» »

Rak na kosteh - osteo sarcoma - kje dobiti marihuano ( legalno ) in ostala vprašanja.

Rak na kosteh - osteo sarcoma - kje dobiti marihuano ( legalno ) in ostala vprašanja.

««
11 / 17
»»

Slo-One ::

Iskreno sožalje.

Temo sem še kar spremljal in sem tudi jaz upal na boljši razplet.

Tarzan ::

Iskreno sožalje Brane. :8)
In hvala, da sta izkušnjo delila z ostalimi. O tej temi se vse prerado molči.

koyotee ::

Sožalje tudi z moje strani. Temo spremljam od samega začetka, in zgleda, da bo treba vzeti zadevo pri takih stvareh v svoje roke. Upam, da si bo še kdo olajšal težave na tak način.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Pyr0Beast ::

Torej, sam sem nabavil tale iolite (comgrad - iolite.si) vaporizator in moram povedati, da sem rahlo razočaran nad njim.

+ Ni slovenskega prevoda (sicer zame ni pomemben, samo ga ne bom jaz uporabljal - zdaj vidim da so slovenska navodila na netu - Torej to je OK)
- Držalo ustnika je brez dobrega zaklopa in se samo nasadi na vaporizator - to se bo čez čas definitivno razrahljalo
- Stresanje zelišč-tobaka v komoro je rahlo nerodno ker ima vsega kake 2cm premera - Kupite mlinček s prešo. Navaden ALU mlinček je sicer OK. Akrila se izogibajte.
- Sam ustnik ima dober kovinski navoj kar pa podaljški nimajo (vsaj plastičnega bi lahko imeli) ter se samo nataknejo. Sicer držijo ok zaenkrat a je vprašanje časa, kdaj se zadeva razmaje.
+ Zamenljiv ustnik s kovinskim navojem (da se ga podaljšati)
+ Segreje se blazno hitro
- Ne ugasne se tudi ko ga izklopiš ! Traja še kake 5 minut da se izklopi.
- Zadeva je VROČA za ponoret.
o Sam vaporizator je res velik, velikosti kakšnega kompaktnega fotoaparata.
- Nerodno polnjenje. S priloženo kartušo nisem bil zmožen zadeve napolniti, ker je špricalo povsod - zadeva ne nalega dobro. Ko sem dal na kartušo drug nastavek sem vse skupaj odlomil ter se pri tem še porezal, bravo jaz.
- Verjetno nikjer ne piše, samo se mi zdi da tale zadeva deluje samo na čisti butan. Karkoli drugega bo zapacalo katalizator-ventil-šobo. Tako da plin iz trafike (če ni 99% butan) ODPADE. Na strani tudi nimajo kartuš s plinom.
- Ko je prižgan je dokaj glasen
- Sam On-Off knof je rahlo slabo izveden in majav, pravtako knof za piezzo vžig
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Zgodovina sprememb…

Rear DVD collector!
JTD power!

Double_J ::

No vidite... kako moraš sam pošteno razmišljati, če se te kaj loti. Uradna medicina ne bi imela šans, če pa bi se opazovala bi lahko začela dojemati, kdaj se počutita bolje in kdaj slabše. Pa ni niti mož, ko je že žena odšla...
tko sta pač dočakala samo 30 oziroma 40let.

http://24ur.com/ekskluziv/tuja-scena/so...
Dve šivanki...

Okapi ::

A coroner's investigator dismissed online speculation that the pneumonia deaths of actress Brittany Murphy and her husband, Simon Monjack, may both have been related to viral mold inside their Los Angeles home.

"There were no indicators that it was from mold," Los Angeles County Assistant Chief Coroner Ed Winter said Monday.

Double_J ::

Aha... povedal pa ni kaj je v resnici razlog za nobenega. Zdravnik pa tudi ne, zato sta pa mrtva. No, saj bo verjetno vseeno kmalu uradno.
Dve šivanki...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Double_J ()

Rear DVD collector!
JTD power!

Brane2 ::

Ti boga. Dol me je vrglo.

Kdo bo dobil nobelovo za tole ? :|

Kje je Ratko Mladić, ko ga rabiš ?
On the journey of life, I chose the psycho path.

Lažnivi zdravniki mi gredo prekleto na živce.

Kaj si lahko pomagaš z nekom, ki se obrača po vetru na tak način ?

Zdravnik, ki SAMO POTIHEM razlaga o koristih marihuane je ene tolk pošten kot policaj, ki krivo priča na sodišču, potem pa po gostilnah razlaga "kako je res bilo"- v glavnem neuporaben gnoj.

Vajenc ::

Zdravnik, ki SAMO POTIHEM razlaga o koristih marihuane je ene tolk pošten kot policaj, ki krivo priča na sodišču, potem pa po gostilnah razlaga "kako je res bilo"- v glavnem neuporaben gnoj.
Podmažmo ga, pa bo! Sicer pa + 1
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

poweroff ::

Hmm, nočem biti party breaker, vendar pri članku piše: Last Updated: Monday, 19 November 2007, 06:11 GMT

http://www.cpmc.org/professionals/resea...

Zaenkrat so delali samo in vitro teste, zdaj pa:

We are currently determining the molecular mechanism that may explain the synergistic increase in anticancer activity that is observed with the combination treatments. We are also studying whether this combination strategy will lead to greater antitumor activity in vivo.
sudo poweroff

Evo, za foro sem včeraj poslal mail McAllisterju iz zgornjega linka, kako so kaj napredovali od leta 2007. Tole je odgovor:

We are approximately two years away from implementing a clinical trial.

Kar pomeni... še vsaj 10 let nič.
sudo poweroff

Rear DVD collector!
JTD power!

Aljaz1980 ::

ne morem najdit linke, dohter je imel teorijo o tem da je rak plesen oz. gljive
in je raka zdravil z rednimi odmerki sode bikarbona in je delovalo v veliko primerov

ni pa bilo enako uspešno za vse vrste raka, saj recimo kosti niso dobro prekrvavljene in odmerek ne pride do njih ali pa redko

kakšno mnenje?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Aljaz1980 ()

mirage ::

1. Ne vem kako bi soda bikarbona sploh vplivala na glivice - če jih že hočeš odpravljati uporabiš fungicide.

2. Sam iz tega članka ne vidim ne potrditev ne ovržbo takega načina zdravljenja glede na dokaze

Prebral sem temo o tem Simonciniju in je res vse skupaj bolj kot ne navaden BS. Lepo bi bilo, če bi delovalo, pa nekako ne.

Bikarbona zgleda da ima blag efekt na določene glivice, ne pa na vse.

Woody Allen

Z mamo je zdaj tako. Že dobre 2 tedna je v bolnici, v soboto bi že morala biti doma, ker se je stanje tako popravilo, včeraj je pa dobila vročino in danes je v komi.
Uradna medicina je delovala, ko je bila še pri sebi-kemo&obsevanje, ko pa se je stanje slabšalo pa so vsa zdravila vse skupaj le še pospeševala in utrujala telo.
Večkrat je bila na drenaži pluč, danes zjutraj pa so se kompletno sesedla, tako da je sedaj na 100% kisiku in ne kaže na boljše.

Z travo je tako, dokler je bila še pri svojih močeh je delovala, pojedla je zlahka celo kosilo, ne da bi to potem pobruhala, kar drugače ni bilo možno- Potem ko se je slabšalo sem jo silil naj še vztraja, pa potem ni hotla več na koncu pa tudi ni mogla, telo pa sedaj odpoveduje zaradi podhranjenosti.
Žal mi je da nisem s tem začel prej in sem odlašal in čakal, da bo mama pripravljena. Zadeva bi lahko imela drug izid.

V bolnici na intenzivni je pa tako. Zdravniki 'več' ne morejo narediti. Sestram se pa tudi ne da čepeti zraven. Veliko je že da vsake kvatre premakneš masko, in tiste trakce, da ne žuli. Navlažiš usta in namažeš ustnice.
Pa tega nihče ne počne.

Posoda za vlaženje kisika bi rabila gretje, da ne izsušuje sluznice po nepotrebnem, ko se tak hladen zrak ogreje.

imagodei ::

Eh, kurc... Bi še kaj ostrega napisal čez slovenski zdravniški sistem, pa me tole preveč ujezi... Pyr0, žal mi je, da to preživljaš. :8)
- Hoc est qui sumus -

Meni je še toliko bolj žal kar je mama preživljala in kar še preživlja. Včeraj je bila še pri sebi, danes pa kot da bi gledal zadetega džankija z obrnjenimi očmi, brez kakršnekoli moči v telesu, groza. Vsake toliko ji pomanem oči, ker sama ne more več in v neizmerno veselje mi je bilo ko mi je stisnila roko dokler je še bila pri sebi. Če bi vedel za danes bi bil včeraj še cel dan pri njej.

Zdravstveni sistem je v riti. Ko so jo sprejeli, da bi ji izpumpali pljuča smo v ordinaciji čakali od 6h pa do 1ne zjutraj. Zdravnik pa samo eden. Njeno stanje pa je bilo kritično, tako da že ni mogla več dihat.

Zgodovina sprememb…

Ja, imaš prav, res sem nekoliko čudno rekel. eveda mi je žal za oba, da tole preživljata. Sploh, ker bi ustrezen zdravstven sistem lahko tvoji mami precej olajšal tole kalvarijo.

Sam imam z enim svojcem sicer drugačne težave, ki pa na koncu spet privedejo do istega zaključka: zdravstven sistem je nekje tam, kamor sonce nikoli ne posije.
- Hoc est qui sumus -

Nisem zameril, vem kaj si mislil.

Ta kalvarija sploh nebi bila potrebna, če bi zdravnik, ko ga ja mama opozorila na bulo na dojki, kaj odreagiral. 'Pa ni bilo nič zaskrbljujočega'.
In seveda, potem ko se je vrag razsejal pa kemo in obsevanje. Tisto človeka dobesedno uniči. Bolj kakor kakršenkoli rak. Mnogo mnogo mnogo bolj. Pa se je potem razsejalo še naprej, mama pa nič boljša. Potem pa krepka doza zdravil in upanje da bo kaj boljše.
Zame je to čisto šarlatanstvo in ne znanost, ker te na koncu samo še čedalje bolj pitajo z zdravili, ki pomagajo nič. Morebiti pa malenkost lajšajo simptome. Sploh z morfijem ne šparajo, da je človek čisto zadet, pa potem še ne je nič ker morfij zapira in zmanjšuje apetit. Kam to pelje pa se ve, oz. vem.

In potem ko sem danes zjutraj prišel mami, jo vidim zvezano. Me je imelo da bi namlatil vse bližje osebje. Da si je pač hotela masko s kisikom dol sneti. Ne me jebat, pokliči svojce na telefon, saj imaš cifre, pa naj pridejo urediti. In vse kar je verjetno želela je da ji navlažimo usta, ker ji je kisik tako izsušil vse da ji je jezik razpokal. Potem ko sem to naredil, je pulz padel iz 140 na 120, verjetno je bila v hudih bolečinah.
Potem sem ji zrihtal še naslon, da je lažje dihala in da ji ni jezik lezel nazaj, ker se je skoraj zadušila, ampak očitno je pretežko poslušat kako človek diha in so aparati bolj zanesljivi.

Pa še vprašanje zdravnika je glupo. Ali kaj želite ? Ja, želim si zdravo mamo vraga mi.

Čeprav tudi močno sumim da so nekaj zdravniki hudo zafukali. Zvečer so ji namreč dajali smukec, da se voda v pljučih ne nabira.

Tako je sedaj na 100% kisika pri 15L/min, oksigenacija pa 80%, morala bi biti pa preko 95%. Kar je manj kot 95% je kritično.

Zgodovina sprememb…

Moram rečt, da me je sram... Zdajle sem tudi jaz ravnokar zaključil en pogovor z zdravnikom (pa niti približno nima zveze s to temo, tako da ne bom šel v detajle) - v glavnem, sramota.

Važno je, da hočejo imeti višjo plačo.

Mogoče bodo potem boljše delali?!

Ne vem, zakaj se za tak poklic odločajo materialisti. Jebat ga, lahko da si študiran in da si garal za zdravniški naziv ter za rekognicijo znotraj zdravniške srenje, ampak če te pacienti dolgočasijo, če ti vodilo ni POMAGAT ampak ZASLUŽIT za dežurstva, kaj vraga sploh delaš v zdravstvu?

Sram me je, da živimo v taki državi. Ja, jaz bi tudi štrajkal.
- Hoc est qui sumus -

In ni je več. :'(

Tudi oživljat je niso šli. Ko bi bil vsaj zraven.

destiny ::

Moje sožalje Pyr0 :'(

tudi moje
Rear DVD collector!
JTD power!

d0rK ::

Iskreno sožalje.

Moje sožalje.
- Hoc est qui sumus -

Stampl ::

Iskrene sožalje obema.

Limit-sky ::

Moje sožalje.

Samuel ::

Sožalje. Sam sem tudi zgubil starša zaradi raka. Lani spomladi smo ga pokopali.

T0RN4D0 ::

Sožalje.
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

Moje sožalje, čeprav vem, da si z njim lahko pomagaš ene tolk kot s kovancem za en centi, ki ga dobiš v štacuni kot drobiž.

Pravzaprav, verjetno manj.

Kar se obstoječega sistema tiče, ne vem zakaj se vsi pustite zavajat s plačami in dežurstvi. To so njihove interne stvari, s katerimi nategujejo rajo.

Naj vpeljejo tržno konkurenco ( več izvajalcev ), zavarovalniški zdravstveni sistem naj prevzame država ( oziroma njegovo vlogo ), VSI pa naj imajo tudi možnost izstopa- opt-out.

Pri stvareh, kot so sedaj, ga sam komot nimam in brez najmanjšega razmišljanja se izpišem takoj.

Jaka muda, če te pustijo za solidne denarje crkovat v čakalnici, ali pa če crkneš doma.

Manjše stvari pa itak plačuješ že zdaj.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Brane2 ()

Mah barabe. Zasrali so s tem ko si ji šli smukec dajati v pluča. V soboto je bila še super. Takrat bi jo morali domov odpeljati, pa bi bila verjetno še živa, maske takrat več ni rabila.

Danes zjutraj je tako šlo na slabše. So jo privezali na posteljo ker je bila 'nemirna'. Nemirna pa verjetno zato ker ji je kisik žrl pljuča - vode v vlažilniku je verjetno zmanjkalo ker so šparali. Gledat pa ni šel nobeden. Ker včeraj je bil nivo blazno nizek in jih je nato oče opozoril, ampak to 'je bilo še v redu', čez noč je zagotovo zmanjkalo in tega ni nobeden do jutra opazil. Pri 15L na minuto pa gre to hitro.

To da se je reva matrala sneti masko ker jo je žrlo pri živem telesu je MUČENJE, ne morem si predstavljati bolečin, ki jih je preživljala. To me bo žrlo še celo življenje. Hvala zdravstvenemu sistemu.

V sobani, ko sem prišel pa ni bilo NOBENEGA. To da je z mamo nekaj narobe sem jim moral povedati _jaz_.

Neizmerno mi je žal da je nisem odpeljal prvi dan ko je šlo na bolje. Novomeška bolnišnica je _hiralnica_ in norišnica.

Hvala za sožalje.

Moje sožalje, čeprav vem, da si z njim lahko pomagaš ene tolk kot s kovancem za en centi, ki ga dobiš v štacuni kot drobiž.

Da.

WarpedGone ::

Pyrobeast, moje sožalje.

In hvala, da izkušnje deliš z nami. Prav mogoče, da bo zaradi tega kdo živel dlje in bolje.
Zbogom in hvala za vse ribe

MadMax ::

Moje sožalje...
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

McMallar ::

Sozalje tudi z moje strani.
Why can't a programmer tell the difference between Halloween and Christmas?
Because OCT31 = DEC25

In hvala, da izkušnje deliš z nami. Prav mogoče, da bo zaradi tega kdo živel dlje in bolje.

Upam, samo upam. Nočem da kdorkoli gre čez to kar grem jaz čez.

Novica o tem da imaš raka ni nič v primerjavi s tem, tisto kar potem človek prestaja. Tisto je šele groza.

Žal mi je, res mi je žal za mamo, da nismo odreagirali drugače. Pa ne morem nič. Žrem se. Žre me. Hočem da bi bilo drugače.

thramos ::

Sožalje.

imagodei je izjavil:

Važno je, da hočejo imeti višjo plačo.
Mogoče bodo potem boljše delali?!
Ne vem, zakaj se za tak poklic odločajo materialisti. Jebat ga, lahko da si študiran in da si garal za zdravniški naziv ter za rekognicijo znotraj zdravniške srenje, ampak če te pacienti dolgočasijo, če ti vodilo ni POMAGAT ampak ZASLUŽIT za dežurstva, kaj vraga sploh delaš v zdravstvu?

+1, zdravniški kodeks je samo še okvirjen list papirja za staro zaveso :(

Moje sožalje, Pyr0Beast.
Woody Allen

kivi113 ::

Iskrene sožalje.

Sam sem, kot uporabnik konoplje postal zelo sumninčav, ko sem opazil razne videe na youtube o konopolji in seveda tale thread. Pred tem, razen lastnih izkušenj, o medicinski konoplji nisem imel pojma.

Znanka pa je pred časom še v drugo prestajala kemoterapije, zaradi raka na jajčniku. Zato sem zelo padel "notr", in se odločil malo brskati po sciencedirect in pubmed.

No zaključek je, da je konoplja priporočena za blaženje bolečin, za stimulacijo apetita in proti bruhanju, ki so stalni stranski učinek kemoterapij. Drugi zaključek je, da kanabionidi z različnimi mehanizmi omogočajo apostozo oz. odmiranje rakastih celic. Eden izmed mehanizmov je tudi ta, da se preko kanabionidov prenese signal v rakasto celico, da je potrebno "umret", signal, ki sicer ne bi prišel v celico (ker je rakava). Obstajajo tudi drugi mehanizmi. Ti mehanizmi so večinoma opisani na osnovi vitro in vivo testov (v tkivu v epruveti, v živali), vendar so opisani.
Obstajajo tudi rakasta tkiva, ki še pohitrijo širitev rakastih celic. Videl sem natančno eno (celotno, ne samo abstract) raziskavo, kjer so raziskovali več rakastih tkiv, mislim da 6, raziskava je trajala 4 dni, in pri 5ih vzorcih se je površina rakastega tkiva zmanjšala, pri enem tipu celic pa povečala. Žal nimam shranjenega članka ali linka članka, je pa dostopen na http://www.drugwarfacts.org/ . Zvišanje hitrosti širitve rakastih celic je opazno tudi pri izpostavljenosti zelo nizkim vrednostim thcja (v razredu 1/100 - 1/1000 zaužitega thc v enem jointu), in zvišanje hitrosti širitev rakastih celic, ki imajo zelo malo ali skoraj nimajo CB receptorjev. Vendar če gledamo v celoti, se še vedno več rakov na kanabionide odziva pozitivno kot negativno, obenem je z vso trenutno uporabljeno tehniko brez težav lahko opazovati vpliv kanabionidov na človeka, in če imajo kanabionidi slab efekt na človeka, bi se lahko zdravljenje ustavilo.

Kliničnih študij je zelo malo. V eni izmed kliničnih študij so dvema pacientoma v stadiju bolezni Terminal cancer vbrizgali thc direktno v tumor v možganih. Rezultati so bili ovrednoteni kot pozitivni.

Priporočam stran drugwarfacts, ker na njej dobite linke do popolnih znanstvenih člankov, za razliko od sciencedirect, kjer je članke potrebno plačati za dostop. Zato je tudi izbor člankov na drugwarfacts bistveno manjši. Vseeno dovoljšen, da se vidi kam pes taco moli.

Znanka pravi, da ji pomaga. A ne želi, da jo preveč omenjam, tako da bom ostal pri tem. Kontakt imava preko msn - v živo se zaradi same delikatnosti teme niti ne dobivam. Vse, kar nudim, je da ji iz svojega stališča povem, kaj mislim, in ji ponudim vir informacij, ona pa potem pač sama odloča o uživanju konoplje - poleg tega so tu še finančne težave, ki omejujejo porabo. Kemoterapije je dala skozi pred mesecem, sedaj pa ima neko vnetje. Vendar je očitno še živa, preživela kemoterapije, in raka naj ne bi bilo več. Juhu.Ampak saj poznamo zanesljivost, pa razne termine v smislu "5-letna preživljivost" in podoben bs. Tudi energije ima očitno precej... Mladost je seveda njen adut, vendar ko je začela hodit na kemoterapije, so ji rekli, da ima slab imunski sistem. Sam sem glede na informacije o endokanabionidnem sistmeu sklepal, da je čas, da uživa konopljo vmes ko prejema kemoterapije, in kmalu je do tega zaključka prišla tudi sama.
Sem optimist, in upam, da bo šlo njeno življenje naprej brez zapletov.

Bi bilo zanimivo, če bi vam lahko več povedal iz njene perspektive, pa ne bom, ker ona ne želi, da bi jo sploh kaj omenjal. Ampak jo omenjam, ker sem v njenem primeru optimist, in bom zelo žalosten, če ji spodleti.

Zdravljenje raka s kanabionidi ima ogromno potenciala, ker imajo kanabionidi izredno selekcijsko moč, saj znajo razlikovati med rakastimi in zdravimi celicami, saj na zdrave delujejo z drugačnim mehanizmom kot na rakaste. Rakaste celice v normalnih pogojih ne dobijo signala za apostozo, s pomočjo kanabionidov pa dobijo ta signal in celica odmre. Kot sem že omenil, s sodobno tehniko se brez težav sproti lahko preverja, ali se rak širi ali oža, in v primeru širjenja bi bilo potrebno ustaviti ali izredno modificirati tretma (znani so tudi različni vplivi glede na doze, npr ekstremno visoke doze imajo lahko drugačen efekt od zmernih, nizke doze sem tudi že omenil). Če se rak ne ustavi, se pač nadaljuje s klasično kemoterapijo.

Zakaj pa naši študentje v zadnjem letniku medicine, tudi če kakšno leto naredijo še v Nemčiji, o konoplji nimajo pojma, je pa že stvar politike glede konoplje. ;\

my 2c

ps: Brane2, tudi tebi izrekam sožalje. Večkrat sem ti že hotel, pa ni bilo prave priložnosti.

Hvala vama tudi za to da sta delila izkušnjo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kivi113 ()

Binji ::

Tudi moje sožalje Pyr0... ko berem kaj se je dogajalo v bolnišnici me pa kar srh spreletava.. kot bi bral kako sprevrženo grozljivko..
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

Hvala vsem.

peqi, če rabiš inhalator, reci.

Ja, grozljivka. To je dober opis.

Lp

norcuron ::

Iskreno sožalje.
Great are mysteries of the mind ... or not?

Moje sožalje.
sudo poweroff

detroit ::

Nimam besed ko tole berem, dec sm pa mi gre na jok

Moje sožalje obema, imel sem 3 sosede, ki so umrle za rakom mlade. Ena od njih je bila moja teta, mati 2 sinovoma starima pod 15.
Skero
««
11 / 17
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kanabis/konoplja/marihuana (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
21433962 (28998) Uizi
»

Sistem medicinske konoplje (strani: 1 2 )

7014728 (8877) Spajky
»

Zakaj ni konoplja legalizirana? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Problemi človeštva
21746886 (35155) jype
»

Nekateri pravijo, da trava zmanjšuje rakave tumorje (strani: 1 2 3 )

13935115 (31221) Smrekar1

Več podobnih tem