» »

Razbit display, imenik in Nokia 6230

Razbit display, imenik in Nokia 6230

-ziga- ::

Imam Nokio 6230. Danes se mi je razbil display, tako da ne vidim kaj delam. Imenik imam pa večinoma na telefonu. Ali je kje na internetu po stopnjah prikazan meni omenjene Nokie, da bi to lahko naredil "na slepo" oziroma še bolje, ima kdo enak telefon, pa bi bil pripravljen povedati korake do kopiranja telefonskega imenika na SIM? Ali pa še bolje, po korakih do kopiranja imenika na računalnik prek bluetootha.

-ziga- ::

Nihče?

ne_kdo ::

ti si bluetooth vklopi in pol s programom nokia pc suite sam naredi kopijo ne rabiš nič na ekran gledat. samo varnostno kopijo narediš in to ti vse piše na računalniku. in tako si boš lahko prenesel ves imenik in tudo ostale stvari ki jih še imaš na telefonu.

lp

-ziga- ::

Ok. Bom tako naredil. Ampak vseeno ne vem na pamet, kako vklopiti bluetooth:S
Upam, da je enako kot na ostalih Nokiah, če pa ima kdo enak telefon, bi pa prosil za napotek.

imagodei ::

Zraven nokie si dobil knjižico z navodili, kjer so meniji natančno opisani. Imaš celo številčne bližnjice zraven napisane.
- Hoc est qui sumus -

-ziga- ::

Ja. Ampak žal so v knjižici samo do drugega nivoja. Torej Nastavitve (4) in Povezljivost (6)... naprej pa ne znam. Čeprav sem naredil tako kot na eni drugi Nokii, pa ga računalnik ne zazna. Zdaj bom pač še malo poskušal, pa upam da mi uspe, preden vse pobrišem:)

StandAgainst ::

Samo nekaj mi povej kako imaš naret glavni meni (v mrežo ali seznam), da ti lahko pomagam.

-ziga- ::

Seznam. Kot pri starejših Nokiah.
Lahko, da je problem tudi v tem, da telefon "ni viden". Ker mislim, da BT sem uspel vklopiti - je tudi telefon dal tak zvok od sebe, da se je nekaj zgodilo. To, da bi ga naredil vidnega, sem primerjal z drugim Nokia telefonom, pa vseeno ne dela. Na računalniku pa vse dela, ker sem lahko povezal drug telefon.

StandAgainst ::

Aha. Torej poskusi stisniti tipko za meni, ter 2 da prideš v imenik, potem pa dvakrat stisni tipko gor, potem pa še dvakrat stisni OK, ter počakaj kako minuto ali dve če imaš veliko številk na telefonu. Mislim da bi to moglo it. Ta postopek ti bo vse številke iz mobitela posnel na SIM. Potem pa če imaš možnost SIM preizkusi v kakšnem drugem mobitelu preizkusi če je posnelo drugač pa povej, pa bom pri teti pogledal kak se naredi, ker ma isti telefon kot ti. Tako sem vsaj jaz naredil ko se mi je razbil display, pa mi je ratalo. Upam da bo delalo.

Zgodovina sprememb…

-ziga- ::

Bom poskusil. A je še kak preprost način se dokopati do SMSjev, ki so prišli zdaj. Telefon sem imel namenoma izklopljen in prej sem dal sim kartico v drug telefon, da preberem SMSje. Pet minut sem ga pustil pa je prišel en. Zdaj pa kar dežujejo. Verjetno so sicer vsi "obvestilo o zgrešenem klicu", ampak če obstaja kakšna preprosta možnost, da bi jih videl bi bilo lepo.

-ziga- ::

Vzamem nazaj. Ne vem po kaki logiki so se SMSji dali na simkartico, ampak dobro:) Zanimivo je, da je bila večina SMSjev "ne moreš uporabljati storitve informator". Pojma nimam kaj to je, ampak očitno sem po narobnem meniju prej šaril:)

Kopira (upam) se pa zdaj. Bom poročal.

-ziga- ::

Hm... ne uspe mi.
Naredim tako, pustim nekaj časa (v zadnjem poskusu sem ga pustil celo 10 minut) in potem ni nič. Če pritisnem OK (po tem, ko naj bi se kopiranje zaključilo) telefon vedno spusti tak pisk kot ga pri "napaka v povezavi" in še nekaterih napakah.

Phoebus ::

Eh kaj komplicirate, postopek je sledeč:
a) priklopiš telefon na kabel
b) seveda imej naložen drajver da bo našel navidezni COM port (če je COM kabel je dejanski COM port)
c) uporabi AT ukaze za dobit imenik in copy-paste rezultate v poljuben program (...in pošlji lastniku v TXT obliki ker se ti ne da jajcat :-D )

V študentskih časih sem si s tem služil pivo :-D

Phoebus ::

Aja, BTW, ker vem katero vprašanje bo sledilo, izvoliš: http://zitseng.com/tech/gsm-at-commands

d0rK ::

Kolega. Mislm da imam se vedno nekje mojo staro Nokio 6230. Popolnoma polomljena ampak zaslon pa mislm da dela.


Ga zelis? Posljem brezplacno.

d0rK ::

 telefon

telefon



Tako je, zaslon je cel. Se vedno pa nisem 100% da dela. Ponudba se velja.

-ziga- ::

Najlepša hvala d0rK, ampak mi je uspelo.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prenos imenika iz Nokia na Galay S7

Oddelek: Mobilne tehnologije
61145 (1033) harvey
»

sinhronizacija gmail stikov?

Oddelek: Mobilne tehnologije
2317739 (4448) Malcolm_Y
»

symbian to android

Oddelek: Pomoč in nasveti
82173 (1902) dejanslo
»

samsung galaxy- uvoz imenika itd..

Oddelek: Pomoč in nasveti
63259 (3221) maxum
»

Nov mobi

Oddelek: Kaj kupiti
251794 (1333) Mr_Globus

Več podobnih tem