» »

Patria naj bi podkupila premiera Janšo

Patria naj bi podkupila premiera Janšo

Temo vidijo: vsi
««
13 / 139
»»

koyotee ::

Tut če je blo mišljeno sarkastično, post še vedno ne opravičuje objave.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

poweroff ::

Seveda je bilo mišljeno sarkastično.

Hotel sem pa tudi ponazoriti kakšne "razlage" bomo kmalu slišali tule od nekaterih zagovornikov Svetilnika in njegovih Žarnic, hihi.
sudo poweroff

Sc0ut ::

klikni

Ma nemreš verjet, stara oprema.
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Sc0ut ()

Utk ::

Ti Finci so še večji balkanci kot mi. Če njihovi državi, vojski in vojaški državni firmi ne moreš verjet, pa boš njihovim novinarjem. No, kakor kdo.

djordjevic ::

Kolikor vem, vojska in obrambno ministrstvo trdita enako, to je, da so odmontirali vojaško opremo, nato pa so jo vrnili dejansko lažnivemu členu v vsej zgodbi, Patrii, ki je namontirala rabljeno opremo na nove oklepnike za Slovenijo. Ampak glavno, da so zdaj Finci balkanci. Roflmao.
No grave is deep enough to keep us in chains.

Ja kako niso balkanci, če rabljeno robo prodajajo kot novo, seveda balkancem. Si predstavljaš, da bi SCT razmontiral en most, pa ga prodal Turkom, mi ga itak ne rabimo, bi ga pa vseeno dobili novega čez 3 mesce. Če ima nekdo 3,000 evrov plače ni zato nič manjši balkanec, sori.

d0rK ::

Torej bodo uveljavljali kaksne penale al bomo spet rep med noge stisnili?

BUM! Zagrozis s kaksno tozbo ce ne odbijejo tretjino cene.

Narobe si me razumel. Če je kdo balkanec, so to v vsej zgodbi dejansko kljukci pri patrii. Še dodatno me je v to prepričalo pojasnjevanje nekega tipa iz patrie, da je oborožitev valjda nova in da njihovo ter naše ministrstvo pač govorijo kar nekaj tjavdan. Patrijevci so definitivno balkanci, ja. Tu se strinjava sto posto. :)

Zheegec ::

Odgovoren za naročilo Patrij (Bavčar se piše semizdi) je zatrjeval, da so Patrije spravne (menda celo pritiskal na komisijo, da naj jih vseeno prevzame), komisija za prevzem pa je trdila obratno.
Ni vse tako zelo enostransko :):)
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

mtosev ::

klikni

Ma nemreš verjet, stara oprema.

za nas je tud rabljeno dobro.:D
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Ni vse tako zelo enostransko :):)
Valjda, da ne. S Crnim sma tolkla samo po Fincih. Do 'naših' balkancev še nisva prilezla. :))

Meni je tist Bavčar ZELO sumljiv. Drugač pa veselo pričakujem Janševo aretacijo. Ali pa vsaj Karlovo. Če nič od tega, pa Kosovo, ali pa katerega novinarja.

finskega al slovenskega novinarja?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mtosev ()

Vse, ki imajo dokumente, pa jih ne bojo izročili, da bi lahko aretirali Janšo. Finec pravi, da jih ima, torej, ali treba zapret Janšo, ali njega, ker ne da teh papirjev, druge možnosti ni. Če je kak slovenski novinar govoril kaj podobnega, velja za njega enako. Če nima papirjev, ali so pa ponarjeni, bo pa sploh veselo.

Zheegec ::

CrniE - sicer vem, da je to najbrž brezveze, ampak v demokratičnem svetu se novinarjev sploh ne zapira zaradi poročanja, razen ko se striktno dokaže, da so se neposredno zlagali. Tudi, če Janša ni prejel podkupnine (osebno mislim, da je ni, ali pa da je bila zadeva tako dobro prekrita, da ne moreš ugotoviti - denar nakazan posredniku, ki ga dvigne in prinese v gotovini), novinar ni kazensko odgovoren, če ima dokumente Patrije, ki so imeli Janšo na seznamu za podkupiti (tudi če tega niso dokazljivo izpolnili).

Tudi ljudi, ki preiskujejo nepravilnosti se v demokratičnih državah ne zapira (razen v Janša-landu), razen če se lahko dokaže neposredno zavajanje/laganje/ponaredbe pri preiskavi.

[edit] CrniE - če bi spremljal zadevo, dokumente je novinar dobil na Patriji, so jih pa policiji zasegli, saj je ravno ta novinar bil tisti, ki je delno pomagal pri razkritju korupcije Patrije v Egiptu. Ima pa novinar vso pravico, da prikriva svoje vire. Bodo pa vsi dokumenti postali javni na začetku sojenja. V Sloveniji pa seveda še preiskava ne poteka, zaradi tega pa nikogar ne bi zaprl?
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Zheegec ()

durrenmatt ::

beda je, da bo treba čakat do pomladi, ko se začne proces. Šele potem bodo položili karte na mizo. Do takrat pa se lahko vsak norca dela iz javnosti.

najboljse da zaprejo vse upletene. mogoce pridejo hitro do resnice.:D

kolk vem ma Jansa imuniteto ne?

Alien, ja, če ima dokumente itd, potem ga sigurno ne bojo zaprli. Če jih bojo uporabili na sojenju, tolk boljše. Ampak potem je stvar jasna. Janša gre sedet. Če ne bo šel sedet, potem ta novinar zdaj laže kot pes teče. In bi blo prav, da malo razloži, na čem je bil ko je takšne ven metal, ali kdo ga je nategnu. Če enostavno laže, potem si drugega kot mastne kazni ne zasluži. Meni je vseeno, ampak mislim, da je jasno, da ali ima prav in bo Janša sedel, ali pa laže in bi moral on sedet. Ker to so kar resne stvari. Najbolj verjetno pa je, da ne bo nič od tega. Čeprav je Finska tako strašno demokratična. Slovenija pa sploh.
Janša nima nobene imunitete.

SmeskoSnezak ::

CrniE in tud vsi ostali...

Intervju: "J" je dramatičen element Zanima me, če v ameriki vse dokumentarce (makerje, novinarje, itd.) o raznih zarotah ala "what really hapened on 9/11" , in ostale, toži država oz. kdorkoli od politikov.

Dajte malo vun pokukat iz svoje "ute" pa pogledat okol po svetu ;)
@ Pusti soncu v srce... @

Double_J ::

Jah to bodo morali kakorkoli ustaviti, ker je on sedaj eden glavnih kandidatov za sekretarja NATA.

luli ::

Toži naj ga in ga sleče do gat! Potem pa zaradi mene lahko ta "novinar" nadaljuje kariero na Mladini, kjer mu bodo honorar izplačevali na roko.

Ne vem, zakaj naenkrat vsi dvomite v njegove dokaze?

Predlagam, da se vse vpletene v afero Patria naloži v "nove" Patrije in jih odpelje na "safari" v Afganistan.

Če so vozila OK, bodo preživeli, če pa ne... >:D
sudo poweroff

Pujcek ::

Mam en tak obcutek da bo finski "dokaz" o vpletenosti janse oziroma podkupnini njemu na tipkalni stroj napisan a4 list papirja z necitljivim podpisom in stempiljko iz krompirja h ga je kaksen slovencek napisal v predvolilnem obdobju...
To da je s skandinavci poslovat kriz pa vprasite koga ki je imel z njimi opravka. Za njih je vse kar je juzno od nemcije nerazvita vzhodna evropa in tako z nami tudi ravnajo. In nerabljena stiri leta stara oprema pac ni nova, ampak za slovenijo bo dobra. Tle itak drugac se na konjih jahamo v sluzbo. Ali kot je rekel finski novinar (gledal vceraj na studio city) je mislil da je v sloveniji podkupovanje normalna stvar in ni pricakoval takega odziva. Ja, novinar pa tak, prva klasa...
:)

Zgodovina sprememb…

• polepsal: imagodei ()

connel ::

saj ne vem a bi se smejal al ne, sds je sedaj za ponovne volitve ker, no nadaljevanje tukaj :
http://www.siol.net/slovenija/novice/20...

jokajo, kaj pa 0:)
Rear DVD collector!
JTD power!

Recimo, da sem v Thomasovi koži, in mi gre bivši skorumpirani obrambni minister na *****, kakšne so šanse s tožbo? Ker so vedeli, da ne bodo mogli sestaviti enote s potrebno bojno močjo, kar je zahteval NATO, pa so vseeno naročili ta jajčka od patrij. Težko že gledam te naše politike, kako se nekaj preseravajo. Sploh pa sta mi faljeni, ministrici za notranje zadeve in ministrica za obrambo, brez kakršnihkoli izkušenj. Correct me if i'm wrong.
Rear DVD collector!
JTD power!

borchi ::

> Sploh pa sta mi faljeni, ministrici za notranje zadeve in ministrica za obrambo, brez kakršnihkoli izkušenj. Correct me if i'm wrong.

v parih tednih je (obrambna ministrica) ugotovila česar vsaj ducat ljudi z neizmernimi izkušnjami (z erjavcem vred) niso ugotovil v 3 letih...

(no, tolažimo se lahko s tem, da bo teh ducat ljudi govorilo, da so njene ugotovitve napačne)
l'jga

Seveda jim je v interesu, da preiščejo možne napake prejšnje koalicije, in jo prikažejo v slabi luči. Zanima me samo, če bosta sposobni voditi svoje položaje? Mogoče kdo ve, kakšno izobrazbo imata?
Rear DVD collector!
JTD power!

Kresalova je menda pravnica, Jelušičeva pa obramboslovka. Jima tega lih ne štejem v minus.

Jelušičeva je obramboslovka, ima pa opravljeno tudi praktično šolanje za častnike. Teoretično zelo dobro podkovana, praktično pa tudi nese marsikaterega "dedca".

Kresalova je pa odvetnica. Z odlično pravno izobrazbo.

Kako se bosta obnesli v politiki je pa drugo...
sudo poweroff

Daedalus ::

Mogoče kdo ve, kakšno izobrazbo imata?

A ne bi blo lepo, če bi se pozanimal prej, ko se takole vstreliš v nogo?

Jelušičeva predava na obramboslovju, ima tudi vojaški čin. Težko bi našel koga bolj teoretično podkovanega za tole službo, je pa res, da praktično se mora še dokazat v politiki. Znana so tud njena na trenutke precej kritična stališča do dela MO. Preko faksa je za njih itak že prej opravljala razne rziskave, tak da delo tam pozna.
IMO je Kresalova bolj enigma - Policija je pač zelo specifično področje, ona pa s tem po moji vednosti nima lih nekih (teoretičnih ali praktičnih) izkušenj.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Ministerstvo je politična funkcija in smer izobrazbe nima nobene veze. Dobro, vredu je, če je minister za finance ekonomist, za obrambo, notranje zadeve, zdravstvo itd., se je pa še zmeraj izkazalo, da več je nekdo imel izkušenj s tem, bolj ga je sral. Končno je Erjavec, če se ne motim, edini obrambni minister, ki je zdržal 4 leta. Pa na začetku res ni imel pojma. Na koncu tudi ne verjetno dost več, ampak po moje je stvari kar dobro shendlal. Celo to s patrio je kar dobro vodu, in če ga ne zaprejo, mu bo težko kaj očitat. Čeprav ga niti slučajno nimam preveč rad.

Heh, a zato, ker je dobro delal ne daje izjav za javnost v zvezi s Patrio? Ne ga srat no.

Erjavec in Gutman molčita

Minister Karl Erjavec, ki je zdaj minister za okolje, na vprašanja, ki se nanašajo na delo, ko je bil še obrambni minister, ne bo odgovarjal, razen če bo prejel tožbo, ki se bo nanašala neposredno nanj. Izjav ne daje niti načelnik generalštaba Albin Gutman, ki je z Erjavcem neposredno sodeloval pri oklepniškem poslu.

Link

Meni se vedno bolj zdi, da bo nekdo pri tej aferi grdo najebal.
[J.P.Sartre]

Ja jaz tudi upam, da bo. Ker drugač bo večina cajtngov propadla.
Ammpak zakaj bi odgovarjal na vprašanja, če so ga zamenjali? On je hotel bit minister še naprej, pol bi že moral odgovarjat, pa so ga dali tam v kot. Jaz tudi ne bi na njegovem mestu več nič rekel v tem primeru. Naj tisti rešujejo problem, ki so za to postavljeni in plačani, po novem, če znajo to bolje od njega.

Heh, zdaj bo enim morebiti bolj jasno, zakaj je Kahel tako zagreto silil nazaj na obrambo (pometimo pod preprogo press). Zanima me samo, kako je mislil ta briljantno izpeljan nakup še v bodoče prikrivat. Ker prišlo bi ven, to je jasno. Slej ko prej. Najkasneje, ko bi nam začel Nato postavljati neprijetna vprašanja.

Še vedno me zanima, kako je s tožbo, ker nočem, da tako tratijo moj denar.
Rear DVD collector!
JTD power!

Ammpak zakaj bi odgovarjal na vprašanja, če so ga zamenjali?

Heh, zato, ker je dolžan par stvari pojasnit? Kot recimo, zakaj je gobezdal eno, če je pa resnica očitno precej drugačna? Kako komentira izjave Jalušičeve, recimo? Mislim, to pomeni neposredno obtožbo, da je lagal. Če je tiho in pravi, da bo samo pred sodiščem še kaj povedal, pol zgleda res nekaj ne vela. Če bi, bi lahko mirne volje ponovil svoje izjave, ki jih je talal še kaka dva mesca nazaj, brez problemov.

En teorija - patrija mutenje press je veselo slonela na pričakovanju, da bo veliki J še štiri leta na oblasti in da bojo že nekak. Pa so se rahlo zaj...
[J.P.Sartre]

podbevna ::

Malo OT...

Zadnjič sem gledal film Commando. To je klasika preproste akcije iz leta 85 (Švarci kolje horde zlobnežev z vsakim strelom :)).

No smejal sem se, ker glavni zlobnež dela vojsko za državni udar v neki bana republiki pod krinko družbe Patria corp. Pere denar, najame skladišča in v njih zbira oklepnike.

Še dobro, da smo imeli volitve, drugače bi prej ali slej Švarci uletel...

Ziga Dolhar ::

Če je tiho in pravi, da bo samo pred sodiščem še kaj povedal, pol zgleda res nekaj ne vela.

Dasiravno ne najbolj politično modro, je v njegovem položaju morda res najpametneje, da "v javnosti" daje čim manj izjav. Right to remain silent (privilegij zoper samoobtožbo), pa to.
https://dolhar.si/

Mah, jaz bi povsem verjel, da je Karol še najbolj nedolžen tle. Naiven, a nedolžen.
sudo poweroff

AndrejS ::

Kriv je J.... tako vsaj pravijo komiki finci

J(az) že ne! :D
sudo poweroff

d0rK ::

Kaksne novice glede tega? Vsi ze pozabl? Kdaj bo un novinar predlozil njegove dokaze?

Nekam malo se govori o temu ceprav afera se ni razresena.

AndrejS ::

Da se malo govori je logično, saj so volitve že davno nimo....

jrtjtejtt ::

Ja menda naj bi se tam aprila, maja začel proces na finskem. Ali se bo ali ne je pa druga stvar. Takrat naj bi se tud dalo na plan, vse kar obstaja.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jrtjtejtt ()

world ::

to je pa eno brezprimerno bluzenje
G.Janšo ni nihče podkupil,to je bila predvolilna zarota!!!
kučan je to napovedal že pol leta pred volitvami,kar so delvaci janše tudi izbrskali v arhivu RTV-SLO
in sedaj je leva stran dobila
golobič je en k****
janša je car!!!

Sergio ::

:)

Moderatorji? :D
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

world ::

kaj naj bodo naredili moderatorji
jst sm samo svoje mnenje povedu
če je pa to prepovedano pa nevem
kolkr vem ni

USS Liberty ::

V Dnevniku, kjer so pred volitvami z Rokom Praprotnikom vodili medijsko operacijo Patria in so vehementno trdili, da obstaja kopica dokazov, da je Janša prejel podkupnino, so danes napisali tole:

Dokazov, da je bil kdo v Sloveniji, vključno z Janezom Janšo, podkupljen, za zdaj ni
Slovenija - četrtek, 22.01.2009
Tekst: Rok Praprotnik

Da je bila afera Patria politično-novinarski konstruk levice je sedaj že vsakomur jasno...

Očitno sedaj novinarji, ko ni več patria aktualna, delajo nov konstrukt...
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

Zgodovina sprememb…

Karaya 52 ::

Bolj kot konstruktov se trenutno bojim rebalansa proračuna ki predvideva 3,5% BDP primankljaja. Nikogar na forumu ne zanima davčna politika?
««
13 / 139
»»