» »

SSD za sistemski disk

SSD za sistemski disk

Temo vidijo: vsi
««
250 / 507
»»

Hayabusa ::

Whitelista hardwera ?

kljukusa ::

link do prenosnika:
http://www.toshiba.eu/laptops/satellite...

to je žal vse kar najdem...

iloveboobz ::

tole res smrdi po whitelistu

Najbrž ni nekega enostavne načina preko tega? Ma sej vem odgovor...

poglej če obstaja kak moddan bios brez tega..
also, maš protor za en al dva diska ?

Bom pogledal za moddan bios, sam kar malo dvomim, ker je serija prenosnikov precej nova. Prostora je samo za en disk (je wannabe ultrabook).

lp

dj za foro probi navadn trdi disk, če maš kje kakega..

Si ga bom jutri v službi sposodil, doma žal nimam nobenega 2,5"... Pa javim kako bo :)

Auba ::

Ej imam San Disk extreme ssd 120gb pa sumim, da me malce zafrava, ker mi občasno crashne. Zlovdal sem si SSD toolkit. Dal vam nekaj screenshotov od rezultatov. Kaj mislite?

Screenshot ---> http://shrani.najdi.si/?A/IW/3grC4pvH/s...
Živjo :)

To je extreme z sandforce, right ?

No, če je temu tako in dobivaš f4 bsode, potem fear no more, ker to ni bug, ampak feature sandforce-a :)):))

Zgodovina sprememb…

Ima sandforce ja, čakaj malo kaj pa to pomeni? Nisem nek znalec teh ssd-jov?

To pomeni, da boš pač mogel živet z temi bsodi, ker to ni nekaj kar bi se dal pofixat (ker je hardware design problem). Lahk še updejtaš firmware, če že nisi in izklopiš LPM. Tak boš, if you're lucky, minimiziral bsode.

Lahk pa menjaš pogon, za kej ko ni sandforce.

Zgodovina sprememb…

Hm čakaj kako se pa updejta firmware? Pa kaj je LPM? Oprosti noob sem :)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Hayabusa ()

Auba je izjavil:

Hm čakaj kako se pa updejta firmware? Pa kaj je LPM? Oprosti noob sem :)

http://kb.sandisk.com/app/answers/detai...

LPM je sleep/power safe state ssdja. Pri nekaterih ssdjih pomaga, da ni toliko zatikanj, pri sandforce pa pomaga, da ni toliko stresa na power logiko, ki povzroča bsode.

Ok firmware mam že updejtan. Sicer pa kje izklopiti ta LPM? V biosu?

Evo sem naredil to. Upam, da bo pomagalo. Pa hvala ti za napotke!!!

Skyman ::

tale rapid obstaja že dolgo časa v obliki fancycache (oz primocache) za vse ssdje.

Kva je fora tega?

kešira zapise v ram, zato pa dobiva take hitrosti potem...

Se mi je zdelo da je temu tako samo nism bil cisto preprican da nebi kej neumnega ustrelu 8-)

Pa tut za integriteto podatkov ni tole najbolša stvar.

Imo je tole koristno samo pri kakih ssdjih, ko majo švoh randon write..

Pa kot sm vidu na overclock.net je folk se intle oz OCZ je v rapid dal uporablju je pa Samsung Magician 4.3

kak je pa to možno sploh ?

a ni to samsung only ?

Zgodovina sprememb…

Nimam pojma ti dam link poglej 3 post nekdo ima OCZ agility 4 malo nizje pa nekdo intla!
http://www.overclock.net/t/1449558/sams...

zgleda da uporablajo druge metode keširanja..

zgleda tako

BorutK-73 ::

Magician 4 je komptabilien z 830 serijo ali pustim raje v3?

SuperVeloce ::

ja, vsi samsungi. Seveda pa za 840 (basic) in starejše ni rapid funkcije

Zgodovina sprememb…

Te mika da ti testiral zadnji feature :D ?

ta rapid je bullshit, čist tko..

Dr_M ::

Ubistvu ni, sprobano, ampak ok :>

seveda je.
Razn številk v benchmarkih je to skoraj brez pomena na že tako hitrem ssdju. Kej takega bi potreboval jmicron ssdji v svojih časih.

Zgodovina sprememb…

WOW
http://www.anandtech.com/show/7572/sams...

16 die-ov v enem čipu 8-O this is awsome :)

Dr_M ::

iloveboobz je izjavil:

seveda je.
Razn številk v benchmarkih je to skoraj brez pomena na že tako hitrem ssdju. Kej takega bi potreboval jmicron ssdji v svojih časih.

Si sprobal? Al kar tako na pamet?

Spock83 ::

Če se ne motim bo tudi Intel imel v naslednjih generacijah SDjih podobne številke v benchmarkih.

Dr_M je izjavil:

iloveboobz je izjavil:

seveda je.

Si sprobal? Al kar tako na pamet?

Sem probal z fancycache (ki je boljša zadeva kot ta RAPID) in razn številk v benchih ni razlik.
Kar ti doživljaš je placebo efekt.
Itk pa samo keširanje počne tudi Windows sam, tak da res ni potrebe po tem.

Spock83 je izjavil:

Če se ne motim bo tudi Intel imel v naslednjih generacijah SDjih podobne številke v benchmarkih.

Ampak to bojo dejanske številke, posledica hitrega kontrolerja in pci-e interfejsa >:D

Zgodovina sprememb…

kljukusa je izjavil:

Si ga bom jutri v službi sposodil, doma žal nimam nobenega 2,5"... Pa javim kako bo :)

Evo, samo, da javim razplet s prenosnikom Toshiba M50-A-110, ki nikakor noče "zaznati" ssd-jev v BIOSu. Sem poizkusil še z dvema HDD-jema in je enega prastarega Toshibinega prepoznal, enega novejšega od WD pa ne. Izgleda, da imajo v BIOSu res narejen white list opreme. Aja, ko daš v prenosnik SSD in direktno bootaš v Windows 7 setup, imaš SSD na voljo, vendar sistema noče naložit, ker javi, da BIOS ne podpira kontrolerja. Samo v opozorilo, da se ne bo še kdo opekel, kot sem se jaz.

lp

FlyingBee ::

no, končno naročil M500 120gb in me zanima naslednje: do zdaj sem veselo prenašal 1tb sammy s 7200rpm, ni tako slabo, samo predvidevam da bo katarzično ob svežem nameščenem win7 na SSD-ju, kjer pa nastopi "problem": podatke na 1tb bi rabil tako kot ponavadi prav tako pa bi rad tudi zaganjal skoraj vse posnete programe zaenkrat še z HDD, seveda bom najbolj frekventno uporabljene posnel na SSD, ampak ne vseh

dual boot ne bi rad, zato me zanima ali se naj kar pripravim, da večina programov s HDD ne bo delovala ali ap bodo problemi?

klemenSLO ::

FlyingBee je izjavil:

razen pri startanju win, če je treba kaj hitro pogledat, malo zamori HDD, drugače pa je za večino stvari dovolj hitra in zanesljiva zadeva - pri prenosnikih pa je druga pesem

Jst mam intla 330 180gb in se od časa do časa zgodi izključno pri zagonu winsow da za minuto/dve/tri zamrzne )le miš lakho premikaš po ekranu). Če rebootam potem dela. A bodo to zamenjal ? Nabavil sem januarja letos....
Life is not measured in minutes, but in MOMENTS...

nared seure erase..

ahci/aligment štima ?

iloveboobz je izjavil:

nared seure erase..

ahci/aligment štima ?

A je ta odgovor mišljen zame?
Sem vseeno preveril in je "Partition Starting Offset 1.048.576 bytes" / 4096 = 256, kar je celo število kar pomeni da aligment štima
v registryju je pa tudi HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\Msahci\Start = 0. Nisem doma, tako da biosa ne morm prevert ampak mislm da je sigurno na AHCI

pol pa nared backup, požen secure erase in restori backup..

aja pa še prej ožen as ssd..

Zgodovina sprememb…

iloveboobz je izjavil:

pol pa nared backup, požen secure erase in restori backup..

aja pa še prej ožen as ssd..

A pa secure erase lahko narediš na sistemskem disku?
Zakaj bi pa prej pognal program "As SSD" ? Da vidim razliko v benčih?

ja prvo bench požen...
secure erase ti zbriše celotn disk, tak da nemore bit sistemski disk..

dr.Akula ::

FlyingBee je izjavil:

...zato me zanima ali se naj kar pripravim, da večina programov s HDD ne bo delovala ali pa bodo problemi?

Večina ne bo delovala, ker se del programa zapiše tudi v register, od tam ti programi ne bodo mogli brat, ker ne boš poganjal OS-a iz HDD-ja.
ni podatka

FlyingBee ::

potem pobrišem particijo kjer je bil win in programi in formatiram, pa bo ok?

dr.Akula ::

Če imaš OS na svoji particiji, podatke (filmi, muska, slike...) pa na drugi, potem seveda lahko formatiraš samo sistemsko particijo (samo pazi, da ne boš po nesreči formatiral napačne :).
Druga možnost je, da kloniraš sistemsko particijo direktno na SSD. V tem primeru velikost podatkov na particiji ne sme presegati 120GB (oz. okoli 115GB kolikor bo dejansko na voljo).
ni podatka
««
250 / 507
»»