» »

Ali lahko izbrišem te datoteke

Ali lahko izbrišem te datoteke

Griffith ::

Doma imamo pisarniški računalnik z minimalno konfiguracijo in mu že resno zmanjkuje spomina na trdem disku. Opazil sem, da se je za cel giga nabralo nekih datotek, ki so, če jaz prav razumem uninštal od upgrade windowsov. Zanima me, če jih lahko izbrišem, ker se bojim da bo potem računalnik kaj kašljal, ker tistega računalnika pa res nebi rad še enkrat nalagal.
Za odgovor se vsem lepo zahvaljujem. :)

solatko ::

Počisti cel računalnik - na internetu imaš ogromno programo za tako delo. Razni windows optimizerji, ali pa dol potegni Revo uninstaler imaš notri opcijo čiščenja nepotrebnih fajlov. S tem programom tudi očistiš register in začasne Temp datoteke, poglej če imaš nastavljeno obnovitveno točko (ta ti ob vsaki spremembi naredi sliko registra, če nisi dolgo čistil, je tega kar nekaj GB.

charlotte ::

V mapi Windows jst nebi nič brisal, rajše kak pr0n zbriši pa bo! =)

Utk ::

Briši.

OmegaBlue ::

To so datoteke z uninstall podatki za popravke, določene lahko mirne volje pobrišeš ne pa vseh, načeloma če se dobro ne zavedaš kaj počneš lahko stvar zelo zaserješ.

Če se resno odločiš za poseg je kar nekaj člankov in orodji.

Razni windows optimiserji pa tudi naredijo celo štalo - raje se izogibaj tega.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

Utk ::

Če ti dela tako kot treba, lahko zbrišeš. Jaz jih zmeraj sproti pobrišem pa ni blo še nikdar zarad tega nič narobe. Če ne bi, bi imel mapo windows veliko že najmanj 5 giga. Zakaj pa bi hotel uninštalirat popravek.

R33D3M33R ::

Zato, ker lahko kasneje ugotoviš, da ti neka stvar ne dela več in je edina rešitev odstranitev popravka - če pa nimaš uninstall podatkov ti pa pomaga le reinstall windows.

Griffith: povleci si Crap Cleaner in ga poženi: http://www.ccleaner.com/
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

Griffith ::

Super. :) Naložil sem si Crap Cleaner. Zadeva je res super, saj mi je pobrisal za 3,3GB datotek. Sedaj sem pobrisal še tiste datoteke in zaenkrat nič ne kaže da bi bil kakšen error missing file. No pa tudi upam da ne bo, saj veste kako je to bedno ko prižgeš računalnik pa ti windowsi vstrajno mečejo da pogrešajo kak fajl ki pa ga nihče več ne spravi skupaj in je edina rešitev da ponovno naložiš windowse. Trenutno eksperimentiram na svojem računalniku, sedaj se bom lotil še službenega. :)
Sem pa opazil še nekaj kar ti vstrajno žre spomin na disku. To so programi za emaile npr. Mozilla Thunderbird. Ko se mi je nabralo ogromno število mailov in sem jih pobrisal, sem opazil da se velikost na disku ni bistveno spremenila. Zaradi tega se mi je vse skupaj začelo zdeti malo sumljivo in sem poiskal direktorij kamor se shranjujejo maili. Tam sem našel nek direktorij, ki je bil velik kar za 10GB, notri pa datoteke z imeni send, recived itd. Očitno program vse maile strne v en sam fajl, ki pa jih ne pobriše.

R33D3M33R ::

Ne, ne briše jih. Da jih izbriše dokončno iz diska, moraš klikniti z desno na mapo v Thunderbirdu in izbrati Compact.
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Poln C disk

Oddelek: Pomoč in nasveti
273641 (2915) Invictus
»

brisanje datotek brez moznosti restavriranja

Oddelek: Programska oprema
212059 (1278) denabiker
»

Katere programe uporabljate?

Oddelek: Programska oprema
424287 (3567) R33D3M33R
»

Zgubljeni prostor na disku

Oddelek: Programska oprema
151390 (1198) ArchNemesis
»

mapa TEMP v windowsih

Oddelek: Pomoč in nasveti
102048 (1888) Space Surfer

Več podobnih tem