» »

Kateri (Tihi!) trdi disk?

Kateri (Tihi!) trdi disk?

Vanich ::

Sploh se ne morem odločiti kateri trdi disk bi kupil.
Pred kratkem sem sestavil komplet nov PC, razen trdega diska in sedaj se kolebam pred veliko izbiro trdih diskov.
Rad bi pa čim tišji trdi disk, s čim več kapacitete in predpomnilnika, čim boljšim dostopnim časom za tam nekje do 80-90 EUR. Kaj bi predlagali?

...ampak poudarek je predvsem na tišini!

jest10 ::

WD ali Samsung 640GB

il ::

Tu je nekaj testov glasnosti diskov.

1024 ::

WD greenpower je najtišji disk on the market. Na račun hitrosti.
Fish knows everything.

blackbfm ::

WDja še nobenga nisem mel ki bi bil glasen.

Da ne govorim o Seagate ali pa IBM..GRGGHRGRHRHRGH nonstop,sej se ti strga. < sicer mal starejša modela sam vseeno :D

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: blackbfm ()

El Nino ::

WD-ja mam jest model AAKS3200 7200rpm in sploh ni glasen. Vsake toliko sicer šrota po njem (Vista) ampak sploh ne moti. Priporočam.

GrimReaper ::

WD ali Samsung 640GB, tiha in hitra.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W

Tomson ::

Jup, WD 640GB ima res odlično razmerje hitrost/tišina. Drugače pa kot je bilo rečeno, WD GP (WD5000AACS) so najtišji, sam so kar počasnejši od WD6400AAKS ...
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

Hvala fantje. Sem vzel WD 640GB in je tih ko gluhonema miška.
Samo mi je nekje izginilo 40 GB, ko sem formatiral in delal particije z Partition Magic-om. Jih bom že našel...

Ne boš jih našel:P
640GB=600GB

A res? Ja poj je pa use u redu.:D THX.

Ja. To je zaradi različnega označevanja. Eni uporabljajo mnogokratnik 1000, drugi pa 1024. 640000000000B/(3*1024)=okoli 596GB

Aaaarrrghhhh!!! Pizdajimmaternalažnivaprevarantska! :D

Runnagain ::

Da kar tu postavim svoje vprašanje; pa je tale WD poleg tihosti tudi hladen? Ali pa se greje?

bluefish ::

je hladen. Če pa ti je to zelo pomembno, potem vzemi GreenPower model ali pa 320GB (single platter) izvedbo.

Obstaja tudi IDE (PATA) verzija 320GB-jtneža (500GB)?

Urc ::

IDE je preteklost. Adapter se mi zdi da pride okrog 10 €...

bluefish ::

seveda so na voljo tudi IDE izpeljanke diskov. Seveda pa so to stari modeli, ki pa niso tako tihi in hitri, kot novi na SATA vodilu.
Če res iščeš tišino in hladnost, potem bo adapter verjetno še najboljša izbira. Lahko pa se ozreš tudi po starih 160GB (80GB) PATA modelih, ki so bili menda tudi dokaj tihi.

Disk bompotreboval za popcorn hour H.264 predvajalnik, ki podpira le PATA diske, dvomim pa, da ima prostor še za konektor. Bomo videli, ko stvar dobim.

Da kar tu postavim svoje vprašanje; pa je tale WD poleg tihosti tudi hladen? Ali pa se greje?

Čez 30' C ga še nisem videl. Res pa je, da imam voreng prezračeno ohišje.

misek ::

Disk bompotreboval za popcorn hour H.264 predvajalnik, ki podpira le PATA diske, dvomim pa, da ima prostor še za konektor.

Najprej sprobaj en SATA disk z adapterjem, če bo sploh delalo. Na mojem Dreambox satelitskem sprejemniku mi noče zanesljivo delati, kljub temu, da ga prepozna in mounta. Morda pa je to odvisno od adapterja. Sem sprobal samo z enim poceni.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri 1TB disk kupiti? (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Kaj kupiti
29534780 (14930) xyxyxyxy
»

Kupujem trdi disk - nasveti in izkušnje

Oddelek: Kaj kupiti
383420 (2382) kratos
»

Problem pri formatiranju? WD6400AAKS

Oddelek: Strojna oprema
261956 (1229) m4d_m4n
»

Upgrade sistema P45 - pomoč