» »

Platforma AMD puma

Platforma AMD puma

svizi ::

V zadnji številki revije Joker je bil objavljen članek o tem da naj bi AMD naredil novo platformo za prenosnike, ki naj bi povečala zmogljivost prenosnikov...med drugim v to spada ogled filmov v HD, boljše igranje iger in multi-tasking ter večja zmogljivost baterije! V platformi sta AMD Turion X2 ultra in ATI-jeva grafa. Ogledal sem si filmček na http://www.amd.com/us-en/0,,3715_15692,... . Drugače je možno na to platformo priključiti XGP(External graphics platform), ki prenosniku doda eno ali 2 grafi!

Zanima me kako se vam zdi v primerjavi s tem kar ponuja intel?

ronaldo ::

Procesor bo se vedno pocasnejsi od C2d, ceprav je res da bi malo kdo opazil razliko brez testov. Gtaficna bo mega, procesor pa tako tako.

Kaj pa cena? Mislite da bo v primerjavi z Intelom cenejše?

t3hn0 ::

men je tole cist vsec :)
ce bi mel normalno ceno, bi mogoce zacel premisljevat o nakupu 1. laptopa :P
^.^

Zgodovina sprememb…

• spremenil: t3hn0 ()

pirlo ::

AMD sledi desktop filozofiji. Se pravi malenkost slabši procesor, boljša grafična in nižja cena.
Edit: To naj nebi naredil ampak je to že naredil. Bilo je predstavljeno že junija in bi naj bilo že od julija v prodaji. Ampak še zaenkrat ni bilo izdanih veliko modelov čeprav jih je precej napovedanih.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: pirlo ()

Ma kdo kakšne informacije o približni ceni?

DJ MartiNi ::

Vedno sem kupoval sisteme z nekoliko švohejšim CPUjem in malce boljšo grafično. Za soliden denar bi pa tudi jaz začel premišljevat o nakupu prvega prenosnika.
Ryzen 7 7700/ASRock B650 LiveMixer/2x16GB G.Skill Ripjaws S5 5200/RX 580 8GB
Athlon X2 BE-2400/Foxconn A7DA-S/2x2GB Mushkin PC2-6400/Radeon HD3300

Osebno se mi zdi AMD-jeva ideja zelo dobra...še posebej če lahko priklopiš XGP in potem z lahkoto nabijaš tudi špile!

sidd ::

Tole sploh ni slabo!
A se že kje to prodaja?
no idea for signature
signed
I

Ja mene tut zanima če kdo kej ve...kr mi je res ušeč!

pirlo ::

Pumo prepoznaš po turion ultra procesorju. Mislim da je ta xgp rešitev vezana na vsako firmo prenosnikov posebej zato bo še verjetno trajalo en čas da izide več modelov s tem.

Wofk ::

D3m ::

Hmmmmmm very interesting.
|HP EliteBook|R5 6650U|

sidd ::

Tale kombinacija integrirana/externa grafika ni slaba. Upam da pride še kaj modelov pred septembrom ven!
no idea for signature
signed
I

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri prenosnik do 599€? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
9411721 (9845) trek@s
»

AMD najavil Fusion: CPU+GPU

Oddelek: Novice / Procesorji
284240 (2954) strictom
»

Prenosnik do 300.000, raje manj :)

Oddelek: Kaj kupiti
374017 (3109) drejc
»

Kako bi se obnesu ta prenosnik?