» »

KATERO MAMA PLATO z 815EP

KATERO MAMA PLATO z 815EP

PIII850 ::

A kdo ve a ze kje prodajajo plate z tem cipovjem (mislim pri nas) Kdaj bo abit izdal taksno plato ali epox, ker mi asus ne disi prevec. Pa plata mora met se dodatni ata100 kontroler, pa agp4x in podobno


thx

Pretorijanec ::

ABIT je ze izdou plato z i815 cipoujem in je ze u Sloveniji. To je ABIT SE6. Sam ce ti odkrit puvem, se mi zdi ASUS CUSL2 v eni razlicici pac najbolsa izbira.

ChiefThunder ::

Plošča z 815EP čipovjem je Asusova CUSL2-C. (1* agp (4*), 6* pci, 3* DIMM, ATA 100). Dobiš jo pr mlacomu.


Pretorijanec ::

Ej cluk resno ti pravm. UZAM ASUS CUSL2-C cos dobu najvec stvari za najmn dnarja! Zakva pa tkooooo hocs maet ABIT?

PIII850 ::

mah mi je asusova plata delala neke probleme aus P2b-f al neki tageka, ni slo nic kaj prida overclockat itd. V glavnem ta nova asuska pa ima samo en ata100 prikljucek, jz bi jih pa rabu se najmanj enga, ker bom pol itak se kupu promisov kontroler, da bom lahko jemu cca 12 al pa se vec diskov. CUdno vem, sam kaj ko rabim pa cimvec diskov. Poleg tega se mora plata se overklokat.

Pretorijanec ::

CUSL2-C je rojena za Oc-janje! Puglej mal okrog za ocenami! Anand tech,... Usi praujo da je ful dobra!

ChiefThunder ::

Če poseduješ celerona, si lahko v testih prebereš, da imajo obe plošče, ki temeljijo na i815 čipovju probleme z overlockanjem celeronov.

Brody ::

wtf?? zakaj pa rabs 12 in vec diskov??

mojsterpeter ::

Edina i815EP plata, ki se trenutno dobi v slo je Asus CUSL2-C, ki pa vsekakor ni naj-overclockabilna. Verjetno bo boljša izbira Epox 3SPA3L :D (glej test na TweakTown), ko pride v slo. Abit mislm da nima še plate z i815EP čipovjem, razen če ga bodo dal kar na plato SA6R, ki ima trenutno še i815E čipovje (glej tudi članek na Slo-Tech, ki pa obravnava le plati z i815E čipovjem)lp Peter
ill communication

Pretorijanec ::

Ancient: i815 ABIT plata je ze izdelana in JE ze u Sloveniji! Poglej tlele Prodajajo jo pa seveda pri Mlacomu

mojsterpeter ::

Halo!!! Invader zbudi se pa ne nas met za norca! A ti veš kakšna je razlika med i815E pa i815EP čipovjem? Abit ma zaenkrat samo plate na i815E čipovju, medtem ko se Celeron850 zanima za plate z i815EP čipovjem! Svetujem ti, da si pogledaš povezavi iz zgornjega posta in da celo prebereš oba članka, da boš vedel kaj folk na Slo-Techu sprašuje in o čem se pogovarjamo.lp Peter
ill communication

ChiefThunder ::

Razlika med i815E in in i815EP, je v tem, da slednje čipovje nima grafičnega čipa. Pri ta novi Asusovi plati CUSL2-C pa so odstranil še zvočni čip. Sam za obrazložitev.

yjj ::

Jaz ti priporočam najnovejšo abitko na dotičnem čipovju

Loki ::

Kaj pa Abit SA6R?

PIII850 ::

ABIT SA6R je zelo dobra izbira, ampak zakaj bi imal v sistemu dve zvočni kartici in pa dve grafični. Skratka brezveze mi je za plato dat 50 cukov, ker bo itak plata za 815EP cenejsa cca 15 jurjev, kar pa ni malo!!!!
Vsaj za moj zep ne. ABIT pohilaj se z izdajo mama plate

mojsterpeter ::

yjj, roberto: Abit ŠE NIMA plate z i815EP čipovjem!!!
ill communication

Siluro ::

ABIT sicer se nima mamaplatke z i815(EP) jo bo pa imel zelo kmalu in tudi zelo kmalu bo v Sloveniji....To bo SA6R (EP) sicer si pa malce prebirajte najbolje obvesceno stran v Sloveniji v zvezi z ABIT om pa boste to tudi vi vedeli....htttp://www.dar-computers.si
:D:D:D
Howg govoril sem!

mojsterpeter ::

MadMax: ;(( ne boš verjel - eni beremo celo najbolj obveščeno stran glede Abita nasploh (www.abit.nl) SA6R nima i815EP čipovja ampak i815E čipovje!!! In ko bo Abit sploh izdal plato z EP čipovjem bomo to zvedeli v novicah na Slo-Techu!
ill communication

Siluro ::

Anicent ne vem zakaj je potem na Dar-ovi strani opis platk ki gredo iz proizvodnje in platk ki prihajajo, mail je bil poslan "baje" dirktno iz ABIT-a na Taiwan-u?Mar se zavedas, da SLO-TECH ne bi pokasiral nobenega direktnega maila ce ne bi o Slo-tech-u, Jockerju, PC-Gamerju informacije posredovali pooblaščeni prodajalci ABIT-a v Sloveniji sicer pa, saj bo bolše fantje, za dežjem vedno posije sonce ne....
Howg govoril sem!

luni ::

jaome fantje kake vi sekate :\

Artificial Intelligentia

Siluro ::

Luni ,sorry ampak včasih si ne morem pomagati, ko pride do taksnih "čudnih postov". Ne vem zakaj je potrebno vedno nekaj "natolcavat" saj si moramo vendar pomagat med sabo, saj zato pa je ta FORUM .Še vedno pa trdim da bo ABIT-ov i815 (EP) ugledal luč sveta zelo kmalu!
P.S.:(Abit.nl)ABIT Nizozemska(Centralno skladišče za EVROPO kar se tice ABIT-a) je odlična spletna stran in tudi dobro tehnično podporo imajo ni kaj za reč, vsaka im dala!
Howg govoril sem!

Loki ::

Ancient ce si prebral clanek o primerjavi dveh i815 (ABIT, ASUS) maticnih plosc (tukaj na Slo-Techu), si morda opazil, da notri pise tudi, da bo Abit na te plate lotal tudi i815EP cipovje.

StarY ::

ta nova abitka se bo imenovala SA6PR!!!8-O

mojsterpeter ::

Dejte folk nehajte nabijat o Abit-u tja v tri dni! MadMax: www.abit.nl je samo evropski server, ki ima popolnoma iste podatke kot un na Tajvanu.Roberto: Noben ne zanika dejstva da BO Abit izdal EP platoKje je zdaj problem? A sem kej narobe povedu? - Jst sem samo predstavu dejstva. Če je kdo tle post-al nepotrebne poste pa bo povedal Luni al pa moderator. Pika.
ill communication

Siluro ::

Ancient drži da je (www.abit.nl) popolna kopija tiste na Taiwan-u ampak a si mogoce v svoji (verjetno kratki)zgodovini kdaj poslal kaksen mail tistim na taiwan ali pa tem na nizozemsko in meril čas kako hiter je bil odgovor?Očitno nisi, ker če bi, bi vedel, da se ABIT na nizozemskem zelo hitro odzove kakršnemu koli dopisu (fae3@abit.nl) in ne bi " klanfal" neumnosti!
P.S.:Ja www.abit.nl je evropski server ampak za njim je tudi dobro podkovana tehnična podpora in skladišče za Evropo(na nizozemskem) sicer pa si to lahko razbral že iz prejšnega posta......
Howg govoril sem!

mojsterpeter ::

Ok, Max, sej je kul. To sploh ni tema mojga odgovora. Sem mislu da hočeš s svojo pripombo glede nizozemskega Abita namigovat na to da nimajo ažurnih informacij o novostih in da so bolj ažurni pri Dar-computers. Sicer pa jst ne klanfam - mogoče ti? Ker mi zadeva ni dala miru sem izbrskal japonski page kjer si lahko pogledate nove Abitove plate, ki niso omenjene niti na Abitovem pageu - torej morda so dobavljive samo na Japonskem al kaj jaz vem. Na strani se vidi da bodo na i815EP čipovju bazirale: SA6R-EP, SA6-EP ter SE6-EP. Aja, še link.Zakaj so me nekateri posti tukaj tako razpizdili? zato ker je Celeron850 spraševal katere plate z i815EP čipovjem se da dobit pri nas in je folk začel prbijat neumnosti. Trenutno se dobi samo Asus-ova plata in to sem tudi povedal.Torej, fantje, odgovarjejte na post šele ko ga pazljivo preberete in ne odgovarjat neumnosti, da se mormo pol tko kregat. Peace!!! Peter
ill communication

Siluro ::

Anicent O.K. samo da se razumemo!Za tiste ,ki jih zanima pa še enkrat ABIT-ka z i815 EP čipovjem pride in zelo verjetno bo prva v platka v Sloveniji SA6R( EP) z i815 (EP) čipovjem pa mi tega ni povedala teta od Edi-ja!
Howg govoril sem!

PIII850 ::

ok zele da zakopljem bojno sekiro med vami vam povem za kjero plato sem se odlocil!!!
To bo po vsej verjetnosti SA6R - EP, ko bo izsla. link

Tako sedaj pa bi rabu informacije, kdaj pa v slovenijo pride ta plata ozirom ce jo ze sploh izdelujejo!!!
thx & peace between brothers please!! :)

PIII850 ::

ok zele da zakopljem bojno sekiro med vami vam povem za kjero plato sem se odlocil!!!
To bo po vsej verjetnosti SA6R - EP, ko bo izsla. link

Tako sedaj pa bi rabu informacije, kdaj pa v slovenijo pride ta plata ozirom ce jo ze sploh izdelujejo!!!
thx & peace between brothers please!! :)

Edi ::

Tud MSI je že nekaj časa v SLO. Stara plata je bla MS-815E PRO (Intel 815E). Nova plata je MS-815EP PRO. Kmal bo še 815EP PRO-R (RAID 100).

EPoX pa bo kmal v SLO s plato 3S2A5L (815E). Model 3S2A3 z EP bi bil vsega 800 SIT cenejš.

Siluro ::

Celeron850 , takoj ko ABIT Sa6R (EP) pride boš novico izvedel če ne na SLO-TECH-u pa na spletni strani od DARCOMPUTERS.
Pride pa kmalu!
Howg govoril sem!

Brody ::

mah jst nebi msija nabavu nikol za v moj comp, ker sm kupu dve k7t pro2 in sta obe neki jebali, pa se una zenska se kr ni hotla ugasnt ter se je oglasala ob vsakem frosnem vzigu racunaklnika, ugasnt se jo pa tud ni dal!

Nabav asus CUSL2-C , je za okol 42k sit sigurn najboljša izbira za intelove proce, poleg tega je stabilna in nima nobenga sheeta gor kokr je npr. posnet zvok neke tajvanke.



lp

Brody ::

madmax: ti pa se z vecjimi crkami napisa darcomputers, ne vem a vm je treba 100x rect da ste levi s tem pocetjem??

Siluro ::

Brody sorry ampak kako naj človeku potem sporočim kje naj čaka na informacijo a naj mu rečemčaki pa bo če bo al kaj?Siicer je pa z velikimi črkami pisalo tudi SLO-TECH če nisi opazil če te pa moti morda to da delam v DARCOMPUTERS je pa to verjetno tvoj problem pa brez zamere seveda!
Howg govoril sem!

Brody ::

hm, najbrz da bo dubu to informacijo na slo-techu ane!!

Siluro ::

Celeron850 če se še spomniš sem prejšnič napovedal prihod ABIT SA6R(EP), majčkeno sem se zmotil , kajti predvidoma v petek 2.2.2001 prihaja ABIT SA6(EP)z i815EP čipovjem za predvideno ceno 39.300 z DDV.Za ABIT SA6R(EP) bo potrebno še malce počakati!
Howg govoril sem!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katero plato za PIII 850

Oddelek: Kaj kupiti
8932 (825) Fish <><
»

mama plata

Oddelek: Navijanje
131410 (1290) ChiefThunder
»

Matična plošča

Oddelek: Kaj kupiti
121138 (802) ChiefThunder
»

ASUS CUSL2-C i815 EP

Oddelek: Kaj kupiti
131221 (1083) DanKick
»

BX133,SA6,BH6...glej si ga vraga

Oddelek: Kaj kupiti
151423 (1257) Siluro

Več podobnih tem