» »

Mac OS na PC-ju

Mac OS na PC-ju

smacker ::

Našel sem mac OS 10.5 Leopard, ki bi se ga naj dalo naložit na navadni PC. Ne zanima me inštalacija preko emulatorja, ampak normalna inštalacija, tako kot na Applovih Macih. Piše sicer, da bi moral dati to na posebni disk, vendar jaz mam samo 1 disk (v laptopu ni placa za 2). Bi veljalo, če ga dam samo na posebno particijo? Pa zanima me, če je možno da pri tem zgubim kake podatke na drugih particijah. Ma kdo kaj izkušenj z tem?
Aja, za ta realese piše, da gre na PC-je, ki imajo CPU z podporo sse3. To sem preveril z programom CPUz in piše da podpira, tak da zahteve strojne opreme so izpolnjene.

bluefish ::

za prejšnjo verzijo 10.4 vem, da je bila možna namestitev tudi na sekundarno particijo. V tej verziji pa se je to spremenilo in žal potrebuješ posebej disk.
Več o tej tematiki si lahko prebereš, če na forumu uporabiš Iskanje. Poleg tega pa je nekaj o tem napisanega tudi na jabuk.si strani.

smacker ::

Sem napisal Mac OS na PC in podobne stvari v iskanje, pa nisem ravno veliko našel. Če poznaš kako temo, prosim za link. A res ne gre 10.5 verzija na isti disk? :O
Kakšna je finta sploh v tem? Sej če narediš free space na disku, pa ga v mac instalu particioniraš in formatiraš na mac datotečni sistem pomoje nebi smelo bit problemov, al pač?
Tisto stran sem pregledal, pa sem našo par uporabnih nasvetov, ampak nikjer ni konkretno napisano, če se da 10.5 realese inštalirat na isti disk kot windowse. Mam pa visto bussines, 32-bit, če je to pomembno slučajno.

bluefish ::

Ja, v teh temah konkretno za 10.5 ni bilo napisano nič, saj se je debata vrtela okoli prejšnje različice, ki je bila takrat aktualna.
Sem pa na kar veliko tujih straneh zasledil, da 10.5 zahteva svoj disk in da namestitev poleg XP/Viste ni možna. Morda so se od takrat stvari že popravile.
Načeloma je pri prejšnji verziji šlo tako, da si naredil prostor, namestitveni program od OS X pa je potem ta prostor ustrezno uredil. Pravzaprav je bil postopek enostaven.

smacker ::

Aha, samo na youtube sem videl videje, ki kažejo "hackingtoshe" laptope, ki imajo samo en disk, z verzijo 10.5.1 in 10.5.2. Drugače pa me zanima, kje se da dobit verzijo 10.4, ker je nisem nikjer našel. Me ne moti, če je malce starejša verzija, samo da je mac, ker windowsa sem se rahlo naveličal, mac pa je precej dražji od navadnega pc-ja.

bluefish ::

preden se boš lotil namestitve se še pozanimaj, če je tvoja zvočna podprta, enako velja za mrežno,...

Sem se pa zdajle spomnil na tale blog in vnos, ki omenja namestitev 10.5.1 poleg XP/Viste.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bluefish ()

smacker ::

Ok, hvala za nasvet. Kje vidim seznam podprtih mrežnih kartic in zvočnih? Mam namreč laptop, na katerih niso ravno standardne kartice uporabljene. Imam Intel 82562GT 10/100 Network Connection in SoundMAX Integrated Digital HD Audio kartici, laptop pa je HP 6820s.

zee ::

zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

bluefish ::

seznam podprtih komponent boš našel na wiki-ju (če ne najdeš, ti jutri poiščem). Če se ne motim, Realtekove integrirane kartice niso ravno najbolj podprte. Z mrežno pa boš morda imel srečo.
Več o vsem pa si lahko prebereš tudi tukaj: http://www.insanelymac.com/

edit: z wiki-jem me je prehitel zee.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bluefish ()

smacker ::

Aha, hvala, ampak vseeno, HP compaq je zelo malo jih preverjenih, zato se ne najdem na spisku. Zvočna pri nekaterih 10.4 realisih piše, da ni kompatibilna brez patcha, sej se patcha pač, če ne dela, mrežne pa nikjer ne najdem moje, pomoje more delat, sej mam čist navadno mrežno.Pa 10.5.2 sem našel realese, ki ga se da inštalirat na 1 disk.

Hvala za link, sem gledal že na tem portalu, piše precej o tem, pa še nisem uspel vsega pogledat.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: smacker ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Plošča za hackintosh

Oddelek: Strojna oprema
61025 (776) kpkp
»

Mac OS X 10.6 v petek (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
21017905 (12407) ShARk63
»

osx zunanji monitor

Oddelek: Programska oprema
191192 (1005) Adrijan0
»

Mac OSX na PC

Oddelek: Operacijski sistemi
152434 (1995) Gandalfar
»

Prvi preizkus novega OS X 10.5 Leopard

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
254200 (3327) Gandalfar

Več podobnih tem