» »

računalnik se ne prižge

računalnik se ne prižge

yerry24 ::

Pozdravljeni!

Računalnik se ne prižge čeprav je še danes deloval brez težav. Na osnovni plošči gori zelena dioda in ob pritisku na gumb za vžig se stresejo ventilatorji. Ali je možno da j odpovedal napajalnik?

najlepša hvala za vaše nasvete

solatko ::

Možno, če ni s sistemom izločanja ugotovi napako.

matej_jack ::

Bi upal trdit da je napajalnik. Meni se je to zgodilo za staro leto, ko smo mislili imeti party, muzika prek kompa. Pol pa ni vžgal :D
Je pa res da je napajalnik že kak mesec prej začel kazati znake, da bo šel počasi.

yerry24 ::

No zamenjal sem napajalnik sedaj računalnik spusti od sebe kakšen zvok zaženejo se diski, dvd in vsi ventilatorji vendar ni slike ventilator na grafični se prav tako zažene, kaj še lahko poskusim narediti?

mpucko6 ::

verjetno ti začne piskat,malo pogooglaj in za tvojo ploščo se bo sigurno našel odgovor,za tvoje piske.
Čeprav to zelo diši po pregreti grafiki,poskusi z kakšnim kolegom zamenjat grafiko pa boš videl

yerry24 ::

ne nič ne začne piskat tko, da bom poskusil najti drugo grafično in poskusiti z njo

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: yerry24 ()

solatko ::

Skoraj 90%-no ti je crknu eden od ram-ov. Pojdi na izločanje: najprej: izklopi sistem, odstrani vse razen - napajalnik, grafična, procesor, 1 RAM, trdi disk na katerem je sistem. Če bo delalo priklapljaš po eno napravo - izklopiš sistem - iztakneš napajanje na 22oV in dodaš drugi RAM; če bo delalo, zopet ugasneš, iztakneš iz 220 in dodaš naslednji RAM - to ponoviš kolikor ramov imaš. Ko si nehal s tem in še vedno ob vklopu dela, ugasneš računalnik, dodaš dvd in prižgeš, če dela, ugasneš računalnik in daš not flopy, ugasneš dodaš drugi dvd, ugasneš dodaš 2hdd, ugasneš dodaš 3hdd.....
Če pa ti takoj ne dela menjaš rame toliko časa da eden dela s tem, da izklopiš tudi sistemski disk (lahko je ta zanič)....

klemzyZemzy ::

Jaz sem imel skoraj identičen primer. Ko sem računalnik prižgal se je vse zagnalo, diski, cdrom vendar slike ni bilo. Razlog je bil v matični, matična mi je crknila, tako da če imaš možnost dobit kakšno matično, probaj z njo.

yerry24 ::

Poskusil sem po sistemu, ki ga je priporočil solatko, vendar še vedno ni slike, če je odpovedala matična pa tako ni pomoči da bi prišel do podatkov na disku, ker gre za 2 diska v raid 0, tako da bom najverjetnje razmislil o novem računalniku. hvala za vse nasvete.

solatko ::

Če menjaš plato z enako, ne bo potrebno nič na novo instalirat, če pa boš nabavil nov računalnik, boš pa ta dva diska priklopu gor v raid0 in boš po mojem lahko pobral dol kar rabiš.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izredno počasen računalnik

Oddelek: Pomoč in nasveti
121210 (850) solatko
»

prenos diska na drug PC

Oddelek: Pomoč in nasveti
91068 (901) pia2001slo
»

Moč napajalnika

Oddelek: Strojna oprema
393794 (3238) #AzZey
»

A je crknala plata ali napajalnik?!

Oddelek: Pomoč in nasveti
71107 (977) Pyr0Beast
»

Nekaj je crknilo..

Oddelek: Pomoč in nasveti
121922 (1589) rock_girl_

Več podobnih tem