Forum » Pomoč in nasveti » Nov procesor in grafična kartica?!
Nov procesor in grafična kartica?!
caribbean ::
Rabim vašo pomoč pri vgradnji novega procesorja in grafične kartice v računalnik. Prvo sem proval samo zamenjati komponente ter vžgati računalnik, ampak nisem mogel priti niti v bios, samo črna slika. Nato mi je prijatelj svetoval naj zbrišem cmos, naj premaknem jumper, saj veste. Kar sem tudi storil, ampak po tem se mi ne prižge več računalnik niti s starimi komponentami, samo nekaj zapiska in spet črna slika. Kaj naj storim?! Nujno rabim vašo pomoč!
Aja moja matična plošča je ASUS M2N-32 SLI Deluxe/Wireless, moje stare komponente so AMD 64 3500+ in Nvidia 7600GT, nove pa AMD 64-X2 6000+ in Radeon HD4850. Napajalnik pa imam Tagan 530W.
Hvala.
Aja moja matična plošča je ASUS M2N-32 SLI Deluxe/Wireless, moje stare komponente so AMD 64 3500+ in Nvidia 7600GT, nove pa AMD 64-X2 6000+ in Radeon HD4850. Napajalnik pa imam Tagan 530W.
Hvala.
- spremenil: caribbean ()
jan01 ::
Prvo bi moral pogledati katero verzijo biosa imaš: Najbrž rabiš posodobit->zloadaš iz http://support.asus.com/download/downlo...
Sestavi s starimi komponentami, resetiraj bios(jumper), poglej, da je vse dobro vtaknjeno(še enkrat daj not ram in predvsem, da je grafična dobro vstavljena)...
Sestavi s starimi komponentami, resetiraj bios(jumper), poglej, da je vse dobro vtaknjeno(še enkrat daj not ram in predvsem, da je grafična dobro vstavljena)...
caribbean ::
Nekako mi je uspelo, da deluje. Zdaj s starimi komponentami deluje normalno.
jan01, BIOS sem posodobil že pred tem in je najnovejši in sicer 2001.
Torej, sedaj me samo zanima kako naj vgradim nove komponente noter, kaj naj naredim?! Mislil pa sem tudi na novo inštalirat windowse, tako, da ni problem izguba podatkov ali kaj drugega.
Hvala za vse odgovore.
jan01, BIOS sem posodobil že pred tem in je najnovejši in sicer 2001.
Torej, sedaj me samo zanima kako naj vgradim nove komponente noter, kaj naj naredim?! Mislil pa sem tudi na novo inštalirat windowse, tako, da ni problem izguba podatkov ali kaj drugega.
Hvala za vse odgovore.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zamenjava procesorjaOddelek: Pomoč in nasveti | 960 (819) | jest10 |
» | vrednost računalnikaOddelek: Strojna oprema | 4101 (3175) | IvoJan |
» | Iskanje pokvarjene komponente PC-jaOddelek: Pomoč in nasveti | 1846 (1509) | Hister |
» | Kako vgraditi nove komponente?!Oddelek: Pomoč in nasveti | 2640 (1866) | solatko |
» | Upgrade racunalnikaOddelek: Kaj kupiti | 1106 (915) | Johansen |