» »

Ne-zagon ventilatorja

Ne-zagon ventilatorja

TheJack ::

Mi lahko kdo pomaga, oz. ima zame kakšen nasvet?

Imam grafično kartico INNOVision Tornado (GF2 Pro 64 MB), ki sicer povsem uredu dela. Sem pa do sedaj že dvakrat opazil, da se ventilator na grafičnem procesorju ni zagnal. Odprem kišto, vse dela, le ''grafični'' ventilatorček stoji. In potem ga moraš z roko malce zavrteti, da ''prime'' in se zavrti sam.

Zadnjič sem 3DMark laufal dvakrat, potem sem pa čisto po naključju kišto odprl in ugotovil, da ventilatorček miruje. :D

Se pa to sicer redkokdaj zgodi. Vseeno pa se morate strinjati, da je zadeva zoprna in nisem prepričan, da bi grafični čip zdržal 3 urno torturo Jedi Outcasta brez hlajenja. Naj vsakič po zagonu kišto odpiram in preverjam, če se zadeva vrti?! Malce trapasto, ne?

Morda kdo ve, kje je problem? Kartica je skoraj nova, stara nekaj mesecev.
Bonis nocet, qui malis parcit.

ChiefThunder ::

ja, pri men je nekaj podobnega pri south bridgu, mal pobezaš ventilator pa spet dela.

po vsej verjetnosti, sej je propelerček malce snel dol in včasih zagrab, včasih ne. vzem zadevo dol, razstav, alpa samo fajn skupaj probi stisnit... ni druge.
... po liniji najmanjšega odpora. ;)

krucymucy ::

ChiefThunder: Zakaj pa na south bridgu - a ti je bil odveč in si ga dal tja?

kuglvinkl ::

Ali je misli Notrh Bridge ali pa ima tudi na South B. ventilator.

Kar se tiče topica: ni problema, pač kupiš Crystal ORBa in ga zadegaš na kartico. Stane 3k SIT. Ker nekega dne se tudi utegne kaj pokaditi iz kište.
Your focus determines your reallity

Hvala zaenkrat, vsem. Bom še videl, kaj naj storim.

krucymucy ::

Ja 2,6 sem jest dal zanjga ... ker pač ni pašu na north bridge sem ga dal na grafo ... vendar je sam 10 minut laufu na 12V - zakaj tko nagravžno piska zvok zraka ki ga meša ;(( ... na 7V pa ga skoraj ni slišat, čip pa še vedno zelo dobro ohladi!

Sem že zrihtal. Zadevo sem odprl in z mastjo namazal in sedaj dela kot urca. Do nadaljnega.

Matek ::

A s svinjsko?>:D
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Thanatos ::

krucymucy verjeten si na slab komad naletel, jaz mam tri pa mi delajo ko šus pri 6500 obratih, brez piskanja.

alien-w ::

Ponavadi se ventilatorji zapacajo... prdvsem ti ta mali. Zato je treba vsake toliko casa odpret kishto in vse vente ven pobrat ter jih 1. spihat, 2. temeljito ocistit s kaksno krtacko in 3. malce podmazati (najboljsa je mast za sivalne stroje. Delujejo potem precej tišje in bolje.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Strojne prekinitve (Hardware Interrupts)

Oddelek: Pomoč in nasveti
291751 (1319) boogie_xlr
»

ICH je na 77C

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
246379 (6110) axee
»

navijanje z Epox 8RDA+ Pro (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
694636 (3371) Gajba
»

Ali so komponente na sliki dovolj hlajene za vmod ?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
231687 (1179) Bacilio
»

zima je zakon za podirat oc rekorde

Oddelek: Navijanje
382233 (1326) schurda

Več podobnih tem