» »

Živlenje po šoli (nevem kaj me veseli)

Živlenje po šoli (nevem kaj me veseli)

;-) ::

Včasih me že grabi panika. Končujem 3. letnik srednje ekonomske šole. Še leto dni pa bom končal srednjo šolo, kaj bom dalje? Redno šolanje me ne veseli preveč. Preizkusil sem se že na praksi v proizvodnji aluminija, pomagal na gradbišču, sedaj pa imam redno prakso v pisarni Impola.

Veseli me nič od tega. V proizvodnji mi je šlo na živce da so mi tempo narekovali stroji(prepočasi) in je bil vmes dolgčas. Sedaj v pisarni mi je dolgčas, moti me da skoz sedim itd. Najbolj še mi je odgovarjalo na gradbišču, seveda pa se tukaj ne vidim v prihodnosti.

Iščem poklic, ki me bo veselil in bom imel možnost zaslužka odvisno od lastne volje. Tak poklic je naprimer frizerstvo. Greš večerno frizersko, jo nardiš pa že strižeš. Rabiš škarje, glavnik in znanje. Gledam v mestu imamo ene 4 frizerje (tud moja teta) vsi dobro poslujejo, imajo polne roke dela tudi popoldan (hodijo tudi na domove).

Naj po končani ekonomski pustim reden študij in grem nekam delat pa večerno frizersko ali grem naprej pa še počakam z življenjem...kaj bi storili vi? Nekako me veseli tudi prevozništvo, sm se mi zdi mal razkirano hodit v tujino in spat v tovornjaku itd. pa še nič nimaš od družine.
  • spremenil: ;-) ()

roli ::

To so taka zelo težka vprašanja na katera si boš moral nekako sam odgovorit. Jaz sicer končujem prvi letnik smeri elektrotehnik računalništva kot najboljši učenec razreda. Vsi omenjajo študij naprej po končani srednji šoli. To bomo še videli - ampak fora tega je predvsem, da se ravno pretirano rad ne učim - razen morda strokovnih predmetov (samo tistih, ki so zanimivi).

Se pa spomnim, ko je letos bil na obisku na naši šoli Borut Pahor in povedal, da, če si dober v šoli in imaš sanje si naredil vse kar je potrebno, da boš te sanje izpolnil, ter, da bodo priložnosti na koncu četrtega letnika kar deževale. Še posebno pa je poudaril, da brez sanj ne boš naredil nič. In s tem bi se lahko tudi strinjal. Prav tako je tudi povedal, da moramo imeti sanje že prede sploh pridemo na neko šolo.

Za mene je verjetno še prezgodaj, da bi razmišljal o tem kaj bom delal. Zagotovo bi pa morda bilo zanimivo delati pri kakem googlu - ampak to so seveda sanje. Sicer ti najbrž nisem dosti pomagal ampak kar sem hotel povedati je to, da poizkusi uresničiti svoje sanje - morda tiste iz svojega otroštva ali pa razmisli v katerem od poklicov se vidiš.
http://www.r00li.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: roli ()

krneki0001 ::

Eh, fax je danes skoraj tako obvezen kot pred 15imi leti srednja šola. Torej nadaljuj šolanje.
Sam imam poleg službe (ki me ne veseli, prinaša pa dober denar) še toliko hobijev, da mi pri vseh sploh ne znese. Od tega da popravljam avtomobile, do tega da še dodatno rihtam računalnike po firmah.

Mercier ::

Filozofija pred koncem šolskega leta. Mrš učit! ;)

kixs ::

Imas se en letnik pred sabo. Najbolj pomembno je, da najprej koncas to solo in imas vsaj neko izobrazbo in poklic.

Kam te bo pa naprej odneslo, je pa vse odvisno samo od tebe! Ce ne drugega, se je fino spomnit, kaj te je veselilo, ko si bil se mlajsi - vrtec/OS.

Sicer pa korak za korakom.

lp

IceIceBaby ::

IMHO je fax precenjen. Res je, da potrebujemo (predvsem vrhunske) strokovnjake z visoko izobrazbo, po drugi strani pa je ogromno dela tudi za spodobne ljudi z nižjo izobrazbo, bolj usmerjeno v prakso.

Če si sposoben, narediš neko srednjo šolo in delaš potem v tistem poklicu lahko uspeš in tudi zaslužiš precej dobro. Če že omenjaš frizerje. Poglej koliko je v Sloveniji znanih frizerjev z lastno verigo salonov ali pa vsaj zelo znanim salonom v določenem kraju. Tudi, če nisi ravno lastnik salona se da dobiti spodobno plačo.

Je pa res, da je za uspeh potrebno stalno izobraževanje in urjenje ne glede na področje. Tudi tisti boljši frizerji celo življenje hodijo po sejmih, izobraževanjih... Če stagniraš in se ne razvijaš ti ne pomaga nobena izobrazba ampak si avtomatično obsojen na povprečje.

Moj nasvet...dokončaj srednjo šolo potem pa sprobaj več stvari. Mogoče boš po letu ali 2 videl, da fax niti ni tako slaba stvar in se vpisal naprej, mogoče pa boš do takrat že imel svojo firmo in zaslužil 5x toliko kot tvoji kolegi s končano fakulteto :)

ripmork ::

Najlažje bi bilo dobro razmislit katere dejavnosti te veselijo (najbrž boš nekaj stvari že naštel, kajne), šport ali kaj drugega, nima veze...
Potem pa mal analizirat situacijo, katero področje je najlažje dosegljivo, kje je več potenciala in možnosti za zaposlitev.

Če bi ti zdajle en rekel da imaš le še nekaj dni življenja na voljo - česa kar te je vedno mikalo bi se lotil?
Kolikor cajt dopušča se lotevaj zadev o katerih nimaš pojma/ izkušenj in te vseeno vsaj zmerno zanimajo, morda te pa povleče v kako noter...
Pa še en motivacijski speech, ki ne bo škodil;)

klik

BigWhale ::

Frizerstvo je res idealno! Postani frizer!

You get to meet a lot of cheeks too! ;>


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako s faksom in službo? (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
6611985 (9738) nekikr
»

Tehnik računalništva - punca (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13332304 (27792) Double_J
»

Prepis iz faksa nazaj na srednjo šolo-je možno ?

Oddelek: Šola
202630 (1966) Isotropic
»

Iz ekonomske na frizersko

Oddelek: Šola
223039 (2269) Matev

Več podobnih tem