Forum » Programska oprema » word 2007 - problem s sekcijam
word 2007 - problem s sekcijam
barelyLegal ::
Imam že spisano nekaj, sedaj bi pa želel nekje v sredini dokumenta enega oz. 2 lista postaviti v vodoravni položaj. samo ta dva, ostali naj bodo navpično.
Naredil sem tako:
insert -> page break
page layout -> breaks -> next page (da začnem sekcijo)
page layout -> breaks -> next page (da zaključim sekcijo; drugače so vodoravno vsi od začetka sekcije naprej)
kliknem na območje s sekcijo,
page layout -> orientation -> landscape
sedaj je ok; vsi predhodni listi so "portrait", kjer želim, je pa "landscape".
Problem je sedaj v headerjih. Območje z novo sekcijo nima headerja in footerja, poleg tega imajo ostali listi naprej, ki so portrait, resetiran numbering strani (namesto št strani npr. 93 imam sedaj 2).
Kako ohraniti headerje in footerje v novi sekciji + onemogočiti reset številčenja strani?
Naredil sem tako:
insert -> page break
page layout -> breaks -> next page (da začnem sekcijo)
page layout -> breaks -> next page (da zaključim sekcijo; drugače so vodoravno vsi od začetka sekcije naprej)
kliknem na območje s sekcijo,
page layout -> orientation -> landscape
sedaj je ok; vsi predhodni listi so "portrait", kjer želim, je pa "landscape".
Problem je sedaj v headerjih. Območje z novo sekcijo nima headerja in footerja, poleg tega imajo ostali listi naprej, ki so portrait, resetiran numbering strani (namesto št strani npr. 93 imam sedaj 2).
Kako ohraniti headerje in footerje v novi sekciji + onemogočiti reset številčenja strani?
Error
marsovcek ::
1. Pojdi v urejanje glave drugega odseka (t.j. ležeča stran). V orodni vrstici, ki se ti odpre, je ikona z dvema stranema in črtkano črtico pod njima. Klikni in v zg. desnem kotu strani se ti bo na glavi izpisalo "Same as previous".
Glede drugega pa nimam pojma. Mogoče poskusi narediti zgornji korak še za noge in se bo samo uredilo, mogoče poglej kodo polja, če je kaj čudnega zapisanega...
Glede drugega pa nimam pojma. Mogoče poskusi narediti zgornji korak še za noge in se bo samo uredilo, mogoče poglej kodo polja, če je kaj čudnega zapisanega...
barelyLegal ::
OK, ugotovil sem, kje je problem
bom probal kar se da razumljivo opisati
torej, celoten dokument je sekcija 1. Dal sem different first page, ker želim imeti brez headerjev in footerjev.
Nekje na 3/4 sekcije 1 sem dodal sekcijo 2, ki pa zaradi lastnosti 'different first page' od sekcije 1 nima headerja niti footerja. sekcijo 2 sem potem naredil horizontalno, še pred tem pa jo zaključil tako, da sem naredil sekcijo 3 (navpična stran zopet). Tudi sekcija 3 vsebuje lastnost sekcije 1 (different first page) in tudi sekcija 3 se torej začne BREZ headerja in footerja.
Problem je zdaj, da NE ŽELIM imeti lastnosti 'different first page' za sekcijo 2 in 3, še vedno pa za sekcijo 1. Je to sploh možno?
Kar se tiče številečnja sem pa razrešil - numbering -> continue from first section.
bom probal kar se da razumljivo opisati
torej, celoten dokument je sekcija 1. Dal sem different first page, ker želim imeti brez headerjev in footerjev.
Nekje na 3/4 sekcije 1 sem dodal sekcijo 2, ki pa zaradi lastnosti 'different first page' od sekcije 1 nima headerja niti footerja. sekcijo 2 sem potem naredil horizontalno, še pred tem pa jo zaključil tako, da sem naredil sekcijo 3 (navpična stran zopet). Tudi sekcija 3 vsebuje lastnost sekcije 1 (different first page) in tudi sekcija 3 se torej začne BREZ headerja in footerja.
Problem je zdaj, da NE ŽELIM imeti lastnosti 'different first page' za sekcijo 2 in 3, še vedno pa za sekcijo 1. Je to sploh možno?
Kar se tiče številečnja sem pa razrešil - numbering -> continue from first section.
Error
marsovcek ::
Pojdi v drugi odsek, nato pojdi File -> Page setup -> Layout. Če je kljukica v "Different first page", jo odkljukaj, seveda mora biti izbrano "Apply to: this section".
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Odseki v worduOddelek: Programska oprema | 9323 (2499) | Galaxy |
» | Word (2003 - ali 2007) - kazalo strani ("naprednejše - dva oštevilčenja v enem dokumeOddelek: Programska oprema | 10551 (7760) | nhjghvfhj |
» | Word pomočOddelek: Programska oprema | 1375 (1344) | Mike07 |
» | Word 2003 glavaOddelek: Pomoč in nasveti | 899 (863) | tattoo |
» | urejanje v worduOddelek: Programska oprema | 4637 (4500) | kolombo |