» »

[MySQL] query tu, query tam...

[MySQL] query tu, query tam...

t3hn0 ::

lep pozdrav...

ze nekaj casa se ukvarjam z izdelavo spletnih strani (z uporabo PHP in MySQL baze)
sicer vem da se nisem tega hitro spomnil, vendar vseeno nikoli ni prepozno...baje ;)

za uporabo mi konec koncev zadostuje poznavanje INSERT/UPDATE/DELETE queryjev, ostalo pa ze lahko s PHPjem naredim

vendar pa sedaj ko imam recimo malce casa, sem si rekel, da bi se rad naucil naprednejsih queryjev (recimo branje nekega polja in ob tem preverjanje nekega pogoja kateremu morata ustrezati pogoj iz ene tabele in pogoj iz druge tabele...to je samo primer)

preden sm zacel, sem ze naletel na tezavo, ker ne vem ziher kaksna je razlika med SQL in MySQL...vem da je MySQL izpeljanka iz SQL-a

torej, ce sta si recimo zelo podobna (vem da je nekaj odstopanja med njima; MySQL je verjetno malce bolj okrnjen jezik) se mi splaca ucit sam SQL? sej, ce bi znal oba, mi ne bi nic skodilo, samo zaenkrat mi je MySQL malce vecja prioriteta, saj se da s tem mal zmanjsat ksno skripto...

pisem pa predvsem zato, ker ni nobene sticky teme za to ;)

tnx in advance...
^.^

moowy123 ::

SQL je jezik, dialekt, ki je uveljavljen v svetu baz in se ga uporablja za manipulacijo baz oz. SUPB-jev. MySql je SUPB in sicer predstavlja eno izmed baz, med katerimi lahko izbiraš.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Razvijalec MySQL-a izpodbija Oraclov nakup Suna

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
289142 (8111) AndrejS
»

Sun Microsystems prevzema MySQL AB

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
306000 (4095) Bistri007
»