Forum » Omrežja in internet » podeželje
podeželje
denisbegood ::
Ker živim na vasi mi je SIOL omogočil le EMX povezavo, vendar sem zelo nezadovoljen z njo. Iz 1MB/512kb hitrosti so mi jo postopoma zniževali na 256kb/256kb, ker naj bi se tako kvaliteta prenosa stabilizirala. V teh devetih mesecih sem bil namreč brez povezave vsaj 4 mesece-totalna groza-nešteto klicev, pisem emailov, na koncu pa še rečejo, da mi bodo prekinili pogodbo, če bom preveč težil. Ker sem se naveličal tega, bi prosil za nasvet glede brezžičnega omrežja. Ker Mobitel signala tu nimam, le Simobilov, me zanima njihov neomejen dostop. Nikjer namreč nisem zasledil hitrosti prenosa, ali lahko njihov priklopim na PC računalnik in ga uporabljam stacionarno, ker na njihovi strani navajajo neke kratice EDGE, UMTS..
Hvala
Hvala
blackbfm ::
na koncu pa še rečejo, da mi bodo prekinili pogodbo, če bom preveč težil
Jz bi dubu živčen zlom če bi mi to kdo reku drugače pa pusti siolovce ker so itak fukneni in nimajo pojma + nategujejo folk.
Pa imaš ti tam UMTS signal? Samo če misliš met tako prek mobilnega operaterja potem boš mal onemogočen kar se tiče odpiranja portov pa to (torrent, server, itd...)
denisbegood ::
Nimam pojma če ga imam. Moram nekje dobit tak mobitel, da probam.
a to pomeni, da ne bom mogel downloadat s torrentov?
a to pomeni, da ne bom mogel downloadat s torrentov?
Bakunin ::
preseli se v mesto k "fuknenim siolovcem". :-/
Zal je pac tako, da je infrastruktura izven mest v xxxx. Internet je se vedno privilegij in ne pravica.
Zal je pac tako, da je infrastruktura izven mest v xxxx. Internet je se vedno privilegij in ne pravica.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Bakunin ()
nejcpirc ::
drugače pa pusti siolovce ker so itak fukneni in nimajo pojma + nategujejo folk
Haha, tole si lepo povedal :D
Adrijan0 ::
Isto je blo pr meni, samo da sm jaz imel težave 1,5 leta. Kreteni siolovski pa niso bli sposobni narediti čisto nič. Usak dan sm mogu klicat. Zdej mi pa dela na pol megabita in to je pa tudi vse. Povezava je pa prepočasna.
poweroff ::
Hja, za "normalno" delo (mail, malo surfanja, itd.) bi moral biti EMX dovolj. Če pa seveda želiš krasti avtorsko zaščitene datoteke je pa problem.
sudo poweroff
Tilen ::
Hja, za "normalno" delo (mail, malo surfanja, itd.) bi moral biti EMX dovolj. Če pa seveda želiš krasti avtorsko zaščitene datoteke je pa problem.
Pri EMX sploh ni toliksen problem sama hitrost. Problem je bolj v tem, da ti od 7 dni v tednu deluje samo 2 dni in je to normalno in ne moreš nič. No ja, odjaviš lahko, to je pa tudi vse. Alternative pa lahko samo sanjaš, ker če bi bile, ne bi imel EMX ampak kaj druga - zaneslivejšega. Tukaj telekom ne more narediti nič, razen če ti novo parico potegnejo ali pa zdaj optiko ;) - precej malo vrjetno glede na to, kje se ponavadi dobi EMX model.
EMX je SHDSL tehnologija, ki jo TS uporablja kot multiplekser za broad-band dostop do interneta. En EMX lahko prenaša 2,3Mb/s up in down. TS pa lahko vključi nanj toliko uporabnikov, da je vsota vseh downloadov manjša ali enaka 2Mb/s (2x 1M, 2x 512k + 1M.....).
Pri EMX sploh ni toliksen problem sama hitrost. Problem je bolj v tem, da ti od 7 dni v tednu deluje samo 2 dni in je to normalno in ne moreš nič. No ja, odjaviš lahko, to je pa tudi vse. Alternative pa lahko samo sanjaš, ker če bi bile, ne bi imel EMX ampak kaj druga - zaneslivejšega. Tukaj telekom ne more narediti nič, razen če ti novo parico potegnejo ali pa zdaj optiko ;) - precej malo vrjetno glede na to, kje se ponavadi dobi EMX model.
EMX je SHDSL tehnologija, ki jo TS uporablja kot multiplekser za broad-band dostop do interneta. En EMX lahko prenaša 2,3Mb/s up in down. TS pa lahko vključi nanj toliko uporabnikov, da je vsota vseh downloadov manjša ali enaka 2Mb/s (2x 1M, 2x 512k + 1M.....).
413120536c6f76656e696a612c20642e642e
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: Tilen ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Izgradnja nove internetne priključne točke ADSLOddelek: Omrežja in internet | 1948 (1592) | Štrubsi |
» | EMX ali UMTSOddelek: Omrežja in internet | 1432 (1180) | BlaY0 |
» | Telekom in že spet Telekom ...Oddelek: Omrežja in internet | 4851 (3024) | Tilen |
» | kvaliteta internetne povezave?Oddelek: Omrežja in internet | 2652 (2128) | Flux |
» | ADSL in prevelika oddaljenost od centrale: težave in rešitveOddelek: Omrežja in internet | 4032 (2755) | SKull |