Forum » Pomoč in nasveti » Inštalacija Viste in problem z diskom
Inštalacija Viste in problem z diskom
DrD ::
LP,
ravnokar sem dobil nov računalnik, ki še nima prednaloženega operacijskega sistema. Ko sem ga sam želel naložiti (vista Ultimate) se je zaustavilo pri izbiri gonilnikov za disk (Hitachi SATAII 500GB), ki sem jih dobil zraven, vendar je problem ta, da kljub pravilni izbiri (predvidevam, ker sem poizkusil vse možne variante) diska v naslednji stopnji še vedno ne zazna. V priloženem priročniku za matično ploščo je naveden natančen opis, kako se reši zadeva, vendar zaradi približno osmih postopkov, nekateri se celo med sabo izključujejo in tako še bolj zakomplicirajo stvar, problema ne znam rešiti sam. Je to dolžnost firme pri kateri sem kupil računalnik (OP nisem kupil pri njih poleg računalnika). Kaj bi moral storiti ?
Hvala
PS: v priročniku je opis za konfiguracijo diska preko BIOSA.
Disk je nov, neformatiran.
ravnokar sem dobil nov računalnik, ki še nima prednaloženega operacijskega sistema. Ko sem ga sam želel naložiti (vista Ultimate) se je zaustavilo pri izbiri gonilnikov za disk (Hitachi SATAII 500GB), ki sem jih dobil zraven, vendar je problem ta, da kljub pravilni izbiri (predvidevam, ker sem poizkusil vse možne variante) diska v naslednji stopnji še vedno ne zazna. V priloženem priročniku za matično ploščo je naveden natančen opis, kako se reši zadeva, vendar zaradi približno osmih postopkov, nekateri se celo med sabo izključujejo in tako še bolj zakomplicirajo stvar, problema ne znam rešiti sam. Je to dolžnost firme pri kateri sem kupil računalnik (OP nisem kupil pri njih poleg računalnika). Kaj bi moral storiti ?
Hvala
PS: v priročniku je opis za konfiguracijo diska preko BIOSA.
Disk je nov, neformatiran.
amigo_no1 ::
V biosu izklopi sata native mode
ali najdi driverje (za čipset) za tvojo maticno ploščo.
ali najdi driverje (za čipset) za tvojo maticno ploščo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | grafična kartica in matična plošca (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Strojna oprema | 12606 (9647) | Gapi |
» | Servis računalnikaOddelek: Strojna oprema | 1449 (1007) | Hayabusa |
» | WD My book 1TB nehal delatiOddelek: Strojna oprema | 3667 (3286) | abaximan |
» | WD 160GB disk in inštalacija winXPOddelek: Operacijski sistemi | 1409 (1070) | pia |