» »

nalaganje xpjev

nalaganje xpjev

Neon87 ::

Zdravo!

Na nek starejši računalnik želim namestit winxp, 1.problem se pojavi, ko sem želel nadgradit win98 kar direkt v windowsih, mi napiše da nadgradnja ne bo na voljo, tako je možna sam nova namestitev.
Ko se računalnik znova zažene se pojavi bluescreen in pa neki z diskom da morda ni v redu priključen oz. da naj probam nardit chdsk...nič ne morem.

Potem sem probal namestit tako da sem bootal s cdja in ko pride vse čez(ko se naložijo driverji..in vse kar je potrebno za namestitev) pride do tam ko dam f8 ali pa r(repair), karkoli ko dam mi napiše sledeče:
Setup did not find any hard disc drives installed in your computer.
Make sure any hard disk drives are powered on and properly connected to your computer,and that any disk-related hardware configuration is correct.This may involve running a manufacturer-supplied diagnostic or setup program
Setup cannot continue.To quit Setup,press F3.

Potem sem iz obupa probal namestit na en drug disk(tud tk da sem obstoječega izklopu). Disk je 100% delujoč, formatiran..pa ni šlo.

Naredu sem tud tk da sem na svojmu računalniku na ta disk naložu winxp pa ga prenesu v drugega pa se ustavi ko se hoče bootat(je tema in ne pomaga drugega kot vzet kabel iz napajanja),isto se ustavi če dam pol safe mode al pa karkol..

Pomojem je edini možen problem s plato ali pa biosom, da mi diska in pa namestitve winxp ne podpira..disk je ata(en 10gb, drug 40gb..poskušal sem tud vse z master pa slave pa ni pomagalo)..
ponavadi se to pojavlja pri sata diskih, ko ni podpore..vendar ne vm zaka se to za te stare ide diske..

poskusil sem res vse kar mi je padlo napamet(tud z raznimi nastavitvami v biosu sem se mal poigral) pa brez uspeha..

plata pa je abit be6-2
disk ki dela je v boot meniju biu označen z UDMA66, nimam pojma ka bi to pomenlo..mogoč lahk ta podatek kej pomaga pri rešitvi problema..pa itak sem v tistmu boot meniju probal vse opcije..

Če bi mi kdo pomagal in rešil ta problem bi biu zelo hvaležen in bi mu dal za pir :)

Hvala.
LP
  • spremenil: Neon87 ()

ender ::

Poizkusi enega od diskov odklopiti, in potem na novo zaženi namestitev.
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

Neon87 ::

sem probal..
verjetno bo treba nadgradit bios..kk nardit backup le tega če slučajn kaj zaj*?

bibip ::

Ja pa bios ti jih prepozna?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Problem z instalacijo XP

Oddelek: Operacijski sistemi
201098 (782) Icematxyz
»

NTLDR is missing

Oddelek: Pomoč in nasveti