» »

Katero poceni maticno za server?

Katero poceni maticno za server?

t3hn0 ::

zdravo,

trenutno se mi je ponudila moznost (ubistvu ze delam na tem ;)), da si dokaj poceni zamenjam streznik. na voljo imam ze intel "cd" e2160 (s775) ter 2x2gb ddr2 Mushkin Redline rama (torej bi blo fajn met se podporo za 4gb rama :P). razmisljal sem da bi si kupil eno poceni maticno, katera bi imela ze integrirano graficno (slo se bo bolj za web/podatkovni streznik, maximalno bo dva game serverja - nic zahtevnejsega), integrirana zvocna niti ni potrebna, mrezna (ni nujno da je gigaBit), pa da ma raid (0 in 1 nujno, super bi blo 0+1 al pa 5).

gledal sem malce cene, pa sem nekak prsu do te maticne Asus P5VD2-VM katera ze zadosca vsem tem zahtevam

pri vsem tem pa se mi gre za to, da bo maticna stabilna pa ce je viin chipset za kej (ne mislm za navijanje, ker verjetno bo vse stock, ampak prenose podatkov ipd.)

me mal skrbi ker je rec pocen zadeva ;) a se mi splaca vzet drazjo (ker nebi rad na tem zapravu velik denarja -> treba se diske kupt) oz ce pozna kdo kaksno tud ugodno alternativo?
^.^
  • spremenil: t3hn0 ()

jest10 ::

Intelovega čipovja pa ne bi?

mihajlo carr ::

jest10 tale intelova ma samo do 2gb rama!

jest10 ::

Če ne vidiš, je napaka v podatkih! Napisano je, da ima samo 1 slot, na sliki sta pa dobro vidna 2
domača stran

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jest10 ()

mihajlo carr ::

pa res..

ja, rama bi kar mel 4gb, ker manj za met je ze zalost, glede na danasnje cene...itak mam zdej (dokler ne kupm serverja) jst 4x2gb v svojem racunalniku ;)
^.^

sm se odloču da bi dal mal več zravn pa kupu GA-G33-DS3R, ker ima moznost raida 5 in 10! ;), ustreza vsem ostalim kriterijem (pa se kej zravn), je pa res da je 95e...oz. najceneje 90e pri solo.si :O
^.^

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Web hosting ali domači mini server za spletno stran?

Oddelek: Izdelava spletišč
475726 (4282) krho
»

Sestavljane home serverja

Oddelek: Kaj kupiti
329990 (8826) Dami
»

racunalnik za obdelavo hd videa

272336 (1894) ShiningStar
»

FileServer za backupe (Little falls 2?, ketere diske ...) (strani: 1 2 )

705015 (3794) steev
»

strežnik

171315 (997) Zheegec

Več podobnih tem