» »

Wacom Bamboo in ostale

Wacom Bamboo in ostale

Ulixes ::

Pozdravljeni,
razmišljam o nakupu grafične tablice in me zanima če kdo ve, zakaj so Wacom Bamboo graf. tablice toliko dražje od npr. Trust. So Wacom res toliko boljše ali dvignejo ceno aplikacije, ki so priložene tablicam(ArtRage2, Adobe Photoshop Elements)? In ali se mogoče bolj splača tablico kupiti v Ameriki, saj npr. Wacom Bamboo stane tam isto količino dolarjev, kot je pri nas količina €-veliko ceneje:)?
HVALA

korelem ::

Da. Če se misliš ukvarjat z grafičnim oblikovanjem oz. digitalno umetnostjo, potem boš 100% posegel po Wacomovih tablicah, če pa misliš samo malo po Paint čačkat pa si prišparaj tistih par € in kupi Trust. Glede kupovanja iz Amerike boš drugje zvedel verjetno več, sicer je ceneje, ampak upoštevaj, da boš garancijo težko uveljavljal, v primeru, če gre kaj narobe... :)

Lp

kitewing ::

Ko boš prijel eno in drugo v roke ti bo takoj jasno zakaj je razlika v ceni. Kupil sem Genius tablico in mi je v enem tednu svinčnik razpadel. Wacom tablica je druga pesem.

kitewing ::

Za resnejšo uporabo priporočam: http://www.nakupi.net/izdelek_TABLICA-W...

Tablico imam namen uporabljati za retuširanje v Photoshopu, vendar nič resnega, bolj ljuiteljsko.
Hvala vam za hiter odgovor!

@Ulixes, ker predvidevam da ne rabiš programske opreme, ti priporočam tole od Wacoma: WACOM MTE-450 Si jo lastim in je nadvse priročna za photoshop in illustrator, ima pa tudi funkcijske tipke, ki jih najcenejši modeli nimajo... Cena je nizka, in je za začetnike dela z gr. tablicami prav primerna, če pa se boš kasneje odločil za kake profi verzije (Intuos ali Cintiq), pa bo to kar primerna vaja...;)

A nima WACOM MTE-450 majhne risalne površine? Je to moteče ali se hitro privadiš? In kakšen del zaslona predstavlja tablica; celoten zaslon ali samo del njega(kolikor je ločljivost te tablice)? Ali se to kaj spreminja z zumiranjem?
Glede na to, da bo tablica namenjena sprostitvi in igračkanju:), ne verjamem, da bom pozneje kupil še kakšno drugo, sploh pa ne dražjo tablico, tako da naj bi bil to moj prvi in zandji nakup(a lahko si še premislim:D). Vseeno hvala za nasvet. Ste mi vsi zelo pomagali.

Tomson ::

Tudi sam se odločam za nakup prve tablice in razmišljam prav o nakupu MTE-450 ... Površina je res majhna, a po moje za neprofesionalca vseeno dovolj ? ...
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

Highlag ::

Imam Wacomov Volito ki ima površino cca A5. Kolikor sam to uporabljam bi me večja površina celo motila. Mislim, da bi bile poteze z svinčnikom neudobno velike, če bi moral svinčnik vleči čez večjo površino. Je pa za določene stvari tole super zadeva.
Never trust a computer you can't throw out a window

@Ulixes, Tomson,
površina tablice je vedno enaka velikosti zaslona, torej tudi če imaš tablico formata A5, boš rabil od ene strani monitorja do druge le en poteg na tablici, od roba do roba.
Na začetku se je pač treba navaditi tega, a že po nekaj urah si uigran in lahko začneš kaj bolj resnega počet...:D
Kakorkoli že, za začetek je MTE-450 več kot dovolj, če pa se človek navduši pa še vedno lahko preide na bolj profi verzije, teh 90€ v obliki tablice pa da naprej kot darilo...;)

OK. Sam še tu, pol pa nehm težit:)
Pri nekaterih karticah piše WIDE A6. Jaz pa nimam wide zaslona. A to pomeni, da bo ostalo nekaj površine na tablici neuporabne? In kakšna je sploh razlika med WIDE in ne-WIDE:),če sploh je, ali gre za isto stvar?

bluefish ::

zaradi samega dela je boljše, da vzameš tablico takega formata, kot je zaslon. Če se nadejaš nakupa wide monitorja v kratkem, potem vzemi wide model tablice.
V nastavitvah gonilnikov lahko izbiraš, ali ti površino monitorja raztegne čez tablico ali pa ti odreže nekaj prostora na sami tablici, da dobiš navaden format.

Zadevo sem kupil in sem zadovoljen. Aktivna površina na tablici se razporedi čez celoten zaslon, tako da ne ostane nerabljene površine na tablici. Sicer pa je mogoče nastaviti tudi drugače(npr. samo del ekrana). Na gumbe(na pisalu) se moram pa še malo privadit, ker nevede pritiskam nanje.

biokill ::

Odločil sem se, da si kupim grafično tablico, in sicer najverjetneje Wacom bamboo A5, ker imam wide screen zaslon...prej sem ciljal na kakšno rabljeno graphie 4..:D

Zdaj zasledil sem, da je prišla nova generacija bamboojev..

stara

stara

in nova...

in nova...

Razlika naj bi bila, da naj bi novejši zaznal tudi dotik z roko ampak naj to nebi motilo risnja, saj ima svinčnik prioriteto......Je pa dobro to, da jo lahko uporabljaš kot iphone za scrollanje povečevanje in podobno.....

Če bi vzel novo, bi vzel bamboo medium (a5) fun, ki mislim da je najboljša iz serije

Zdaj mene zanima, katero se bolj splača vzet, kaj predlagate

Naročil bi vrjetno iz anglije, kjer me pride novejša okoli 140 funtov in starejša 120..

L.P.

Lahko moderator premakne tudi v "kaj kupiti" , če bo tam kaj več nasvetov

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: biokill ()

JayKay ::

maš navoljo wacom pen, wacom touch in wacom touch and pen
to so seveda ta najmanjše - a5

Zgodovina sprememb…

• spremenil: JayKay ()

linke ki si postal so vsi A6 format.....to je 2x po dolžini prepognjen a4 list
Jaz gledam za a5 format (na pol prepognjen a4 format) in te so dražji, v sloveniji 200 EUR iz anglije kakih 150...

Zdaj kakor sem jaz gledal so bamboo pen in bamboo touch ter bamboo pen&touch (brez fun) vsi a6 format..... samo bamboo fun pen&touch je v dveh velikostih (a6 in a5)
vsaj po tej razpredelnici sledeč: http://www.wacom.eu/index2.asp?pid=294&...

Mene samo zanima, če se mi bolj splača kupit novega ali starega, razlike je 30 EUR.....ker velikokrat se izkaže novejši izdelek za kiks....

Zdaj sem opazil, da sem gledal cene exclude tax.....z ddvjem me pride okoli 160funtov kar je okoli 180EUR

JayKay ::

načeloma če nisi zelo zahteve si kupi tole. , sam jo mam pa mi zelo dobro služi

Zgodovina sprememb…

• spremenil: JayKay ()

alpha.alpha ::

jaz izbiram med wacom bamboo pen in bamboo fun pen & touch
kaj ima fun, kar pen nima??
in je med risanjem velika razlika, če je tablica a4 al a5?
se mi splača porabit tiste dodatne EUR?

WorlOcK ::

Jaz razmilsiam da bi si nabavil wacom intuos 4,rad bi uporabljal maya,adobe after effects,sketchbook pro,photoshop,...
In mislim da bi z njim zelo olaksal delo,se posebej ker nisem navajen risanja z misko :S
cena na spletu se giblje okoli 325 evrow za medium razlicico,zasledil sem da pri nekaterih slo. spletnih stranih ga za 420 prodajajo, :o

vem da je veliko tablic ki so tudi po cenejsi vrjanti,kot bamboo fun (100 evrow)S, M (204 evra)
sm z dejstvom da intuos 4 , 2,048 levels of pressure sensitivity in multiprogramable keys...

Sm js spet nism bogve kak dober v risanju,sm bi pa se poglobil v to smer,.wish me luck!! :P
q6600,EP45-DS3,HD3870 512MB,4GB RAM...

bluefish ::

Če nimaš nekih hudih izkušenj, potem ne bo veliko razlike z izbiro manjše in cenejše verzije.

WorlOcK ::

jah,velikih izkusenj lih nimam,mam un star zvezek v katerem sm naredil par skic in risb,sm se vedno bi kupil intuos 4,ker mislim da z njim
bi se hitr navadu na risanje.sej vem da je podlaga bl hrapavi plastiki podobna in da bi rabu kr precej casa da bi se navadu na stil risanje ,
sm pomoje je intuos the way to go,..
ce bi pa kupu kaksno pocen vrjanto tablice potem bi pomoje k bi se navadu na to tablico..bi rabu se dodatnih 300 evrow za drugo boljso tablico..
boljs da dam mal vec kesa zdej kot pol k morm dodajat za novo....??
q6600,EP45-DS3,HD3870 512MB,4GB RAM...

Maya87 ::

Pozdravljeni, mene zanima nasvet glede nakupa- wacom bamboo, MTE-450/024-B. Znanec mi jo ponuja za 20 eur (nerabljeno). Se mi jo splača kupit?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Grafična tablica (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
8732644 (12646) zhudang
»

Grafična tablica Wacom Bamboo

Oddelek: Strojna oprema
121394 (1151) bluefish
»