» »

Kiberkriminalne organizacije se razvijajo

Kiberkriminalne organizacije se razvijajo

Slashdot - Podjetje Finjan je pred kratkim izdalo zanimivo poročilo o aktivnosti in strukturi kiberkriminalnih organizacij (Q2 2008 Web Security Trends Report). V okviru priprave tega poročila so se tudi pogovarjali z nekaterimi kiberkriminalci (deli pogovorov so objavljeni v poročilu) ter analizirali nekatere podatke iz primerov prijavljenih hekerskih vdorov.

Glede na poročilo se "romantični" časi kiberkriminala nepreklicno končujejo. Namesto ohlapno povezanih individualnih hekerjev so se v zadnjem času pričele pojavljati hierarhično organizirane kriminalne združbe z jasnimi linijami "poveljevanja" in delitvijo nalog.

Kriminalne organizacije se poleg vodstvenega dela, ki skrbi za "poslovne usmeritve" in management posameznih "projektov" delijo na tim. hekerski del, kjer skupine hekerjev skrbijo za pridobivanje podatkov ter prodajni del, kjer "prodajalci" skrbijo za trženje izdelkov in storitev ter stike s kupci.

Namen takih združb seveda ni raziskovanje iz radovednosti ali boj za svobodo, pač pa zgolj služenje denarja. Kiberkriminal tako čedalje bolj postaja podoben klasičnemu, celo organiziranemu kriminalu.

0 komentarjev



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Brian Krebs spet na udaru hekerjev

Oddelek: Novice / NWO
196603 (4619) jype
»

Domače branje: Misha Glenny: Dark Market (2012)

Oddelek: Novice / Domače branje
146128 (5060) Jst
»

Italijanska policija razbila italijansko celico Anonymousa

Oddelek: Novice / NWO
4310391 (7724) tapravi91
»

Domače branje: "Slatalla, Michele in Quittner, Joshua. 1995. Masters of Deception : T

Oddelek: Novice / Domače branje
73431 (3074) darkolord

Več podobnih tem