Forum » Izdelava spletišč » php
php
SanSan ::
Razmisljam o tem da bi se poskusal nauciti izdelovanja spletnih strani v PHP programskem jeziku. Deloma obvladam HTML o pravem programiranju pa nimam pojma. Zanima me:
kaksno literaturo mi priporocate in
kako zatevno je delo z PHP-jem.
Na netu sem nasel PHP manual in ga prebiram, vendar mi je le malo stvari jasnih, a se trudim in se mi dozdeva da mi je vedno vec jasnega.
Koliko casa bom potreboval za obladanje osnov?
lp
kaksno literaturo mi priporocate in
kako zatevno je delo z PHP-jem.
Na netu sem nasel PHP manual in ga prebiram, vendar mi je le malo stvari jasnih, a se trudim in se mi dozdeva da mi je vedno vec jasnega.
Koliko casa bom potreboval za obladanje osnov?
lp
SanSan pravi: poslusajte Konfucijeve modrosti.
cahahopie ::
Huh..še eden...
Hja.. manual ni ravno najbolj prijazen do začetnikov zato obišči: www.3delavnica.com in preber xbiteov članek (Klanjajte se mu!). Nato priporočam www.webmasterbase.com kjer je ogromno člankov na temu php in hkrati mysql itd... Ko boš že malo bolj Advanced pa pejt še na www.phpbuilder.com. Lahko pa še počakaš nekaj časa da bo nazaja opcija "iskanje" na naši strani in samo vtipkaj "php" in bo ogromno zadetkov. Veliko sreče pri učenju.
Hja.. manual ni ravno najbolj prijazen do začetnikov zato obišči: www.3delavnica.com in preber xbiteov članek (Klanjajte se mu!). Nato priporočam www.webmasterbase.com kjer je ogromno člankov na temu php in hkrati mysql itd... Ko boš že malo bolj Advanced pa pejt še na www.phpbuilder.com. Lahko pa še počakaš nekaj časa da bo nazaja opcija "iskanje" na naši strani in samo vtipkaj "php" in bo ogromno zadetkov. Veliko sreče pri učenju.
whatson ::
1. Primož, kam si dal iskanje... Imate nov server, baza tudi ni nekaj gigabajtna, zato ne vidim problema. Če se motim, se opravičujem.
2. www.phpbuilder.net.
2. www.phpbuilder.net.
Čas včlanitve v Slo-Tech - 6. nov 2000 ob 20:39
darh ::
whatson: motis se.. novi server je.. sam trenutno vegitira... ampak to je druga zgodba,...
SanSan: bolj konstruktivne oziroma opisne naslove tem bi prosu...
drugač pa... kot je ze tale čačkopija reku.. na 3delavnica.com si lahko za začetek prebereš dva moja članka, potem pa veselo naprej... odsvetujem ti, da se zažeješ takoj v tisto malo morje funkcij k jih PHP obsega... najprej sonova fant... IF stavki, WHILE, FOR, FOREACH zanke, nato pa preproste funkcije... poskusi kaj napisat na ekran za začetek.. nato pa v nek file na strežniku... poskusi se povezat z bazo... ipd.. ampak lepo po vrsti.. čene boš ratal taka zmeda kot je naš čačkopija....
SanSan: bolj konstruktivne oziroma opisne naslove tem bi prosu...
drugač pa... kot je ze tale čačkopija reku.. na 3delavnica.com si lahko za začetek prebereš dva moja članka, potem pa veselo naprej... odsvetujem ti, da se zažeješ takoj v tisto malo morje funkcij k jih PHP obsega... najprej sonova fant... IF stavki, WHILE, FOR, FOREACH zanke, nato pa preproste funkcije... poskusi kaj napisat na ekran za začetek.. nato pa v nek file na strežniku... poskusi se povezat z bazo... ipd.. ampak lepo po vrsti.. čene boš ratal taka zmeda kot je naš čačkopija....
Excuses are useless! Results are priceless!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | *.ogm FormatOddelek: Zvok in slika | 2316 (1881) | trpo |
» | MAYA 3d - začetnikOddelek: Programska oprema | 1248 (1138) | Backup22 |
» | Kakovostne spletne strani !Oddelek: Izdelava spletišč | 3101 (2784) | njok |
» | php - news skriptaOddelek: Izdelava spletišč | 2071 (1805) | Loki |
» | PHPOddelek: Izdelava spletišč | 1175 (997) | matic |