Forum » Programiranje » [Pascal]Iz .pas v .exe
[Pascal]Iz .pas v .exe
bi0s ::
Stvar je v tem, začel sem nekaj malega iz osnov Pascala ker se bom v nadaljne učim jezik Delphi, in že je nastal problem - delam namreč z knjigo kjer se učiš pisat po nekih postopkih, in vse te kode so za apptype console ki jih lahko odpreš samo v DOSU, npr. napišem program v beležnici(apptype console) in ga shranim kot .pas, potem pa bi v DOSu moral izvršiti komando dcc32 da bi iz .pas spremenil v .exe. Jaz seveda DOSa nimam, probam v cmd, a tam ne dela.
Ve kdo mogoče kak bi se lahko jaz to normalno dalje učil, knjiga ni tak stara, je iz leta 2003, pa še sam nevem zakaj majo še vedno za učenje v DOSu ... vglavnem rad bi nadaljeval učenje iz te knjige a problem je že pri pretvorbi iz enega formata v drug.
LP
Ve kdo mogoče kak bi se lahko jaz to normalno dalje učil, knjiga ni tak stara, je iz leta 2003, pa še sam nevem zakaj majo še vedno za učenje v DOSu ... vglavnem rad bi nadaljeval učenje iz te knjige a problem je že pri pretvorbi iz enega formata v drug.
LP
jvolk ::
Lahko uporabiš Delphi. File - New - Other - Console application. Tam lahko pišeš take programe, ki se izvajajo v dos oknu oz cmdju.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | kje zaceti z c++ ?Oddelek: Programiranje | 3875 (2183) | Monster |
» | [C++] Preverjanje ce je program dos ali win32Oddelek: Programiranje | 1425 (1081) | BigWhale |
» | Kateri program za pascal?Oddelek: Programska oprema | 847 (810) | EjTi |
» | HellpOddelek: Operacijski sistemi | 1267 (1135) | ToniT |
» | Nekaj o programiranju (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 5722 (4862) | alesrosina |