Forum » Pomoč in nasveti » Nadležno bleščanje na HP notebooku z "reflective displayem"
Nadležno bleščanje na HP notebooku z "reflective displayem"
wildstyle ::
Živijo,
sem srečni lastnik HP notebooka z reflective display-em, ki pa ga vedno bolj preklinjam, saj je v monitorju non stop odsev okolice - če dam notebook recimo na prosto, vidim na monitorju izključno samo samega sebe, in okolico - kot bi gledal v zrcalo, slika je ne glede na nastavljeno svetlobnost zaslona komaj vidna.
Ali se je kdo med vami slučajno že uspešno spopadel s to težavo? Kaka antirefleks nalepka ali kaj podobnega?
Hvala vsem v naprej za kakršno koli pomoč/namig.
Lp, D.
p.s. glede na moje trenutno stanje mi nasvet "Kup si drug notebook, cepec" ne koristi kaj dosti
sem srečni lastnik HP notebooka z reflective display-em, ki pa ga vedno bolj preklinjam, saj je v monitorju non stop odsev okolice - če dam notebook recimo na prosto, vidim na monitorju izključno samo samega sebe, in okolico - kot bi gledal v zrcalo, slika je ne glede na nastavljeno svetlobnost zaslona komaj vidna.
Ali se je kdo med vami slučajno že uspešno spopadel s to težavo? Kaka antirefleks nalepka ali kaj podobnega?
Hvala vsem v naprej za kakršno koli pomoč/namig.
Lp, D.
p.s. glede na moje trenutno stanje mi nasvet "Kup si drug notebook, cepec" ne koristi kaj dosti
Brane2 ::
Pusti, da se gor nabere soliden nanos prahu etc ;o)
On the journey of life, I chose the psycho path.
KandazaR ::
Ne da se nič pomagat. Sedaj plačuješ ceno napačnega nakupa. Si kaj razmišljal o prodaji sedanjega in nakupu novega z anti glare zaslonu?
Ja seveda sem razmišljal o nakupu drugega notebooka, vendar to zaenkrat ni opcija :( Če se na displayu nabere soliden nanos prahu, je vidljivost samo še slabša - težko verjet ampak preizkušeno v praksi :)
Skoraj stoprocenten sem bil, da mora za to obstajati kakšna rešitev, hmmm
Brane2 ::
Ja seveda sem razmišljal o nakupu drugega notebooka, vendar to zaenkrat ni opcija :( Če se na displayu nabere soliden nanos prahu, je vidljivost samo še slabša - težko verjet ampak preizkušeno v praksi :)
Prodajaec v BigBangu mi je rekel, da se dobi neka matirana folija, samo nisem šel v detajle. Sam sem se sprijaznil, da je skoraj vse na trgu danes glare, notesnik pa itak vedno uporabljam indoor.
On the journey of life, I chose the psycho path.
Zheegec ::
Kup si drug notebook, cepec.
Temu se drugače reče, da je potrebno pogledati stvar pred nakupom. Čestitam za dober nakup preko spleta :)
Anyway, en resen nasvet - lahko si kupiš zunanji monitor in ga priključiš na VGA, samo mora biti prenosnik zaprt, ker tudi pri ugasnjenem ekranu od prenosnika se le-ta blešči :)
Temu se drugače reče, da je potrebno pogledati stvar pred nakupom. Čestitam za dober nakup preko spleta :)
Anyway, en resen nasvet - lahko si kupiš zunanji monitor in ga priključiš na VGA, samo mora biti prenosnik zaprt, ker tudi pri ugasnjenem ekranu od prenosnika se le-ta blešči :)
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
Čestitam za dober nakup preko spleta :) Anyway, en resen nasvet - lahko si kupiš zunanji monitor
Hvala za produktiven odgovor
Bom malo povprašal, kaj je s to foljo ...
Lp, D.
Zheegec ::
Zamenjati moraš kompleten ekran, ne samo panel. Najbrž je dosti ceneje kupiti nov prenosnik.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
OmegaBlue ::
Ih, nevem kaj pričakuješ, skoraj vsak prenosnik, ki ga boš kupil je zunaj več ali manj neuporaben. Edina alternativa je kak transreflective zaslon a te večinoma najdeš samo na toughbookih.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.
Ziga Dolhar ::
PM, kva jim ni jasno s telimi shajni zasloni? Zgleda da bo vrednost starih prenosnikov zacela rasti :-).
https://dolhar.si/
Mare2 ::
Tile svetleči zasloni so plod najnovejše tehnologije (beri domišljije). Mogoče ga je izumila kaka blondinka, da se skoz gleda v špegu. :)
Jaz sem komaj našel notesnik z normalnim zaslonom. Ne vem pa, kako bo, ko se bom naslednjič spustil v nakup.
Jaz sem komaj našel notesnik z normalnim zaslonom. Ne vem pa, kako bo, ko se bom naslednjič spustil v nakup.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Mare2 ()
KandazaR ::
Izdelovalci naj povedo da je izdelava anti glare (mat) zaslona dražja kot pa glossy zaslona.
Kaufmann ::
Obstaja anti glare folija od 3M-a, samo ne vem kje se jo dobi... Zgooglaj uvoznika ;)
ni podatka
Utk ::
Na soncu ti na nobenem prenosniku ne bo kaj dost videt. Tudi če ne bi bil špegel, ne bi zato nič več videl. Tako pa vsaj sebe vidiš.
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | razlika med bleščečim/svetlečim LED zaslonom in anti-glare LEDOddelek: Pomoč in nasveti | 6458 (6142) | tony1 |
| » | Bright View, Anti Glare ... zaslon pri hp prenosniku?!!Oddelek: Kaj kupiti | 9183 (6376) | bluefish |
| » | Grafika ali Anti-Glare zaslonOddelek: Kaj kupiti | 1527 (1469) | blazh88 |
| » | EliteBook/Satellite..?Oddelek: Kaj kupiti | 2937 (2075) | mlakar |
| » | SO d.o.oOddelek: Kaj kupiti | 5822 (4769) | trzenje |