Forum » Kaj kupiti » BX plata?
BX plata?
piko ::
Rabim mnenje o MB MSI BX Master! A se splaca dat tolk vec za ABIT BE6 II, oz kaj je se podobnega v tem rangu?
pogoj:
- BX cipovje
- ATA 66 kontroler
- 4 ide kanali
- min. 5 PCI slotov
Tough one, ha?
pogoj:
- BX cipovje
- ATA 66 kontroler
- 4 ide kanali
- min. 5 PCI slotov
Tough one, ha?
NiggerBob ::
Zelo solidna plošča, stabilna, SoftMenu (spreminjanje FSB iz Biosa), možnost zviševanja voltaže, manjša pomankljivost je nezmožnost spreminjanja delitelja AGP:FSB, ki je do 100 Mhz 1:1, rahla zastarelo i440BX čipovje (ki pa spoh ni slabo, kar se tiče OC, ne me narobe razumet!), ne podpira ATA-100 in RAID. Definitivno zelo zelo zelo solidna izbira za ta denar, seveda primerna samo za Intel proce.
Moje osebno mnenje je, da bi jaz raje izkašljal 20 Ksit več za Abit KT7 RAID, teh 20 Ksit pa potem prišparal pri procu, saj je T-Bird cca toliko cenejši od Intela, da ne omenjam dodatnih bonbončkov, ki jih ima Abit-ka.
Moje osebno mnenje je, da bi jaz raje izkašljal 20 Ksit več za Abit KT7 RAID, teh 20 Ksit pa potem prišparal pri procu, saj je T-Bird cca toliko cenejši od Intela, da ne omenjam dodatnih bonbončkov, ki jih ima Abit-ka.
"Hrabri umrejo samo enkrat, strahopetci umirajo tisočkrat"
DeLonghi ::
no jaz bi ti toplo priporocal epox bx 6 platko, ce mislis ostat pri Intel procih in BX cipovju
je ena najbolj stabilnih platk (osebno jo dam na prvo mesto!), ne zafrkava pri vziganju (stevilne neprespane noci so za mano kar se tice BX platk iz Abit firme - recimo BF in BE) in sploh omogoca navijanje po 1 MHz ze od 66 dalje
Kar se tice kesa-mislim da kosta tam okoli 26 jurjev + kupis se dodaten kontroler ATA 100 in RAID ter ga pikiras na plato (okoli 10 jurjev)
eto pa mas za 36 jurjev zakon od platke!!
BE II pa zna zafrkavat v vseh pogledih
ja, abit ni vec kar je bil (vsaj pri bx cipovju...)
je ena najbolj stabilnih platk (osebno jo dam na prvo mesto!), ne zafrkava pri vziganju (stevilne neprespane noci so za mano kar se tice BX platk iz Abit firme - recimo BF in BE) in sploh omogoca navijanje po 1 MHz ze od 66 dalje
Kar se tice kesa-mislim da kosta tam okoli 26 jurjev + kupis se dodaten kontroler ATA 100 in RAID ter ga pikiras na plato (okoli 10 jurjev)
eto pa mas za 36 jurjev zakon od platke!!
BE II pa zna zafrkavat v vseh pogledih
ja, abit ni vec kar je bil (vsaj pri bx cipovju...)
piko ::
Sej jaz ze imam to platko in sem exxxtra zadovoljen z njo i ne menjam jo za nobeno Abitko!!! Ampak je biu en primer z BX Masterco ko ni hteu na njej delat P!!! 733!
Naj izločim:
- ram je biu 133MHz
- Voodoo 3 2000 (mora delat na 89 MHz AGP)
- Disk seagate barracuda ATA 66
Zadeva se je pregrevala in blokirala. Fora je bla v tem da je nastavlo auto voltazo na 1.9V. Pol ko so spustili na default se vec ni pregrevalo ampak je se vedno blokiralo. Pol sem probau proc v svoji masini in je delal brez problema.
Sumim da je biu kriv BIOS (v. 5.5), ker sem ze veckrat zasledil pripombe na ta bios. Sam imam pa verzijo 5.2, ki je pa ni za dobit na MSI HP
Naj izločim:
- ram je biu 133MHz
- Voodoo 3 2000 (mora delat na 89 MHz AGP)
- Disk seagate barracuda ATA 66
Zadeva se je pregrevala in blokirala. Fora je bla v tem da je nastavlo auto voltazo na 1.9V. Pol ko so spustili na default se vec ni pregrevalo ampak je se vedno blokiralo. Pol sem probau proc v svoji masini in je delal brez problema.
Sumim da je biu kriv BIOS (v. 5.5), ker sem ze veckrat zasledil pripombe na ta bios. Sam imam pa verzijo 5.2, ki je pa ni za dobit na MSI HP
mojsterpeter ::
Tut jest mam Epox BX6 in plata je neverjetna; edino ata66 kontrolerja nima ampak ga tudi ne rabiš ker skoraj ni razlike v primerjavi z ata33 - razen če imaš ata100 disk se ti splača kupit ata100 kontroler. V glavnem plata caruje:
laufa PII 300@450 brez višanja default voltaže ter pio voltaže (no seveda naj bi v kratkem not uletu kak PIII 650/700/800)
laufa PII 300@450 brez višanja default voltaže ter pio voltaže (no seveda naj bi v kratkem not uletu kak PIII 650/700/800)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Pentium 3 problemOddelek: Pomoč in nasveti | 1219 (989) | Pisk |
» | ABIT DDR - platkaOddelek: Kaj kupiti | 1612 (1154) | asPeteR |
» | katero matično pl.?Oddelek: Kaj kupiti | 1707 (1186) | mojsterpeter |
» | KATERO MAMA PLATO z 815EPOddelek: Kaj kupiti | 2027 (1743) | Siluro |