Forum » Kaj kupiti » SSD za sistemski disk
SSD za sistemski disk
Temo vidijo: vsi

gruntfürmich ::
ne vem če je že bilo zapisano, ampak kako je možno priporočen prosti plac pustiti prazen?
z novo particijo, nedodeljen prostor, ali nič od tega ampak dejansko v particiji prazen prostor?
z novo particijo, nedodeljen prostor, ali nič od tega ampak dejansko v particiji prazen prostor?
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

torej dejansko prazen prostor na isti particiji?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gruntfürmich ()

darkolord ::
A kdo ve če se da Samsung Magician uporabit za klonirat disk na ssd druge blagovne znamke? Dons sem namreč v Amazon Lightning dealu nabavil Crucial m500 in bi rad prestavil sistem iz enega prenosnika na ta disk, obstoječi Samsung 840 pa potem v nek drug prenosnik.Za Samsung Data Migration mora vsaj eden od diskov biti Samsung; kateri, je vseeno.

http://www.todo-backup.com/products/hom...
tole je en tako preprost programček za klonirat/prestavlat sistem da se ne splača drugega gledat.
tole je en tako preprost programček za klonirat/prestavlat sistem da se ne splača drugega gledat.

Spock83 ::
Nekaj me zanima. Samsungov software ti pusti podatke na starem disku, ko narediš migracijo?

Se mu da kako določit, da ne briše, ampak samo da klonira?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Spock83 ()

Ne vem zakaj, ko je enkrat kolega nekaj migriral ga je opozorilo, da bo zbrisalo podatke na starem disku. Potem si ni upal to narediti pa je s tretjim softwerjem naredil clone. :)

iloveboobz ::
gruntfürmich je izjavil:
torej dejansko prazen prostor na isti particiji?
Nič nerabiš na stran pustit, ker to počne OP.

nič nebo popravla tošiba... lepo bojo kupl patente od kontrolerja (ker ostalo itk ni omembe vredno pri ssdjih) in lepo incorporatala ta kontroler v novo serijo ssdjov :)

Skyman ::
Lol ne sry :) kr samsung 840 pro al pa ce dobi OCZ kupca hehe je ocz back in action ne vem drugace,kej velik ni potem izbire poj so sandforce se poj se pa konca kmal.. :D

Pred časom je LSI kupil OCZ, če se ne motim. Nič ne bo propadel. :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Spock83 ()

FlyingBee ::
OCZ je (pre)pozno nabavil indilix, ki ima dober kontroler, kar so z vertex 4 in vector dokazali, ampak prej pa so na veliko zasrali, ker so hoteli biti prvi na trgu in si ustvariti ime (na žalost) so si zelo slabega ... torej, a se splača podjetjem delat prve stvari an trgu? kakor za koga

ZaphodBB ::
iloveboobz je izjavil:
goljufal na kak način ?
Uporabljal so memory slabše kvalitete kot bi ga moral. Reviewerjem so pošiljal enote, ki so bile prilagojene za testiranje. Šparal so na QA. Itd. Itd. Itd.
Zato pa pametni že ene par let kupujemo izključno Intel in Samsung.

iloveboobz je izjavil:
goljufal na kak način ?
Uporabljal so memory slabše kvalitete kot bi ga moral. Reviewerjem so pošiljal enote, ki so bile prilagojene za testiranje. Šparal so na QA. Itd. Itd. Itd.
link za to ?
sicer pa, HAHAHAHHAHAHA
Sandforce laughs at ya..

iloveboobz je izjavil:
iloveboobz je izjavil:
goljufal na kak način ?
link za to ?
sicer pa, HAHAHAHHAHAHA
Sandforce laughs at ya..
http://www.hardware.fr/articles/911-7/s...
Ker vem, da nisi dovolj pameten, da bi razbral kaj ti hočem povedat evo citat:
- Samsung 0,28% (contre 0,05%)
- Intel 0,63% (contre 0,37%)
- Kingston 1,00% (N/A)
- Corsair 1,88% (contre 1,61%)
- Crucial 2,26% (contre 1,12%)
- OCZ 2,27% (contre 6,64%)
Sandforce nima apriori nič kaj dosti s tem.
Glede reviewov pa tole: http://superuser.com/questions/451544/o...

To še ne pomen, da sandforce ni fundamentalno broken.
Itk pa intel z sandforce in svojimi cenami ni več pretirano konkurenčen, tako da ne vidim zakaj bi kdo kupil njihove ssdje (razn če maš fetiš na znamko ali pa ujameš kak sale).
Itk pa intel z sandforce in svojimi cenami ni več pretirano konkurenčen, tako da ne vidim zakaj bi kdo kupil njihove ssdje (razn če maš fetiš na znamko ali pa ujameš kak sale).

iloveboobz je izjavil:
Mislim, da ne jaz ne ti nimava ustreznih kompetenc, da bi sodila o tem kako broken je nek SSD kontroler.
Kar se pa Intela tiče, je pa pri meni odločilna ravno znamka. Čeprav pravijo podatki, da je Samsung kvalitetnejši od Intela osebno Intelu bolj zaupam ravno na podlagi dosedanjih izkušenj z znamko. Morda je malo manj verjetno, da bo crknil Samsung. Ampak po drugi strani sem prepričan, da bom v primeru crkovine od Intela dobil boljši support.
Bi pa kupil tudi Samsung. Drugih pa do nadaljnjega ne. Lahko so cenejši, lahko so hitrejši. Ampak meni se prihranek 20-50€ ne zdi vreden dva do trikrat večje verjetnosti napake.
Že samo dejstvo, da ostali praktično kupujejo flash module katere sta Intel in Samsung izvrgla je zame dovolj za to da vem koga moram kupit.

Freezy ::
Živ,
v kratkem bom v svojega thinkpada w500 vrgel SSD. Po vsej verjetnosti bo to M500, zanima pa me ena stvar glede dimenzij. Če prav razumem so SSDji dimenzij 7mm in 9.5mm, kateri bi pasal v moj računalnik?
Verjetno bi pa v vsakem primeru deloval 7mm disk z 9.5 adapterjem, ker ga še vedno lahko dam noter brez adapterja.
Kako je s temi stvarmi?
v kratkem bom v svojega thinkpada w500 vrgel SSD. Po vsej verjetnosti bo to M500, zanima pa me ena stvar glede dimenzij. Če prav razumem so SSDji dimenzij 7mm in 9.5mm, kateri bi pasal v moj računalnik?
Verjetno bi pa v vsakem primeru deloval 7mm disk z 9.5 adapterjem, ker ga še vedno lahko dam noter brez adapterja.
Kako je s temi stvarmi?

ja 7mm bo pasal v vse...
že kompentenca branja ti pove, da je ta kontroler broken.
To o flash modulih je sicer deloma res (ostali ne dobijo ostankov, ravno tako pa ne highest tier modulov), ampak imo ni odločilen faktor kvalitete celotnega ssdja, ker zgodovina je pokazala, da okvare izvirajo večinoma iz kontrolerja.
Zato v tem primeru pač intel nalepka v ssdju z sandforce pač ni nič boljša od kakega drugega proizvajalca z istim kontrolerjem. Še firmware ni njihov (kar so v začetku prodaje 520 trdil) ampak bolj ali manj stock sandforce (kar je razumljivo, glede na to da partnerji nimajo dostopa do source kode firmware-a).
Druga stvar so pa intel ssdji z intel kontrolerjom. Uber alles
iloveboobz je izjavil:
Mislim, da ne jaz ne ti nimava ustreznih kompetenc, da bi sodila o tem kako broken je nek SSD kontroler.
Kar se pa Intela tiče, je pa pri meni odločilna ravno znamka. Čeprav pravijo podatki, da je Samsung kvalitetnejši od Intela osebno Intelu bolj zaupam ravno na podlagi dosedanjih izkušenj z znamko. Morda je malo manj verjetno, da bo crknil Samsung. Ampak po drugi strani sem prepričan, da bom v primeru crkovine od Intela dobil boljši support.
Bi pa kupil tudi Samsung. Drugih pa do nadaljnjega ne. Lahko so cenejši, lahko so hitrejši. Ampak meni se prihranek 20-50€ ne zdi vreden dva do trikrat večje verjetnosti napake.
Že samo dejstvo, da ostali praktično kupujejo flash module katere sta Intel in Samsung izvrgla je zame dovolj za to da vem koga moram kupit.
že kompentenca branja ti pove, da je ta kontroler broken.
To o flash modulih je sicer deloma res (ostali ne dobijo ostankov, ravno tako pa ne highest tier modulov), ampak imo ni odločilen faktor kvalitete celotnega ssdja, ker zgodovina je pokazala, da okvare izvirajo večinoma iz kontrolerja.
Zato v tem primeru pač intel nalepka v ssdju z sandforce pač ni nič boljša od kakega drugega proizvajalca z istim kontrolerjem. Še firmware ni njihov (kar so v začetku prodaje 520 trdil) ampak bolj ali manj stock sandforce (kar je razumljivo, glede na to da partnerji nimajo dostopa do source kode firmware-a).
Druga stvar so pa intel ssdji z intel kontrolerjom. Uber alles

Zgodovina sprememb…
- spremenil: iloveboobz ()

Skyman ::
iloveboobz je izjavil:
lahk ga maš kot okrasek![]()
Baje bo toshiba krila garancijo? Beri pod update!
http://www.computerbase.de/news/2013-11...

PrimozR ::
gruntfürmich je izjavil:
ne vem če je že bilo zapisano, ampak kako je možno priporočen prosti plac pustiti prazen?
Na 250 GB disk narediš 200 GB particijo, če je nov ostalo pustiš prazno, sicer pa še na tistem delu narediš particijo, formatiraš/pobrišeš/TRIMaš, karkoli, da pač zapišeš nule in nato pobrišeš particijo.
Neparticionirani del disk vzame kot rezervo. Mora biti pa prazen.
iloveboobz je izjavil:
iloveboobz je izjavil:
goljufal na kak način ?
link za to ?
sicer pa, HAHAHAHHAHAHA
Sandforce laughs at ya..
http://www.hardware.fr/articles/911-7/s...
Ker vem, da nisi dovolj pameten, da bi razbral kaj ti hočem povedat evo citat:
- Samsung 0,28% (contre 0,05%)
- Intel 0,63% (contre 0,37%)
- Kingston 1,00% (N/A)
- Corsair 1,88% (contre 1,61%)
- Crucial 2,26% (contre 1,12%)
- OCZ 2,27% (contre 6,64%)
Sandforce nima apriori nič kaj dosti s tem.
Glede reviewov pa tole: http://superuser.com/questions/451544/o...
Vseeno je znano, da ima Intel s SF pogoni večje težave, kot z ostalimi. So bili pa par generacij nazaj defacto izbira, tako nekako kot zdaj Samsung.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PrimozR ()

lopov ::
Živ,
Kako je s temi stvarmi?
V T500, ki je praktično enak imam Samsung 830 256Gb. Disk je 7mm, adapter (=plastika) je bil priložen. Če je zadeva priložena ponavadi napišejo, da je to notebook upgrade kit. No, vsaj zdi se mi da je tako -- pred kratkim sem v macbook vgrajeval 840 EVO in v škatli ni bilo plastike, tako da vsekakor preveri preden kupiš. Lahko pa se znajdeš in tista 2 milimetra nekako drugače "podstaviš". Pri W500 to ne bi smel biti problem.

Yey tolk o superiornosti Intel nalepke. "Almighty" Intel 330 mi je danes dal prvi BSOD..

In zanimivo; treba je blo 2x cold rebootat, da ga je plata sploh zaznala nazaj..

In zanimivo; treba je blo 2x cold rebootat, da ga je plata sploh zaznala nazaj..

FlyingBee ::
razen pri startanju win, če je treba kaj hitro pogledat, malo zamori HDD, drugače pa je za večino stvari dovolj hitra in zanesljiva zadeva - pri prenosnikih pa je druga pesem

Je kdo delal kakšne teste, če se PC pregreva kako se potem obnaša SSD? V mojem primeru je Crucial M500 MSATA kar izginil. Sistem ga ni več videl. Potem, ko je bilo s hlajenjem vse OK je spet začel delat. Tko v vednost.
PS: Zanimiv mi je SanDisk X210. Im kdo kakšne izkušnje? Če bo kakšna priložnost bom nabavil.
PS: Zanimiv mi je SanDisk X210. Im kdo kakšne izkušnje? Če bo kakšna priložnost bom nabavil.

tole deluje kot thermal protection, ki je vgrajen v m500... čeprav tist naj bi samo zmanjšal hitrost...
kir del kompa se ti sploh pregreva ?
kir del kompa se ti sploh pregreva ?

Vstavljeno je v Intel NUC prve generacije (i3, 8GB rama...) So znani, po tem, da jim hlajenje dela probleme. Če pa na roke nastaviš vent (torej, da si hitreje prižge, večje obrate ima) potem ni več problem.

kljukusa ::
Zdravo,
eno vprašanje. Zakaj popolnoma nov Toshibin prenosnik (Toshiba Satellite M50-A) pri zagonu ne bi zaznal Samsung 840 PRO SSD-ja? Ne zazna ga niti v BIOSu (oziroma UEFI-ju). Če priklopim nazaj HDD, ki je originalno prišel s prenosnikom, mi normalno boot-a v Win, kjer pa SSD zazna, če ga priklopim kot zunanji disk preko USB kabla!? BIOS (oziroma UEFI) naj bi bil najnovejši, prav tako sem naredil update firmwara na SSD-ju, pa ni nič pomagalo.
Sem si rekel, da pač nisem dovolj pameten in sem ga nesel na servis, kjer so zamenjali plato in preizkusili še 4 druge SSD-je, pa prenosnik ni želel zaznati nobenega. Mislm WTF, a je komu jasno zakaj in kako?
LP
eno vprašanje. Zakaj popolnoma nov Toshibin prenosnik (Toshiba Satellite M50-A) pri zagonu ne bi zaznal Samsung 840 PRO SSD-ja? Ne zazna ga niti v BIOSu (oziroma UEFI-ju). Če priklopim nazaj HDD, ki je originalno prišel s prenosnikom, mi normalno boot-a v Win, kjer pa SSD zazna, če ga priklopim kot zunanji disk preko USB kabla!? BIOS (oziroma UEFI) naj bi bil najnovejši, prav tako sem naredil update firmwara na SSD-ju, pa ni nič pomagalo.
Sem si rekel, da pač nisem dovolj pameten in sem ga nesel na servis, kjer so zamenjali plato in preizkusili še 4 druge SSD-je, pa prenosnik ni želel zaznati nobenega. Mislm WTF, a je komu jasno zakaj in kako?
LP