» »

SSD za sistemski disk

SSD za sistemski disk

Temo vidijo: vsi
««
95 / 507
»»

PNG ::

RejZoR je izjavil:

smejko je izjavil:

Lenovo ThinkPad W520 želim nadgradit z SSD, katerega priporočate?

Predvsem izbiram med OCZ Vertex 3 in pa Intel 510, ali naj ostanem na HDD 7200 :)

A folk sploh ne pozna Corsair-a?

+1

Imam Corsaira doma in sem zelo zadovoljen. Then again, sem s prejšnjim Intelom tudi bil, pa sem slišal da je veliko ljudi imelo probleme z njimi.

Jst ::

Info:

Bral sem članek, kjer piše, da je failure rate SSDjev in HDDjev približno enak. Poleg tega je pa HDDjem bolj všeč malo večja temperatura...
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

RejZoR ::

PNG je izjavil:

RejZoR je izjavil:

smejko je izjavil:

Lenovo ThinkPad W520 želim nadgradit z SSD, katerega priporočate?

Predvsem izbiram med OCZ Vertex 3 in pa Intel 510, ali naj ostanem na HDD 7200 :)

A folk sploh ne pozna Corsair-a?

+1

Imam Corsaira doma in sem zelo zadovoljen. Then again, sem s prejšnjim Intelom tudi bil, pa sem slišal da je veliko ljudi imelo probleme z njimi.

Fora je, da so tile Force 3 precej cenejši od Vertex 3, po zmogljivosti pa so praktično ista zadeva. Plus s Corsair izdelki imam bistveno boljše izkušnje.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Corsair ima, kakor vse druge izdelke, tudi SSDje dosti bolj kvalitetn od OCZja. Dosti manj crkujejo Force kot Vertex, recimo. So pa po performanceu isti, ja.

Tilen ::

Link s podatkom glede na število prodanih kosov enih in drugih?
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Dami ::

A ni bla ravno ta nova force3 serija komplet zanič? Btw, intel še kar paca fix za 320 serijo?
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

Ni bila zanič, samo performance niso dosegal tak kot je bil oglaševan. Ta problem so imeli samo modeli Force 3 120GB. Vsi Corsair Force 3 120GB, ki so zdej v prodaji so brezhibni.

ST-777 ::

Dami je izjavil:

Btw, intel še kar paca fix za 320 serijo?
Na forumu: http://communities.intel.com/thread/236...
sem prebral tole: " I called Intel a few days ago and the person I spoke with told me that they might not have a firmware update until the end of Aug."

kuglvinkl ::

SF-2281 BSOD Bug se komu dogaja? http://www.anandtech.com/show/4604/the-...

alpha1 ::

Imam težavo pri nadgrajevanju frimwara pri SSD-ju ( OCZ Vertex 3 120gb MI). Program sem zagnal na drugem disku (Samsung HD103SJ) vendar mi piše tole napako.

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: bluefish ()

Veron ::

če koga slučajno zanima patriot torqx 2 128gb za 176eur, naj piše na ZS.

amigo_no1 ::

Če imaš os na sistemski ssd particiji, potem ne tam moreš upgrejdati fw.
Prestavi ssd v drug pc in flashaj tam.

luky ::

Če koga zanima SSD Intel serije 320 40GB naj piše na ZS.
luky!

Lahko pa vzamem nekaj GB stran od Samsunga, inšaliram windows in potem lahko tudi nadgradim firmware?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: alpha1 ()

@alpha1, Intel omogoča nadgrajevanje firmwara za SSD iz zagonskega CD-ja, bilo bi čudno, če tega ne bi omogočal tudi OCZ.

amigo_no1 ::

Seveda omogoča. OCZ ima tko navaden EXE updater kot tud bootable.

kuller ::

Kaj pravite, če bi v asusov eeepc 1005HA, 1,6 Atom, dal ssd disk velik nekje 80 giga..mogoče malo več...a bi se poznalo kaj na hitrosti, če bi imel na njem OS inštaliran, pa še par programčkov?

LP.

Jezst imam na neki podobni konfiguraciji Corsair Force 3 120GB in dela super. Sicer bi raje imel Win7 zaradi TRIM ampak tud na WinXP dela super fajn. Max throughput je sicer zaklenjen na 130MB/s, mora bit očitno neka interna fora mojega Aspire One, specifično s SATA busom, ki je sicer SATA2 ampak ne gre do 250MB/s če se postavim na glavo. Pozna pa se vseeno random access, gretje in baterija. Zagon je res bliskovit. Tud vse aplikacije delujejo bistveno bolj odzivno. Pa ni gretja in ropotanja diska in ni mi ga treba nič pazit.
Sklepam, da bo tvoj EEE letel še bolj, ker jezst imam prvo generacijo Aspire One (945 chipset in Atom N270), ki je že mal zastarel in ima pač probleme. Ampak vseeno deluje zanesljivo in precej hitreje kot prej z najhitrejšim 7200 RPM diskom za prenosnike. V glavni sistem SSD-ja še en lep čas ne bom dal, v netbooka ali prenosnika pa kadarkoli. Vredno denarja, ker je dejanskih prednosti ogromno.

@RejZor, kako bi pa potem nadgradil firmware, brez da bi namestil windows na drug disk in od tam nadgradil?

Tilen ::

Imajo linux updater?
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Corsair zaenkrat nima live updaterja. Sem pa jim že težil. Svoj netbook sem mogu čist razdret in dat SSD v glavno kišto kjer sem ga nadgradil in dal nazaj. Ni ravno praktično, je pa tud res da imam najbolj bukovo zasnovan netbook...

Dr_M ::

OCZ napoveduje "revolucionaren" firmware za indilinx kontrolerje.
http://indilinx.com/news/news_view.asp?...

Me prav zanima, kako bo v praksi. :)
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Mene zanima če se da združit tistih 100mb nazaj k ssd-ju ki so za rezervo?

Ne. Over-provisioning je določen s firmwarom in kontrolerjem in tega ne moreš spremenit.

^--- ne vem če misliš prav. Verjetno je mislil tole, kar se pa da odstraniti:

http://www.mydigitallife.info/hack-to-r...

Dobr, sam 100MB ni ravno neki od česar boš pridbil blazno placa. Imaš pa gor recovery opcijo, tko da ne vem zakaj bi zadevo odstranil.

Valda, škoda cajta in volje se s tem ukvarjati.

Ne tolk zato ampak ker ti recovery lahko pride prav. Pred leti je bil trend izklapljat System Restore, s tem da se mi je sistem posral par dni po izklopu zarad ne vem česa že. Od takrat naprej imam System Restore vklopljen ker je zlata vreden pa čeprav odžre neki placa. Sej ne rabiš velik, tolk da imaš vsaj ene 3 checkpointe za nazaj.

hcet ::

Moja matična ne podpira funkcije ahci (samo ide in raid) al se splača vstavit ssd ali ne? In kaj naj potem izberem ide ali raid?

Imam pa tale ssd -> http://www.mimovrste.com/artikel/206013...

in to matično -> http://uk.asus.com/Motherboards/AMD_AM2...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hcet ()

Ko sem imel še XP, mi ga ni uspelo zagnati v AHCI in sem v biosu izbral IDE. Kljub temu, je bil SSD mnogo hitrejši od običajnega diska. Sedaj ko imam Win 7, seveda izberem AHCI in kot berem na forumu, je za SSD-je bolj primeren AHCI kot IDE.

Jst ::

Mogoče se ti bo pa z izbiro "raid" avtomatsko vklopil AHCI.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Pyr0Beast ::

RejZoR je izjavil:

Ne tolk zato ampak ker ti recovery lahko pride prav. Pred leti je bil trend izklapljat System Restore, s tem da se mi je sistem posral par dni po izklopu zarad ne vem česa že. Od takrat naprej imam System Restore vklopljen ker je zlata vreden pa čeprav odžre neki placa. Sej ne rabiš velik, tolk da imaš vsaj ene 3 checkpointe za nazaj.

Meh. Takrat pride prav last known good configuration ali pa drug boot meni ki niti nima veze s sys restore
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

barakus ::

galu je izjavil:

barakus je izjavil:

Imam Agility 3 60GB in Asus P8Z68-V. Dogaja se, da mi PC crasha, reboota in sistem ne zazna več diska. Potem moram izklopit PC iz elektrike, ponovno zaženem in stvar spet dela.
Ali je to kak znan problem, ki ima kako rešitev? Bi moral updejtat bios / firmware ali bolje da reklamiram disk?

Ne vem, OCZ mi niso več všeč :(

Smeh. Imam isti disk, in Sabertooth matično.. Dogaja pa se mi čist isto, in imam popolnoma enak postopek 'rešitve'.
A si kaj pogruntal kaj naredit?

Evo, po nekaj časa miru, se je problem ponovno pojavil. Pričakal me je BSOD, restartam in ne prepozna ssdja, izklopim pc iz elektrike, vklopim nazaj, poženem in spet normalno deluje. Prekleti OCZ, kaj mi je storiti?

bosko1982 ::

barakus je izjavil:

galu je izjavil:

barakus je izjavil:

Imam Agility 3 60GB in Asus P8Z68-V. Dogaja se, da mi PC crasha, reboota in sistem ne zazna več diska. Potem moram izklopit PC iz elektrike, ponovno zaženem in stvar spet dela.
Ali je to kak znan problem, ki ima kako rešitev? Bi moral updejtat bios / firmware ali bolje da reklamiram disk?

Ne vem, OCZ mi niso več všeč :(

Smeh. Imam isti disk, in Sabertooth matično.. Dogaja pa se mi čist isto, in imam popolnoma enak postopek 'rešitve'.
A si kaj pogruntal kaj naredit?

Evo, po nekaj časa miru, se je problem ponovno pojavil. Pričakal me je BSOD, restartam in ne prepozna ssdja, izklopim pc iz elektrike, vklopim nazaj, poženem in spet normalno deluje. Prekleti OCZ, kaj mi je storiti?

jaz sem flashal na novi firmvare 2.11 in zdaj nimam problemov, ko sem kupij je bil na 2.06 in so bili sami problemi. Matična P8Z68-V PRO.
katastrofa od človeštva...

Pyr0Beast ::

>
>
Zamoli tri očenaše pa pet zdravihmarij :P
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Intel behebt ,,8 MB Bug" der SSD 320

http://www.computerbase.de/news/2011-08...

gruntfürmich ::

kuglvinkl je izjavil:

je ta FW fix?
http://downloadcenter.intel.com/Detail_...

kaj pa recimo za X25-M. je priporočljivo nadgraditi FW četudi ni nikakršnih težav nikoli bilo?
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

zee ::

This firmware revision addresses the "BAD_CTX 13x Error" (8MB capacity, electronic serial number "BAD_CTX 0000013x") associated with unexpected power-loss under specific conditions.

Spletna stran Intel.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

gruntfürmich je izjavil:

kuglvinkl je izjavil:

je ta FW fix?
http://downloadcenter.intel.com/Detail_...

kaj pa recimo za X25-M. je priporočljivo nadgraditi FW četudi ni nikakršnih težav nikoli bilo?

Težko rečem... Sam po moje ne bom, če se ne bodo pojavile novice, da se ta bug pojavlja tudi pri G2 verziji.

destiny ::

V release notesih piše da za G2 ni sprememb in je najnovejša verzija tista iz januarja.

Tnx, kuglvinkl za informacijo, da je že na voljo najnovejši firmware za Intel SSD-je.

Na mojem Intel 320 sem namestil novi firmware v 15 sekundah, sem pa prej v biosu iz nastavitve AHCI prestavil na Disabled. Firmware se namreč v AHCI sploh ni zagnal, temveč le v Disabled.

Priporočam, da tisti, ki nameščajo novi firmware prej preberejo SATA_SSD_Firmware_Update_Tool_Guidelines, ki je v PDF formatu in se tudi dobi na spletu.

Koristno je tudi narediti kontrolni preizkus. Intel je zapisal:
- To verify that the firmware update is complete, power down with the CD still installed and let the firmware update software scan for SSDs in your system again. The scan should now display your SSD and the firmware should now show the new firmware number for your specific SSD.

- Once the firmware has been verified, remove the CD and power down the system again.

Brez problema updejtal moja 2 160gb (ločeni mašini), oba z AHCI.

J.F.K. ::

Zadnji mesec sem malo spremljal cene SSD-jev. Predvsem sem imel na očeh Crucial m4 128gb. V tem tednu se mu je znižala cena iz 195-205 EUR na 170-179 EUR. Najcenejši je pri sestavi.si.

bkorpi ::

pozdravljeni!

Sem lastnik laptopa,ki ma not 500 gb disk 5400rpm. star eno leto,dela BP. ampak se pozna,da ni več najbolj nov,ker zagon traja kar nekaj časa pa tut nalaganje program ni glih tipi ptopi. procesor je i5 in 4gb. mal sem brkal in ugotovil,da če bi menjal disk,bi blo dost hitrej...

cenovno bi si kupil sicer rajši 7200 rpm,ker bo verjetno občutno hitrejši od tega,ki je zdej not,ampak sem ma gledal po yutubu,da SSD šibajo sto na utro naprem HD.
mal sem gledal po netu kakšni so kaj diski. ker sem bolj rusty, bi vas prosil,če b mi kdo lahko pomagal pri nakupu oz, izbiri SSD/HD diska.

najboljši HD do 100€,seveda je lahk tut manj. 500gb

SSD pa ne poznam,sam slišal sem da so super. kaj in kako. prednost pa ima zaneslivost in stabilnost pred hitrostjo.

rabim pa za 70 GB literature(to bi lahk tut precej oklestil), cca 40GB postgress podatkov (ti se večajo vsak dan) in windowse z vsemi osnovni programi.
sicer,če bi se dalo bi imel en zagosnkji disk in tega not za datoteke in kramo,ampak kako naj vem,če ima moj laptop še kak extra slot za diski? imam pa medion akoya p8614, 18,4 inch.
verjetno bi potreboval najmanj 160 gb. mogoče bi blo najbolj optimalno 256 gb. Kateri SSD izbrat?

hvala za pomoč

3man ::

bkorpi, samo na hitro:
- pomoje nimaš prostora za 2 diska v tem prenosniku
- ugotovil sem ravno danes enako kot J.F.K., da je Crucial ful spustil cene in pomoje manj od 128GB ne kupuj in preveri, če si lahko privoščiš 256GB. Ti nimajo SandForce kontrolerjev, ki imajo zadnje čase nekaj težav, niso kot Intel serije 320, s katerim se boš moral spet mal poigrat in pomoje s Crucialom m4 ne boš falil. Ne me razumet narobe, tudi prej omenjeni niso preveč zgrešena naložba, samo lahko, da se boš moral malo ukvarjat z njimi...
- kljub temu, da je SSD precej dražji od HDD pa ne boš več hotel nazaj, ko boš enkrat poizkusil delat na SSD. 5400 vs 7200 HDD... razlika v hitrosti je v resnici zanemarljiva, tako kot med samimi SSDji. Razlika je očitna le med HDD in SSD.
- ko crkuje HDD imaš še nekaj šans prenest podatke nekam drugam, SSD pa pogosteje mrkne brez opozorila. Backupe delaj v vsakem primeru
- cen se mi ne da zdaj primerjat... :)

bkorpi ::

3man je izjavil:

bkorpi, samo na hitro:
- pomoje nimaš prostora za 2 diska v tem prenosniku
- ugotovil sem ravno danes enako kot J.F.K., da je Crucial ful spustil cene in pomoje manj od 128GB ne kupuj in preveri, če si lahko privoščiš 256GB. Ti nimajo SandForce kontrolerjev, ki imajo zadnje čase nekaj težav, niso kot Intel serije 320, s katerim se boš moral spet mal poigrat in pomoje s Crucialom m4 ne boš falil. Ne me razumet narobe, tudi prej omenjeni niso preveč zgrešena naložba, samo lahko, da se boš moral malo ukvarjat z njimi...
- kljub temu, da je SSD precej dražji od HDD pa ne boš več hotel nazaj, ko boš enkrat poizkusil delat na SSD. 5400 vs 7200 HDD... razlika v hitrosti je v resnici zanemarljiva, tako kot med samimi SSDji. Razlika je očitna le med HDD in SSD.
- ko crkuje HDD imaš še nekaj šans prenest podatke nekam drugam, SSD pa pogosteje mrkne brez opozorila. Backupe delaj v vsakem primeru
- cen se mi ne da zdaj primerjat... :)

a si mogoče mislu tega:
http://www.mimovrste.com/artikel/206013...

?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bkorpi ()

Tile m4 so ratal ful ugodni ja, but...

3man je izjavil:

niso kot Intel serije 320, s katerim se boš moral spet mal poigrat

updejtanje fwja ni nobena umetnost in ne mislit, da pri crucialu ne bo treba tega delat.

3man ::

Dami je izjavil:

Tile m4 so ratal ful ugodni ja, but...

3man je izjavil:

niso kot Intel serije 320, s katerim se boš moral spet mal poigrat

updejtanje fwja ni nobena umetnost in ne mislit, da pri crucialu ne bo treba tega delat.

bkorpi:
pa recimo

Dami:
ja, tudi možno, vem pa ne, da bi bilo že kaj znanega o kakšnem bugu in "m4 paniki" Verjetno bo še kakšno leto ali dve veliko tega, samo predvidevam, da bkorpi ni tip uporabnika, ki bi bil dovolj entuziasta, da bi se mu dalo ukvarjat s takimi stvarmi. Saj je res, da ni veliko dela ampak tehnologija naj bi nam olajšala život, ne pa da se s tem ukvarjamo kar naprej. S takimi stvarmi se sploh nebi smeli ukvarjat... pa se kar in še zadovoljni smo. 8-O

js osebno ::

Tale izgleda jako poceni. Se spomnim da je bil 200€, nekaj dni nazaj. Če grem v nakup, katere kable in ostale zadeve moram zraven še nabaviti?
Temu disku bi družbo delal Samsung F3..

EDIT:typo

Zgodovina sprememb…

««
95 / 507
»»