Forum » Pomoč in nasveti » Linux problem/vprašanje - zbrisana vsebina
Linux problem/vprašanje - zbrisana vsebina
Teych ::
Živjo!
Imam eno vprašanje, pa upam, da ne bo zvenelo preveč neumno...
Moj fant v službi uporablja linux in danes mu je nekako uspelo zbrisati zadevo, ki jo je pripravljal več mesecev... Original fajl je nameraval skopirat na namizje, v bistvu je pa naredil samo bližnjico (ki jo je potem obdeloval po svoje) in izbrisal vrsto pomembnih podatkov, ki pa seveda niso shranjeni nikjer... bili so, ja, ampak...
Pravi da je zadeva brezupna in nerešljiva, a vseeno sem se odločila, da za mnenje povprašam še vas, mogoče pa bi me lahko napotili kam, kjer bi mi lahko pomagali...
V bistvu bom zadovoljna že z nasvetom, mnenjem, če se pa slučajno najde kak prostovoljec, ki bi zadevo lahko proti plačilu seveda celo rešil, se pa z veseljem priporočam...
Hvala za odgovore že vnaprej in lep pozdrav vsem!
Imam eno vprašanje, pa upam, da ne bo zvenelo preveč neumno...
Moj fant v službi uporablja linux in danes mu je nekako uspelo zbrisati zadevo, ki jo je pripravljal več mesecev... Original fajl je nameraval skopirat na namizje, v bistvu je pa naredil samo bližnjico (ki jo je potem obdeloval po svoje) in izbrisal vrsto pomembnih podatkov, ki pa seveda niso shranjeni nikjer... bili so, ja, ampak...
Pravi da je zadeva brezupna in nerešljiva, a vseeno sem se odločila, da za mnenje povprašam še vas, mogoče pa bi me lahko napotili kam, kjer bi mi lahko pomagali...
V bistvu bom zadovoljna že z nasvetom, mnenjem, če se pa slučajno najde kak prostovoljec, ki bi zadevo lahko proti plačilu seveda celo rešil, se pa z veseljem priporočam...
Hvala za odgovore že vnaprej in lep pozdrav vsem!
Dri3r ::
Če je podatke samo izbrisal potem se nahajajo v košu uporabnika (/home/uporabnik/.Trash oz /root/.Trash). Če je podatke trajno izbrisal potem naj se posluži kakšnega namenskega programa za obnovitev podatkov, kot je npr ext3grep.
LP
LP
dri3r
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Dri3r ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ali Facebook beleži tudi, kar pobrišete? Lahko biOddelek: Novice / Zasebnost | 7744 (5945) | Jupito |
» | brisanje datotek brez moznosti restavriranjaOddelek: Programska oprema | 2135 (1354) | denabiker |
» | Gmail online, zbrisani maili?Oddelek: Pomoč in nasveti | 847 (785) | Racunalnik |
» | kako izbrisati mapoOddelek: Pomoč in nasveti | 1817 (1758) | drzni86 |
» | Odkrita ranljivost v Nokia Series60 mobilnih telefonihOddelek: Novice / Nokia / Symbian | 7714 (5222) | poweroff |