Forum » Pomoč in nasveti » Driver za grafično in resolucija?
Driver za grafično in resolucija?
Gutjerez ::
Sedaj sem se odločo da vas povprašam in upam da mi boste vedeli pomagat.
Moj problem je. Na tem pcju.imam grafično
Video Card: Radeon 9100 Family (Microsoft Corporation)
In bi vas proso če mi lahko poveste kje najdem driverje seveda najnovejše kar obstajajo za tole grafično.
In drugo. Resolution: 1280x1024x32bpp 60Hz imam LCD monitor. 20` LG in v čem je razlika v teh hercih. čim več tem bolše?
Moj problem je. Na tem pcju.imam grafično
Video Card: Radeon 9100 Family (Microsoft Corporation)
In bi vas proso če mi lahko poveste kje najdem driverje seveda najnovejše kar obstajajo za tole grafično.
In drugo. Resolution: 1280x1024x32bpp 60Hz imam LCD monitor. 20` LG in v čem je razlika v teh hercih. čim več tem bolše?
Nikoli ne obupaj, saj je tukaj slo-tech
ender ::
ATI Drivers & Software (RadeOn 9100 spada v RadeOn 9000 Series).
Pri LCDju tisti Hz večinoma nimajo vpliva (izjema je, kadar imaš priklopljeno preko analognega kabla, kjer ti lahko pri določenih osveževanjih slika izgleda precej slabše, kot na ostalih, zaradi interferenc iz okolja).
Pri LCDju tisti Hz večinoma nimajo vpliva (izjema je, kadar imaš priklopljeno preko analognega kabla, kjer ti lahko pri določenih osveževanjih slika izgleda precej slabše, kot na ostalih, zaradi interferenc iz okolja).
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.
Izi ::
Pri starih katodnih monitorjih je bila zelo pomembna frekvenca in skoraj nič resolucija. Se pravi lahko si uporabljal katerokoli resolucijo in čim večjo frekvenco, ponavadi 100Hz ali več.
Pri LCD-jih pa je ravno obratno. Frekvenca ni važna, najbolje se obnese na 60 Hz, resolucijo pa je treba uporabljati samo tovarniško določeno, drugače je slika precej meglena in neostra.
Frekvenco imej torej na 60 Hz, za resolucijo pa poglej v knjižico od monitirja. Moral bi napisati še model monitorja.
Kolikor se meni zdi, večina 20" LCD monitorjev uporablja resolucijo 1680 x 1050.
Pri LCD-jih pa je ravno obratno. Frekvenca ni važna, najbolje se obnese na 60 Hz, resolucijo pa je treba uporabljati samo tovarniško določeno, drugače je slika precej meglena in neostra.
Frekvenco imej torej na 60 Hz, za resolucijo pa poglej v knjižico od monitirja. Moral bi napisati še model monitorja.
Kolikor se meni zdi, večina 20" LCD monitorjev uporablja resolucijo 1680 x 1050.
Danes sem zasledil da za grafično 9100 bi se naj uporablali Omega driverji?
Ali če naložim Catalyst Software Suite 46.6MB 6.11 Nov. 15, 2006 bo tole najboljša varjanta?
Ali če naložim Catalyst Software Suite 46.6MB 6.11 Nov. 15, 2006 bo tole najboljša varjanta?
nevem. ker nebi rad naložo nekaj da pol nebi dobro delovalo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kakovost DVI HDMI kablov in vpliv na sliko (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 23744 (15048) | al3n |
» | Slaba grafična in LCD monitorOddelek: Pomoč in nasveti | 956 (855) | mtosev |
» | Kateri 19" LCD ?Oddelek: Kaj kupiti | () | MEDENA |
» | Sevanje računalnika (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 8357 (7283) | Pyr0Beast |
» | Nakup graficneOddelek: Kaj kupiti | 1798 (1187) | urosh |