» »

Težave z diskom

Težave z diskom

Andrej12345 ::

Na prenosni disk (WD passport, 320GB), priključen preko usb2, ne morem prenesti datotek, večjih od cca 4GB. Prenos mi prekine (ali pa ga sploh ne začne), ker naj ne bi bilo dovolj prostora na prenosnem disku. Prostora pa je dejansko še dobrih 200GB. Prav tako lahko prenesem več manjših datotek, v skupni velikosti več kot 4GB, naenkrat. Zanima me, kaj bi lahko bil vzrok. Datoteka, ki jo hočem prenesti, je .iso image dvd-ja.

Najlepša hvala za pomoč,
Andrej

anko ::

Kako imaš sformatiran disk? Če imaš FAT ali FAT32, ta FS ne podpira tako velkih datotek. Sformatiraj prenosni disk na NTFS.

LuGi ::

Konverti v NTFS in bo delalo.. http://technet.microsoft.com/en-us/libr... beri

Westix ::

Če je datoteka .ISO, potem jo morš kopirat, ne pa premaknit. Jst mam 120GB WD pa mam podobno, ko sm hotu .iso datoteko premaknit tja je javlo, da ni dovolj prostora, potem sm pa sam kopiru tja, pa je blo vse ok. Pa mislim da je WD passport že NTFS (vsaj moj je bil že avtomatično)

Andrej12345 ::

Živjo!

Sem pogledal file system in je bil res FAT32... Zanimivo, ker ga nisem kupil dolgo časa nazaj. Potem sem ga pa formatiral in določil NTFS, zdaj pa dela!

Hvala vsem, ki ste odgovorili!

LP, Andrej

alkoo ::

Zdravo!

Imam problem s tem diskom na starem računalniku. Na disku se samo vklopi lučka in nič drugega. Disk se sploh ne vrti (na novem računalniku dela).
Je problem v tem, da ta računalnik uporablja usb 1.1? Samo disk bi moral vseeno delati vendar počasneje. Ali ne?
Ali je problem samo v napajanju? Kupil sem tisti "Y" kabel, ki jemlje energijo iz dveh usb izhodov, vendar ni razlike. Slišal sem da obstaja poseben zunanji napajalnik za my passport diske. Kdo ve kje bi ga lahko kupil? Če bi s tem sploh rešil moj problem...

Hvala!
LP


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

wd passport 500 gb

Oddelek: Pomoč in nasveti
10604 (526) nomad_soul
»

WD Passport

Oddelek: Strojna oprema
475447 (3023) Bevcan
»

dvx predvajalnik in usb prenosni disk

Oddelek: Pomoč in nasveti
61105 (1034) palačinka
»

Zunanji disk WD(rabim pomoč)

Oddelek: Pomoč in nasveti
112197 (1806) St235
»

prenosni disk

Oddelek: Kaj kupiti
201967 (1278) ŠinkoM

Več podobnih tem