» »

IR remote control preko audio izhoda

IR remote control preko audio izhoda

RealSlimShady ::

Pri brskanju po netu sem naletel na tole stran , kjer opisujejo Griffin Total Remote IR. Stran je bila narejena v letu 2004 in Griffin zadevice očitno ne izdeluje več.
Avtor strani na koncu sicer opiše kako naj bi zadeva delovala, kar pa je najbrž le ugibanje. Bolj verodostojna deluje tale razlaga delovanja.
Pri dodatnem iskanju sem našel opis patenta, kot ga je prijavil Griffin. Očitno je zadeva povsem preprosta - 2 IR diodi, ki sta povezani na L in R audio izhod.

Ker sem laik na tem področju me zanima kakšni diodi bi moral pri tem uporabiti, če bi želel preizkusiti zadevo? Kako posneti "avdio", da bi ga potem lahko oddajal? Bi bilo potrebno za to sestaviti dodaten gadget...

20sdfj093f ::

IR signal za daljince je moduliran pri 36kHz, koda je odvisna od tipa (Philips ima RC5 ali RC6, Sony SIRC, ostali pa ne vem na pamet).

Tako da če bi delal RC5... poišči specifikacije protokola, zgeneriraj si enepar ukazov in jih zmoduliraj ter poskusi poslat ;)

LPd

Azrael ::

Še nekaj je, direktno IR ledik z avdio izhodom take naprave kot je iPod ne moreš poganjati - hudo premalo moči.

Največ kar je možno, da narediš svoj oddajnik, implementiraš željen standard in nato vanj z iPod pošiljaš ustrezne kode (in upaš, da se ne bodo preveč popačile skozi avdio izhod, ki ni ravno namenjen takim frekvencam).

Za take namene se uporablja dlančnike z IR izhodi in ustreznim SW, samo so tudi tam dosegi majhni. Omenjenih 100ft(33m) v enem od linkov je hudo optimistična cifra.
Nekoč je bil Slo-tech.

20sdfj093f ::

Moj iPaq (RW6815) ima tako "močno" LED, da lahko krmilim TV z razdalje 3 centimetrov... :\

Azrael ::

Res je. Mnogi programi za dlančnike so že pred leti obljubljali, kako lahko je z dlančnikom nadomestiti množico daljinskih upravljalnikov.

Rezultati, vsaj kar sem spremljal, so bili klavrni, dosegi nekaj cm - uporabno za programiranje malo boljših univerzalnih daljinskih upravljalnikov in nič več. Dlančnik je bil tako samo shramba kod.

Zato menim, da je izjava v prvem linku v prvem prispevku vsaj optimistična:
As an added bonus, it works up to 100 feet. It's a slick all-in-one unit and we're never going back to 6 remotes ever again.
Nekoč je bil Slo-tech.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Povezava Philips LCD - kamera

Oddelek: Zvok in slika
142555 (2458) baltso
»

Novosti z MacWorlda (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
13615811 (11912) trnvpeti