» »

PHP newsletter in spam

PHP newsletter in spam

samek ::

Ola,

potrebujem malce pomoči, ker počasi že zgubljam živce.
Rad bi pošiljal newsletter določenim ljudjem (okoli 200 mailov). Mail bi vseboval razne novosti iz strani podjetja. Šlo bi za html sporočilo, ker bi maili vsebovali tudi slike.
No tukaj se pojavi problem, preko katerekoli skripte poskušam poslati newsletter, gmail označi sporočilo kot spam. Poiskusil sem že vrsto skript od lastno narejene do phpmailer baziranih skript. Od vseh mi najbolj ugaja pommo, ki vsebuje res vse kar potrebujem, a se spet pojavi težava s spamom.
Pozna mogoče kdo kakšno pametno rešitev na moje probleme? Kje bi bil lahko problem, da gmail označi mail kot spam (sumim malo na headerje maila, samo ne vem točno kje bi bil lahko problem)?
Premišljeval sem tudi, da bi newsletter pošiljal preko katerega od clientov.. Samo potem se pojavi problem pri oblikovanju sporočila. Ima mogoče kdo izkušnje na tem področju?

Kakršnakoli pomoč je dobrodošla..

lp
/dev/null

Tody ::

PHPLIST... meni ne vrže v spam za ostale pa nevem, kak procent od 8000 mailov vrjetno pristane tam :D

samek ::

Okej bom probal še phplist, pa poročam.
Hvala za odgovor Tody!

lp
/dev/null

snow ::

Verjetno je tudi trik iz katerega serverja pošiljaš. Ko sem se sam ubadal s tem je z nekaterih serverjev pristalo identično sporočilo v gmail spam mapi, z drugih pa lepo v inboxu.

Včasih pomaga pri debuggingu tudi ogled izvornega sporočila.

Spomnim se da se se sam igral tudi s Swift mailerjem.
Random mutation plus nonrandom cumulative natural selection - Richard Dawkins

IceIceBaby ::

Zadeva ni odvisna od skripte s katero pošiljaš ampak od oblike in vsebine maila, subject lina in serverja.

Če mail oz. subject line vsebuje kakšne "slabe" besede ti bo mail hitro priletel v spam. Potem je tu še količina linkov, način pisanja itd. Vse to spam filtri upoštevajo in mail potem označijo za OK ali spam.

Če te mogoče zanima profesionalna rešitev za komercialno uporabo pa pošlji PM :) Se ukvarjamo že nekaj časa z email marketingom in lahko ti ponudim rešitev "na ključ", ki vsebuje SPAM checker, ki pred pošiljanjem preveri ali je mail OK ali ne, pa komplet statistika je zraven pa še dostavljivost je odlična.

enco11 ::

PHPLIST... meni ne vrže v spam za ostale pa nevem, kak procent od 8000 mailov vrjetno pristane tam :D

Preizkušam PHPList, pa mi ne uspe urediti zadeve s šumniki (čćžđš). Kakor hitro shranim sporočilo, se pokvarijo. Sem poskušal spreminjati 'charset', pa mi ni uspelo. Imaš mogoče kakšne izkušnje s tem?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: enco11 ()

HardFu ::

Poizkusi rajsi mailchimp do 500 narocnikov in 3000 mailov na mesec je zastonj, pa se ogromno templateov majo, si bos prihranil cas in zivce.
http://codeable.io

Tody ::

@Enco se strinjam s tem da uporabiš opico tm tud bouncanje dela, kar je zelo uporabno + polno ene statistike. Drugače pa je odvisno kaj maš v bazi. Če bazna ne zna ČŠŽ-jev prebavit potem ne bo nič iz tega (jest jo mam na utf-8) pa dela.

enco11 ::

Hvala obema za odgovore. Kar se Phplist tiče, kolikor sem videl v PHPadminu, je baza v UTF-8 ... bom mogoče še malo eksperimentiral. Sicer pa bom poskusil z 'mailchimp'. 500 mailov bi moralo zadostovati za pošiljanje v Slovenščini. Če bom pa kaj pošiljal v tujino, pa lahko uporabim RHPlist.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Mailchimp problemi oz. alternativa za email marketing

Oddelek: Omrežja in internet
61391 (1353) psychoshorty
»

Pošiljanje večje količine mailov

Oddelek: Programska oprema
222051 (1679) NeMeTko
»

Mailman in Gmail, Yahoo, Hotmail naslovi

Oddelek: Izdelava spletišč
121657 (1348) msjr
»

Newsletter

Oddelek: Omrežja in internet
212789 (2604) c3p0
»

Koliko emailov naenkrat ven ?

Oddelek: Izdelava spletišč
81427 (1115) gregy

Več podobnih tem