» »

oduzem izpita ali placilo 5000eur...

oduzem izpita ali placilo 5000eur...

1
2
»

Bor H ::

avenger: "če se nimaš pod kontrolo." si napisal. Če se ne kontroliraš ne sodiš na cesto, je prenevarna za nekontrolirane voznike/ce.

tudi če povzročiš nesrečo in imaš 0.15 ti nč ne morjo, policaj lahko reče da si izgledal pijan, dokazal ne bo

49106 ::

KoMar- je izjavil:

Žaljivo je primerjat zdravnika, ki gotovo ni zanalaš naredil napake, z nekim prepotentnim mulotom, ki se rad podi po javnih cestah...


Največ pizdarij se zgodi zaradi malomarnosti(šoferja, zdravnika), zato mislim da je vseeno če je namerno ali ne

#000000 ::

Ma kakor eni bebci vozijo je čudno da je sam tolk malo nesreč. Danes popoldan mi je en bolnik zapelju s parkplaca (na parmovi) na cesto brez da bi kakorkoli trznil ko sem skor poču vanj, ampak ne na vsak način me je hotu izsilt da bo pred mano ven odpeljal čeprav mam prednost in ni blo nobene gužve, ampak ne stari ma mećko in more bit glavni.

Jest v bistvu govorim da se mi zdi, če bi dal narest študijo na pravno fakulteto bi bil rezultat zelo čuden, ker ne bi smel bit za en prekoršek kaznovan več kot enkrat, tko pa recimo dobiš pike in še mastno kazen plačaš al pa ti poberejo vozilo, plačaš kazen in si poleg še ob vozniško.

Avenger ::

ne, tisto je da si za eno dejanje lahko obsojen več kot enkrat. Kazen je pa lahko a, b in/ ali c.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

krneki0001 ::

Bor H je izjavil:

tudi če povzročiš nesrečo in imaš 0.15 ti nč ne morjo, policaj lahko reče da si izgledal pijan, dokazal ne bo



No to pa ni več res. Bilo je nekoč, vendar te danes zavarovalnica zaradi 0.15 lahko za*ebava in ti priznajo samo 50% stroškov, ostalo pa moraš sam plačat, ker si imel alkohol v krvi in ker si povzročitelj.

Če ne verjameš, beri malo po avtomobilističnih forumih, ker se to že dogaja in se bo vedno bolj. In ja, pomembno je tudi mnenje policaja in to, da je zavedeno v zapisniku, da si imel promile v krvi in da si se zdel pijan policaju, ker se na to obešajo, da nisi imel vsega pod kontrolo.

imagodei ::

Vozniško dovoljenje ni drugega kot licenca, ki ti jo podeli država in na podlagi katere lahko upravljaš z določenim tipom motornih vozil. V angleščini ima še celo takšno ime: Driving License.

Je samo poseben primer licence/dovoljenja, ki je med ljudmi precej razširjeno. Sicer pa poznamo tudi zdravniško licenco, odvetniško licenco, licenco za posest in nošnjo orožja, licenco za promet z nevarnimi snovmi... Država oz. ustrezen organ lahko posamezniku dovoljenje vedno vzame, če le-ta ne izpolnjuje določenih strokovnih ali zakonskih standardov. Izobrazba kamot ostane. Z licenco ne dokazujete znanja - dokazujete sposobnost. IOW, da ste na podlagi pridobljenega znanja sposobni slediti strokovnim in zakonskim zahtevam.

Takoj, ko se ugotovi, da tem zahtevam niste več sposobni slediti, se vam licenca sme in mora odvzeti, pa naj bo to vozniško dovoljenje, dovoljenje za orožje, ali pa dovoljenje za opravljanje dejavnosti prometa z nevarnimi kemikalijami.
- Hoc est qui sumus -

Bor H ::

Mogče mal neumna primerjava ampak ne čist zgrešena:

tako kot more poklicni voznik tovornjaka pazt da mu ne odvzamejo izpita za B kategorijo tako more tudi pianist pazit da si ne odreže prsta pri pripravi senviča..
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Grozi odvzem vozniške (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
6718145 (15317) MrBrdo

Nisem vozila vendar sem plačala kazen in izgubila izpit

Oddelek: Na cesti
294976 (4422) 111111111111
»

Odvzem vozniškega dovoljenja (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9631506 (22133) St235
»

Nova pravila v prometu (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
799223 (7934) Zdravko

Več podobnih tem