» »

Lošinj - dopust, ko si brez vsega =)

Lošinj - dopust, ko si brez vsega =)

Vlad Tepeš ::

No takle je, s punco nameravava drugi teden septembra it malo na morje - končno :D

Situacija pa je sledeča, namreč noben od naju nima avta, niti si ga ne moreva nikjer sposodit(od žlahte, drugje si ga tko neb sposodu). Imava nekej denarja, skupaj sva zbrala nekje 600€ max, opremo za kampiranje tudi imava. Zanima pa me, kako sedaj pridit na Lošinj? Baje direkt vozi avtobus (tudi trajekt vključen), samo je bojda 70+€ na osebo. Pozna kdo kako cenej alternativo? Zanima me še katere kempe kej priporočate, tam še nikoli nisem bil (punca je že bila), in ne poznam nič, baje pa je zelo lepo, zato sva si to tudi izbrala. dobrodošle so tudi kake konkretne cifre glede cene nočitev (samo šotor in 2 osebi - drugega tko in tko nimava). LP

Zeberdee ::

Vem, da je karta do rijeke z vlakom, povratna 20€. Potem imata dve možnosti. Ali čez Krk (ne vem mesta) ali čez Porozine (Brestova). Verjetno bosta lažje prišla z javnim prevozom do KRKa. My ges, skos vozi tam avtobus. Kako bosta pa potem iz cresa prišla do čikata pa nimam pojma. Loh na vratih jadrana štopata, če imata čas. Povem pa vama, da se za tako malo časa, v katerih porabiš 300 € (2100 kun) na osebo brez prevoza mogoče ne splača oditi v 300 kilometrov oddaljen kraj. Čisto tako, če sta ful omejena, bi bolj priporočal mogoče Kolpo ali pa kakšno Istro, kamor na izy prideš, te loh tut kdo zategne do Pule...

Mi smo včasih delali tako, da smo za en dan najeli avto pri agenciji, ki ima poslovalnico dol in potem tam pustili avto in za nazaj isto. Vem, da stroški za tak najem niso toliko večji. 50 € na dan?

Vlad Tepeš ::

Hvala za nasvet, saj jst sm tut bolj ustrajal pri tem, da bi šla kam bližje, pa še zmeri vztraja pri Lošinju, ji morem očitno 1x na list napisat kolk bi vse koštal. Kaj pa sicer priporočate od teh bližjih? No razen Novigrada in Bašanije, kjer sem že parkrat bil in mi je že brezveze. Pa da je kolkr tolk urejen kemp?

Ziga Dolhar ::

Jest poleti redno po tri tedne kampiram v Valkaneli - med Porečom in Vrsarjem. Kako uro vožnje od črnokalskega mostu, če greš čez Buzet.
https://dolhar.si/

ZdravkoČolič ::

Zgodovina sprememb…

koyotee ::

+ registracija + 500€za servis...
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

ZdravkoČolič ::

Saj mu ni treba tega kupit. En avto, ki bi pršu do tja in nazaj bi ga stal 150€...

Zeberdee ::

Ja babe tišijo z glavo skozi zid. Vedno. Verjetno gresta v čikat? No, tam pazita, ker lažejo. Zaklenem "račun" rečejo 2100 kun, pridem plačat, 2550 kun. Seveda je specifikacija računa taka, da te glava peče, vse v nekih čudnih cifrah, nič se ne ujema z ničemer... ampak plačaš, ker si sam naračunal 2600 kun. Ko jih jebe.

Drgač pa, moje mnenje, tako kampiranje s punco ni priporočljivo, razen če ni bolj decovske narave, take na free, da ji je vseeno, ali pride domov ponedeljek ali v petek. Preprosto imaš OGROMNO komplikacij za odhod do dol.

Ubistvu ne... Zdajle sem se spomnil. Je brzobrodska linija Rijeka - Mali lošinj.
Cenik http://www.jadrolinija.hr/pdfs/katamara...
Cena je sitnica, 80 kn za povratno, ampak pazi, ker je to brzobrodska linija je lahko zasedena. Včasih smo kupovali karte nekje v LJ, Burin klub?, sedaj pa ne vem...
http://www.jadrolinija.hr/default.aspx?...
Sicer bosta imela krizo s postavljanjem šotora, tako da prvo noč pod milim nebom, ampak saj bo.
Za železnice pa znaš pogledat?

Zeberdee ::

Aja vozi pa Katamaran Judita, s katero se je vozil naš Papa (wojtila). Še en dokaz da gre za varen čamac.

gzibret ::

Ja, tako, kot je zeberdee rekel. Z vlaskom do Rijeke, pol pa na brzobrodsko linijo. Najboljša varianta. Drugače pa na avtobus. V vsakem primeru ne bosta v Rijeki čakala več, kot nekaj uric (kavica in pir:D ).

Sicer pa pejta na Lošinj, je lep, pa še voda je čista. Meni je ta otok ful všeč.
Vse je za neki dobr!

Pouh ::

Mimogrede, ko je že bilo omenjeno v tej temi, najem avta/kombija. Obstaja kakšna agencija, da ti posodijo, četudi še nimaš 21 let? Oz. če bi se dalo kje zmenit da posodjo (kombi seveda).

Reaper ::

na lošinj vozi direktna linija iz ljubljane pa do malega lošinja, ena izmed vmesnih postaj so tudi nerezine, kjer je kamp Rapoča, pred nerezinami je kamp Lopari, potem imaš še v osorju kamp, ki je pred nerezinami in osorjem...meni je na lošinju najbolj všeč v nerezinah, če si v rapoči se malo za rekreacijo podaš v slovensko naselje Bučanje, kjer so lepe plaže, čisto morje, slovenci, samo se tam ne sme kampirati, tako da je treba vsak dan hoditi od rapoče do bučanja (cca 15 minut normalne hoje) so pa seveda tudi lepe plaže poleg rapoče.

Vlad Tepeš ::

Za to direkt linijo in ceno le-te bom povprašal v kratkem v LJ na LPP postaji. Glede rapoče, malo sem brskal po netu in našel tole:

http://www.linda.si/mobilne_hisice.htm

kjer je opcija neka mobilna hišica za 6 oseb za 37€ na dan, kar za 7 dni znese tam okol 260€, to bi še šlo, se mi zdi. Samo kot rečeno, prvič se v to spuščam, tako da ne vem kok je tle še drugače stroškov, poleg prevoza.
Rad imam mir in svoj računalnik!

DimmniBurek ::

Na štop
There Is No Stronger Drug Than Reality

gruntfürmich ::

s kolesom
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

krneki0001 ::

Vlak do reke, potem pa na štop do valbiske (na krku), kjer je trajekt za na cres. Trajekt za 2 osebi stane mogoče 5 evrov, mislim pa da je okoli 15 kun na osebo, kar je 2 evra. Ko prideš na drugo stran (na cres) pa spet na štop naprej.
Pa jaz bi na vajinem mestu vzel en velik in en majhen ruzak. Velikega lahko daš v prtljažnik, majhnega pa imaš pri sebi, karad dobiš štop. Hec je v tem, da 2 velka ruzaka ponavadi nobenemu ne gresta v prtljažnik, zadaj na zicih jih pa tudi ne moreš imet zraven sebe.


Lahko gresta pa iz reke tudi z avtobusom na lošinj, čeprav ne vem zakaj rineta tja, ko je vse drago. Pejta raje v kamp AMAR (zadnje križišče pred valbisko - vasica pineziči na krku), kjer je vse vsaj pol ceneje kot na cresu ali drugje na krku.

gzibret ::

> ...če si v rapoči se malo za rekreacijo podaš v slovensko naselje Bučanje, kjer so lepe plaže, čisto morje, slovenci...

Joj prejoj, samo tja ne. To je užas od užasa. Zagamani folk, sužnjelastništvo in izkoriščanje majnih otrok za kelnarjenje in pobiranje smeti, polno kanalizacije v vodi, obupna hrana, nacionalizem 100 na uro....
Vse je za neki dobr!

Zeberdee ::

Jaz še vedno mislim, da boljše variante od katamarana ni.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Morje hrvaška? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9428653 (2284) Pithlit
»

roadtrip, kampiranje in šnorklanje hrvaška

Oddelek: Loža
235433 (4517) krneki0001
»

Malo samote na hrvaški obali ... (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5121478 (19357) msjr
»

Trajekt Pula - Mali Lošinj

Oddelek: Loža
105411 (5196) Matev
»

Dobri avtokampi na Hrvaškem in v Sloveniji (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5957750 (27985) shinko

Več podobnih tem