Forum » Omrežja in internet » povezava v internet brez tel. linije?
povezava v internet brez tel. linije?
jkjulc ::
A mi lahko kdo pove, kako se lahko z PC-jem povežem v internet, če na lokaciji ali v bližini ni tel. linije. Povezava preko gsm mi ni dovolj. Verjetno se da dobiti kakšna fiksna "škatla", ki nadomesti gsm?
Hvala vsem v naprej,
Hvala vsem v naprej,
AndrejS ::
Povezava preko mobitela je čisto dovolj, le telefon moreš imeti ki podpira HSPDA in drugi pogoj je da si v bližini oddajnika, ki podpira HSPDA
povezava preko gsm mi ni dovolj zaradi tega, ker ne bom vedno prisoten pri pc-ju, pc pa veeno mora imeti dostop do interneta, ne v smislu da ni dovolj zmogljiva. Se pravi pc se mora povezati tudi, če v bližini ni telefona.
Infinity ::
pri mobitelu --> http://www.mobitel.si/slo/Ponudba/GSMna...
pri simobilu --> http://www.simobil.si/sl/actions.cp2?ci...
pri simobilu --> http://www.simobil.si/sl/actions.cp2?ci...
OChack ::
povezava preko gsm mi ni dovolj zaradi tega, ker ne bom vedno prisoten pri pc-ju, pc pa veeno mora imeti dostop do interneta, ne v smislu da ni dovolj zmogljiva. Se pravi pc se mora povezati tudi, če v bližini ni telefona.
ja sj simobil in mobitel ponujata neomejen dostop za fiksno ceno okol 20€, nevem kaj ti ni janso oziroma kaj kompliciraš, dobi se USB mobilni HSPDA modem ki lovi od 3Mbps pa navzdol
Int€l inside, IDIOT Outside
OChack ::
ja sj simobil in mobitel ponujata neomejen dostop za fiksno ceno okol 20€, nevem kaj ti ni janso oziroma kaj kompliciraš, dobi se USB mobilni HSPDA modem ki lovi od 3Mbps pa navzdol
če ap misliš biti nekje v divjini potem ti satelit ostane in two way link za nekaj tisoč evrov :)
Int€l inside, IDIOT Outside
e, to je to.
Hvala. Nisem vedel točno kje začet iskat, zato sem vprašal. HSPDA bo prava reč za moj problem.
Hvala. Nisem vedel točno kje začet iskat, zato sem vprašal. HSPDA bo prava reč za moj problem.
AtaStrudl ::
Dvosmerni satelitski link je cisto dostopna stvar, malo pogooglaj, tudi v SLO so firme, ki to nudijo.
Mesecna narocnina je reda nekaj deset eurov.
Kolega, ki zivi v eni taki zakotni luknji, kjer se navaden GSM za pogovarjat komaj nese, ima to, in je kar zadovoljen.
Stvar lahko neses na morje (ali kamorkoli na pocitnice v Evropi) in delas po isti ceni kot doma.
Fizicno izgleda kot en ruter in en malce debelejsi LNB z dvojnim kablom, ki ga das na navadno sat tv anteno.
LP!
Mesecna narocnina je reda nekaj deset eurov.
Kolega, ki zivi v eni taki zakotni luknji, kjer se navaden GSM za pogovarjat komaj nese, ima to, in je kar zadovoljen.
Stvar lahko neses na morje (ali kamorkoli na pocitnice v Evropi) in delas po isti ceni kot doma.
Fizicno izgleda kot en ruter in en malce debelejsi LNB z dvojnim kablom, ki ga das na navadno sat tv anteno.
LP!
AndrejS ::
Kupi raje pri mobitelu, je malo dražje ampak bolj zanesljivo... na simobilu že imajo kakšen teden probleme z paketno povezavo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kako do interneta?Oddelek: Omrežja in internet | 4167 (2666) | miha07 |
» | 4G v pogonu na SeveruOddelek: Novice / Omrežja / internet | 5188 (3523) | Alexius Heristalski |
» | nakup dlančnika/gsm/gpsOddelek: Mobilne tehnologije | 1839 (1644) | bluesman |
» | Znizanje Nokie N95 8Gb pri si.mobilu???Oddelek: Kaj kupiti | 1380 (994) | Ziga Dolhar |
» | internetna povezava v tujiniOddelek: Omrežja in internet | 982 (913) | teeehaaaceee |