» »

Programiranje & hardware

Programiranje & hardware

Orchestra ::

Pozdravljeni!

Prosil bi, če mi lahko navedete kak vir, kjer je opisana celotna slika programiranja(predvsem na low-levelu), kar bi zelo pripomoglo k boljšemu razumevanju koncepta le-tega. Če sem bolj specifičen bi me zanimalo delovanje RAM-a,CPU, registrov, binarnega in hexdecimalnega sistema, pointerjov, pojasnitev pojmov kot so initializacija, polymorhism, inheritance - (OOP),kaj se zgodi v hardweru, ko dekleraš spremenjivko in kaj ko ji pripišeš vrednost, dinamični/fiksni spomin...itd

Podlaga, ki jo imam je res osnovno znanje C/C++, pythona, ideja o binarmemu in hex sistemu, in pa nekaj o flip-flop vratih, pač tisto, kar se naj bi naučil pri urah elektronike.

Drugače sem pa našel knjigo, "The art of assembly language", dost v redu zadeva, moti me pa, da ni napisana za neprogramerje in pa da bazira na HLA(High level assembly), kar je v nasprotju s tem, kar hočem.

Torej, da je glavni cilj boljše razumevanje delovanje računalnika ne pa naučiti se programirati v assembly-u.

In ja, vem, da obstaja wikipedia, ampak bi si raje omislil kako knjigo.

Mavrik ::

Kar se tiče delovanja samega računalnika, registrov, sistemov za predstavitev števil, je odlična knjiga Dušan Kodek: Arhitektura in organizacija računalniških sistemov
The truth is rarely pure and never simple.

moowy123 ::

Res je :). Če pa hočeš it še bolj v podrobnosti in si pogledati tudi kake bolj konkretne primere si pa lahko prebereš še njegovo knjigo Mikroprocesorski sistemi.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pomoč pri programiranju fe

Oddelek: Programiranje
262500 (1650) ducttape
»

Backengeneering [Reverse engeneering]

Oddelek: Programiranje
432924 (1202) jype
»