» »

FRiSK

FRiSK

frisky111 ::

FRiSK v znamenju druženja in mreženja

V Murski Soboti bo 11. in 12. septembra potekal že drugi Festival računalništva in sodobnih komunikacij. Festival posvečen druženje in povezovanje računalniških navdušencev, uspešnih podjetij in perspektivnih kadrov, kar ponazarja letošnje geslo Omreži me 3.0.

Festival računalništva in sodobnih komunikacij oziroma na kratko FRiSK je prvič potekal lani, ko je v dveh dneh festival obiskalo preko 2000 obiskovalcev. Letos pa bo prvi dan festivala bo po uradni otvoritvi sledilo FRiSK-ovo omizje na temo Vladanje 2.0. Zatem bo potekal Pomurski informacijski forum, na katerem bodo pomurska podjetja predstavila svoje lastne rešitve na področju informacijskih tehnologij. Na drugem FRiSK-ovem omizju pa bo govora o razvoju spletnih trgovin in varnosti spletnega nakupovanja. Prvi dan festivala se bo zaključil z vodenim ogledom muzeja računalništva in predstavitvijo navtičnega simulatorja.

Drugi dan festivala med drugim tudi o spletnih medijih in spletnih skupnostih

Drugi dan se bo pričel s predstavitvijo mladih uspešnih podjetij z naslovom "Startupi v informatiki." V predavanju Safe.si pa se bo opozarjalo na morebitne nevarnosti in posledice posredovanja osebnih podatkov na spletne strani socialnih omrežij kot so Facebook, Netlog in Myspace. Na FRiSK-ovem omizju bo govora o razvoju spletnih medijev in spletnih skupnosti. Pod vodstvom dr. Renata Lukača bo potekal "Linux install fest", kjer se bodo udeleženci naučili varno in udobno namestiti odprtokodni operacijski sistem. Sledilo bo predavanja o uporabi navigacijskih sistemov. Mladinski informativni in kulturni klub Murska Sobota pa bo predstavil film intermedijskega projekta Moje mesto - moj svet.

V igralni sobi zabava s Playstation 3, Nintendo Wii in simulatorjem vožnje z ladjo

Oba dva dneva bo ponovno odprt edinstevni muzej računalnistva in razširjena igralna soba z računalniki in konzolami Playstation 3 in Nintendo Wii. V sodelovanju s policijo in Fakulteto za pomorstvo in promet pa bodo lahko obiskovalci festivala preizkusili atraktiven simulator vožnje z ladjo. Izvedla se bosta tudi tekmovanje v vdiranju v sistem in tekmovanje v igranju računalniskih iger.

FRiSK bo povezal mlade perspektivne kadre in podjetja

Za mlade informatike, študente in dijake tehničnih smeri ter delodajalce pa pripravljena Borza kadrov, ki bo potekala prvi dan festivala, v četrtek, 11. septembra. Na spletni strain festivala lahko tako v oddelku “Borza kadrov” iskalci kot tudi ponudniki zaposlitve brezplačno vpišejo svoje kontaktne podatke in pogoje oziroma zahtevana znanja. Na samem festivalu se bodo potem prijavljena podjetja in prijavljeni iskalci dela zbrali v skupnem prostoru, kjer bodo predstavniki podjetja na kratko predstavili svojo dejavnost, način dela, potrebna znanja in z interesenti navezali prvi stik.

S prijavo na delavnice je potrebno pohiteti

Na voljo bodo tudi štiri zanimive delavnice. Prvi dan bo potekala delavnica Grafično oblikovanje v Adobovih orodjih, drugi dan pa Analiza vdora v sistem GNU Linux, Linux namestitvena delavnica in Sodobne spletne rešitve. Število mest na delavnice je omejenih, zato se glede na lanske izkušnje velja čim prej prijaviti na festivalski spletni strani.

Celoten program festivala: http://www.frisk.si/program.php
Lanske fotografije: http://www.flickr.com/photos/26619344@N...

Poldi112 ::

Je par zanimivih tem. Samo je daleč, tako da moram vprašati če boste snemali?
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

frisky111 ::

Pomembnejse dogodke na FRiSK-u si bo letos mogoce ogledati tudi v zivo preko spletne strani www.frisk.si. Te dni smo namrec zagotovili videokonferencno povezavo s strezniki ARNES, preko katerih bomo zagotavljali videokonferencni prenos. V kolikor si prenosa v zivo ne boste mogli ogledati, bodo posnetki po koncanem prenosu na voljo na omenjenem spletnem naslovu.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Kam na koncert? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Sedem umetnosti
215142257 (278) DamijanD
»

Metaldays 2014

Oddelek: Sedem umetnosti
132769 (2178) Free Bird
»

Rock in metal festivali po Sloveniji in tujini

Oddelek: Sedem umetnosti
193804 (3208) DOOM_er
»

FRiSK 2007

Oddelek: Novice / --Nerazporejeno--
62994 (2356) Kiri
»

Pipin odprti termin: Free Net LJ

Oddelek: Novice / Kiberpipa
93239 (2550) christooss

Več podobnih tem