva.
Gasparijevi kuhinji ne zaupam.

djordjevic ::
Aha, tole pa je novo. Ko sem nazadnje prebiral zadevo, je pisalo samo 2,7%, brez spodnjega dodatka.
No grave is deep enough to keep us in chains.

poweroff ::
V Dnevniku, kjer so pred volitvami z Rokom Praprotnikom vodili medijsko operacijo Patria in so vehementno trdili, da obstaja kopica dokazov, da je Janša prejel podkupnino, so danes napisali tole:
A lahko navedeš (polinkaš) tri članke, kjer so novinarji Dnevnika to vehementno trdili?
Hvala.
sudo poweroff

d0rK ::
Evo, marca smo. Spet ze usi pozabl? Kje je zdej un finski novinar s svojim dokazom? Me zanima tista crka J.

mtosev ::
Evo, marca smo. Spet ze usi pozabl? Kje je zdej un finski novinar s svojim dokazom? Me zanima tista crka J.
crka J je verjetno "Jure". :)
drugace malo verjetno. osebno mislim da ni denar prislo do Janse.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Utk ::
Evo evo, samo što nije.

Tomi ::
Kdor se igra z ognjem, se lahko pač opeče.
Bi pa rad tudi sam videl dokaz, da je Janša res dobil tisti denar. Ker osebno sem prepričan, da ga je.
Bi pa rad tudi sam videl dokaz, da je Janša res dobil tisti denar. Ker osebno sem prepričan, da ga je.
metrodusa.blogspot.com

Cveto ::
Glede na to da so tako finski preiskovalci kot Rok Praprotnik potrdili da ni nobenih dokazov za podkupovanje, ne vem kako lahko še vedno verjamete tem pravljicam. Vse kar imajo je papir na katerem piše koga bi MORALI podkupiti. To je tako kot če bi bil recimo ti lokalni uradniček, jest pa bi svojemu kolegu pisal da bi moral podkupiti tebe če recimo hotel gradbeno dovoljenje. To pomeni da bil po tvoji logiki ti kriv brez da bi karkoli vedel o vsem skupaj.

luli ::
Mene pa bolj zanima kakšne vsote bodo plačali toženi! Prav zanimivo bo videti Praprotnika, ki bo čez nekaj mesecev na Dnevnik.TV kot šolarček bral opravičilo Janši.

Praprotnik bo verjetno tožen zato, ker je poročal o zadevi - o obtožbah proti Janši. Ne da bi ga obtoževal, pač pa da je pisal o tem, da ga drugi obtožujejo.
Očitno smo suspendirali svobodo govora.
Očitno smo suspendirali svobodo govora.
sudo poweroff

Praprotnik je pisal da iz "preverjenih virov" ve, da je oseba "J" Janez Janša, da je dobil podkupnino itd...
Če tega ne bo mogel dokazati je to obrekovanje in blatenje dobrega imena.
Če tega ne bo mogel dokazati je to obrekovanje in blatenje dobrega imena.

borchi ::
> Praprotnik je pisal da iz "preverjenih virov" ve, da je oseba "J" Janez Janša, da je dobil podkupnino itd...
o rly?
o rly?
l'jga

ugan, iz preverjenih virov dobro obveščeni Cveto, čigav je naslednji komentar:
trikrat ugibaj!
O zadevi Patria vem veliko, ampak trditi, da je Janez Janša v tem poslu prejel podkupnino, si ne bi upal. Za takšno trditev nisem videl niti indica, kaj šele dokaz. Niti posrednega ne. Upam pa si trditi nekaj drugega. Pri milijonskih bančnih transakcijah med Patrio, dunajskim podjetnikom Riedlom in Walterjem Wolfom je nekaj zelo sumljivega. Nekaj, kar zahteva temeljito preiskavo.
trikrat ugibaj!
l'jga

Rok Praprotnik, Dnevnik, 2.9.2008:
Na spisku prejemnikov podkupnine je poleg Dragana Bavčarja in številnih uslužbencev obrambnega ministrstva tudi ime slovenskega predsednika vlade Janeza Janše

Priznam, res je, Rok Praprotnik ni nikoli direktno napisal da je Janez Janša dobil podkupino. Vedno je namreč povzemal tuje kolege, ki pa jih slovenksi zakon težje doseže. Se pa zna izkazati za problematično to, od kje je finski novinar dobil idejo da je "J" Janez Janša. Med njegovimi viri v Sloveniji pa je poleg Cvikla, Kosa in tipa iz ST tudi Rok Praprotnik.
Kakorkoli že, to da je po volitvah zadeva čisto utihnila, tudi pove svoje, še posebej o RP.
Kakorkoli že, to da je po volitvah zadeva čisto utihnila, tudi pove svoje, še posebej o RP.

Karaya 52 ::
Novinarska licenca ne predvideva nikakršne imunitete pred zakonom. Če laže, naj za to tudi odgovarja.

cveto piše dokazljive neresnice o praprotniku, praprotnik pa o nedokazanih (da so nedokazane sam EKSPLICITNO pove) poročanjih drugih virov.
sreča, da cveto piše skrit za nickom in na bolj anonimnem mediju...
sreča, da cveto piše skrit za nickom in na bolj anonimnem mediju...
l'jga

Rok Praprotnik, Dnevnik, 2.9.2008:
Na spisku prejemnikov podkupnine je poleg Dragana Bavčarja in številnih uslužbencev obrambnega ministrstva tudi ime slovenskega predsednika vlade Janeza Janše
Ja, Praprotnik je napisal, da je na spisku prejemnikov... tudi ime. Samo to - na spisku. Ni napisal, da je prejemnik podkupnine Janša.
In kot je gor citiral Borchi, je Praprotnik izrecno rekel, da ne verjame, da je Janša prejel podkupnino.
Je Praprotnik pisal zvito in hodil po robu?
Morda. Ampak čez pa ni stopil.
sudo poweroff

Matthai : Nisem siguren in ne da se mi iskat! Ampak nisi ti pred časom napisal, da je prav, da J.J toži te osebe? Kao, da bo resnica prišla na dan?

Praprotnika ne toži. Toži pa finsko TV in novinarja, pri nas pa Miheljaka zaradi neke kolumne in Ziherla zaradi ene izjave.
Sem pa mnenja, da bo tožbo proti finski TV dobil. Ni 100%, je pa zelo verjetno.
Sem pa mnenja, da bo tožbo proti finski TV dobil. Ni 100%, je pa zelo verjetno.
sudo poweroff

ivanuscha ::
Finske pi*** umikajo obtožbe proti Janši. Upam, da jih bo Janša tko stožil da bodo kri scal. Zdej pravjo, da nikol niso namignil da naj bi Janša prejel podkupnino! Lažnivci eni, na grmado z njimi! Se vidi da je bil scenarij v Slo. narejen...

jype ::
Live> Lažnivci eni, na grmado z njimi!
In takoj v naslednji povedi...
Live> Se vidi da je bil scenarij v Slo. narejen...
Haha.
No, Janez se očitno še ne umika iz politike: http://dnevnik.si/novice/slovenija/1042...
In takoj v naslednji povedi...
Live> Se vidi da je bil scenarij v Slo. narejen...
Haha.
No, Janez se očitno še ne umika iz politike: http://dnevnik.si/novice/slovenija/1042...

Sej pravim, vsi so lažnivci - Finci in naši levaki ki so Fince šuntali... da si pa tok butast, da objaviš hude obtožbe brez dokazov... moraš bit pa butast kot finski novinar in naiven kot povprečen slovenc, da temu verjameš.

Ja, ti si tut brez dokazov obtožil.
Jaz sicer verjamem, da je _verjetno_, da so politično mino podstavili pri nas, ampak dokazov za to nimam in posledično ne pravim, da je res.
Jaz sicer verjamem, da je _verjetno_, da so politično mino podstavili pri nas, ampak dokazov za to nimam in posledično ne pravim, da je res.

Kaj ma sploh veze kaj pravim jaz in kaj praviš ti? Najino mnenje nima nobene teže. Če pa si kolikor toliko kredibilen novinar, pa ne moreš iti v neko državo, kjer ti ene par ljudi nekaj "nakvasa", mogoče še celo navrže par sumljivih dokumentov, ti pa kar pompozno narediš oddajo, v kateri obtožiš premierja neke države! Sej ni res, pa je! Prej bi verjel, da so naši oblasti željni levaki mastno plačali novinarja, da je nardil tako oddajo za diskreditacijo Janše... pa en teden pred volitvami, lepo te prosim. Sicer parazplet še ni končan, pa kmalu zgleda tudi še ne bo, mudi se jim itak ne več.

Live> Če pa si kolikor toliko kredibilen novinar, pa ne moreš iti v neko državo, kjer ti ene par ljudi nekaj "nakvasa", mogoče še celo navrže par sumljivih dokumentov, ti pa kar pompozno narediš oddajo, v kateri obtožiš premierja neke države!
Janša ga lahko toži enako, kot bi lahko mene in tebe, če bi kaj takega govorila javno.
Janša ga lahko toži enako, kot bi lahko mene in tebe, če bi kaj takega govorila javno.

Saj ravno v tem je point, jst nebi govoril nekaj brez dobrih dokazov. Še toliko manj če si novinar in celo narediš oddajo brez dokazov. Se mu je zgleda že zelo splačalo reskirat.

Brane2 ::
Zelo poučno, vsaj kar se tiče "moralnega stanja Finske družbe", ki da je tako zelo visoko nad našim, da se komot delajo osla iz našega premierja.
In ko jih povprašaš za dokaze, ti haldno odvrnejo da se džentlmenom verjame na besedo, sicer pa da dokazi sledijo.
Ne pravim, da je Janša nujno nedolžen, ampak tole je farsa.
Pričakoval sem, da bo primer pač vsaj nekoliko erodiral, ker ne bi uspeli dokazati vsega, vsekakor pa ne, da po vsem tistem od cele zadeve ni ostalo _nič_ .
In ko jih povprašaš za dokaze, ti haldno odvrnejo da se džentlmenom verjame na besedo, sicer pa da dokazi sledijo.
Ne pravim, da je Janša nujno nedolžen, ampak tole je farsa.
Pričakoval sem, da bo primer pač vsaj nekoliko erodiral, ker ne bi uspeli dokazati vsega, vsekakor pa ne, da po vsem tistem od cele zadeve ni ostalo _nič_ .
On the journey of life, I chose the psycho path.

Keyser Soze ::
Kaj ma sploh veze kaj pravim jaz in kaj praviš ti? Najino mnenje nima nobene teže...
Ekola, tole je pa poglavitni problem na tem forumu. Da vsi smatrajo kako so njihove besede brez teže, obenem pa tulijo, da jih nihče ne posluša.
VAŠE in moje besede imajo precej veliko težo. In bi bil cajt, da folk dojame, da ni vseeno kaj kvasijo tule gor (ali kjer koli drugje), ker ima zadeva lahko konkretne pravne posledice. Vključno z nekaterimi bolj znanimi osebki tule gor.
OM, F, G!

USS Liberty ::
>>>>>>Prej bi verjel, da so naši oblasti željni levaki mastno plačali novinarja, da je nardil tako oddajo za diskreditacijo Janše...
Mislim, da naši levaki niso plačalli temu Fincu. Novinarji so pač levičarji in finski novinarji niso nič drugačni od vseh ostalih novinarjev. Ta Finec je pač bil poučen od Praprotnika in Zgage, da pri nas obstaja en grdi, zlobni, desni, fašistični premier, ki bi se ga lahko torpediralo preko Finske in Finec je seveda, kot se za levo usmerjenega novinarja spodobi, z veseljem priskočil na pomoč.
Mislim, da naši levaki niso plačalli temu Fincu. Novinarji so pač levičarji in finski novinarji niso nič drugačni od vseh ostalih novinarjev. Ta Finec je pač bil poučen od Praprotnika in Zgage, da pri nas obstaja en grdi, zlobni, desni, fašistični premier, ki bi se ga lahko torpediralo preko Finske in Finec je seveda, kot se za levo usmerjenega novinarja spodobi, z veseljem priskočil na pomoč.
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

Vajenc ::
Ja, a ni finska mejila na Sovjetsko zvezo? Evo komunistične zarote!Sam sem anti "Kučan zarotnik", ampak tale stavek ni iz trte zvit ;p
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen
Woody Allen

V bistvu je hudo zvit iz trte. Finci so bili s strani Sovjetske zveze okupirani in kasneje kot del Zahoda na strateški poziciji naprav SZ tudi precej zagreti antikomunisti.
sudo poweroff

Woody Allen
Woody Allen
Zgodovina sprememb…
- zavarovalo slike: WarpedGone ()

BluPhenix ::
Saj ravno v tem je point, jst nebi govoril nekaj brez dobrih dokazov.
malo prej:
Se vidi da je bil scenarij v Slo. narejen......... ;Sej pravim, vsi so lažnivci - Finci in naši levaki ki so Fince šuntali...
Sej govori samo zase, ne?
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

Mati ::
Kaj zdaj, a so finci podkupovali Janšo ali so si komunistzi vse skupaj izmislili in priredili eno spletko, ki se je Stalin nebi sramoval?

Nič od tega! Sedaj imamo 3jo pot, ki vodi naravnost na proteste in predčasne volitve. Se vidimo!

Mogoče pa je bila Sofija ljubica kakega Ruskega generala ;p
Woody Allen
Woody Allen

Thomas ::
Finci so bili s strani Sovjetske zveze okupirani in kasneje kot del Zahoda na strateški poziciji naprav SZ tudi precej zagreti antikomunisti.
Sploh ne! Finska je bila finlandizirana. Spravljena pod sovjetski vpliv z dopuščenim večstrankarstvom.
Zaradi zgodovinske točnosti voljo. Link še iz preklete Wikipedie ...
Finlandization @ Wikipedia
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi